reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

2 latka ciągle prosi o mleko

A czy tak samo zrobić, gdy 14 miesięczne dziecko domaga się tylko bananów i chleba? Też kiepsko je, dzisiaj np. proponowałam mu 3 różne śniadania i nic nie zjadł, a jedynie wpadł w histerię. Na obiad było tak samo - zrobiłam zupę, ale zaczął się rzucać i płakać niemiłosiernie, mąż mu dał banana i uśmiech od ucha do ucha 🤷‍♀️
Ja bym tak zrobiła. Przede wszystkim nie proponuj tyle. W sensue dajesz śniadanie. Nie zje? Ok, będzie drugie śniadanie. Zawsze jest przecież kolejny posiłek. Proponując robimy to, ze dziecko nie próbuje nowego, bo wie, ze na koniec dostanie to, co lubi. I będzie czekał na tą bułę albo banana.
Ja bym tego banana dała na podwieczorek.

Generalnie mój syn ma takie okresy buntu na konkretne posiłki. Były miesiące, gdzie śniadań nie jadl wcale, to wtedy starałam się robić drugie śniadanie w jego preferencjach. Jak śniadania zaczął jeść, to olewał kolacje. Teraz mamy bunt na drugie śniadanie 🙈

reklama
Ja bym tak zrobiła. Przede wszystkim nie proponuj tyle. W sensue dajesz śniadanie. Nie zje? Ok, będzie drugie śniadanie. Zawsze jest przecież kolejny posiłek. Proponując robimy to, ze dziecko nie próbuje nowego, bo wie, ze na koniec dostanie to, co lubi. I będzie czekał na tą bułę albo banana.
Ja bym tego banana dała na podwieczorek.

Generalnie mój syn ma takie okresy buntu na konkretne posiłki. Były miesiące, gdzie śniadań nie jadl wcale, to wtedy starałam się robić drugie śniadanie w jego preferencjach. Jak śniadania zaczął jeść, to olewał kolacje. Teraz mamy bunt na drugie śniadanie 🙈
U nas największy bunt jest na obiady i wszelkie warzywa. RD szło rewelacyjnie, a w okolicy roku się zaczął buntować na jedzenie. A jak nie zjada to się martwię, że będzie głodny, wpadnie w anemię itd 🙈 Spróbuję tak zrobić ☺

U nas największy bunt jest na obiady i wszelkie warzywa. RD szło rewelacyjnie, a w okolicy roku się zaczął buntować na jedzenie. A jak nie zjada to się martwię, że będzie głodny, wpadnie w anemię itd 🙈 Spróbuję tak zrobić ☺
Brutalnie rzecz biorąc jak będzie głodny to załapie, że warto cokolwiek zjeść :)

U nas z warzyw tylko pomidor.
Dawaj taki posiłek, żeby było coś nowego/innego plus pewniak.

Do góry