Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
NWitam
Jestem w ciąży 6 tydz i od października mam mieć nową umowę na czas określony ( to bedzie moja druga umowa ).Czy pracodawca przy nowej umowie może mnie w każdej chwili zwolić gdy się dowie,że jestem w ciaży,czy jestem w jakiś sposób chroniona? Bardzo proszę o pomoc
Doprecyzowuję zatem-Jestem na dwumiesiecznej umowie próbnej, która kończy się z ostatnim dniem września. Nowej uowy jeszcze nie mam, ale sądzę ,że ją dostanę i ma byc ona na czas określony, ale nie wiem jaki. Pozdrawiam
Doprecyzowuję zatem-Jestem na dwumiesiecznej umowie próbnej, która kończy się z ostatnim dniem września. Nowej uowy jeszcze nie mam, ale sądzę ,że ją dostanę i ma byc ona na czas określony, ale nie wiem jaki. Pozdrawiam
Co do zasady nie można zwolnić pracownika w ciąży. Prosze jednak pamiętać, ze mówię tu o zwolnieniu-wypowiedzeniu a nie o wygaśnięciu umowy. Umowa bowiem może wygasnąć przed upływem 12 tyg. ciąży.A jaki wpływ ma dlugość kolejnej umowy na możliwość zwolnienia?.
jesli mówi Pani o wypowiedzeniu zmieniającym - pracodawca nie może wypowiedzieć warunków pracy i płacy kobiecie w ciaży, wiec nie jest możliwe że takie praktyki są nagminne.W dzisiejszych czasach pracodawca jak się dowiaduje o ciąży to daje umowę zmieniajacą
By zwolnić kobietę w ciąży byle powód nie wystarczy, Musi dojść do ciężkiego naruszenia obowiązkow pracowniczych.w najlepszy wypadku a jak może to zwalnia z byle powodu.