witam jestem w 23 tygodniu ciazy i wlasnie sie dowiedzialam ze chrzesniak z ktorym przebywalam dostal ospy wietrznej, jestem przerazona bo w dziecinstwie nie mialam ospy i boje sie czy to nie zaszkodzi jeszcze nienardzonemu dziecku. Pomozcie jesli wiecie cos na ten temat. Jestem przerazona.
reklama
mamakrzysia8
Zaciekawiona BB
gucioo masz rację teraz ospę i półpaśca leczy się bardzo skutecznie acyklowirem również w ciąży ważne to szybko pójść do lekarza
mamakrzysia8
Zaciekawiona BB
masz rację....a co powiedział ci lekarz kazał się jakoś leczyc czy tylko ograniczyć kontakt?
ospa jak i opryszczka to choroby wirusowe więc niebezpieczne w ciazy, ale można je napewno skutecznie leczyć pod okiem lekarza.
ja po obejrzeniu tego reportarzu ryczałam i jestem bardzo przerażona.. Walczą o życie dziecka zarażonego opryszczką - Wideo - portal TVN24.pl - 10.04.2009
ja po obejrzeniu tego reportarzu ryczałam i jestem bardzo przerażona.. Walczą o życie dziecka zarażonego opryszczką - Wideo - portal TVN24.pl - 10.04.2009
mamakrzysia8
Zaciekawiona BB
o rany koszmarna historia też miałam łzy w oczach brak słów. nie byłam świadoma do tego momentu że tyle złego może zrobić opryszczka małemu dziecku
ja tez sie wiele naczytalam na temat ospy i ciazy i od razu pocialam do lekarza, lekarz nie kazal mi brac zadnych lekow, poniewaz ja juz bylam na takim etapie ciazy ze nie mialo to znaczenia dla dziecka...mialam tylko jesc duzo owocow ktore zawieraja wit c i starac sie nie dotykac, nie przytulac syna poki nie zaschna mu krosty.
reklama