Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
nie ma czegoś takiego jak zwolnienie z powodu ciąży i warunków w pracy.Jeśli się obawiasz i nie chcesz ryzykować to idź do lekarza rodzinnego. Np. z powodu jelitówki. Później poproś ginekologa o zwolnienie z powodu ciąży (z uwagi na rodzaj wykonywanej pracy). Pozdrawiam![]()
Można też po prostu wziąć wolneJeśli się obawiasz i nie chcesz ryzykować to idź do lekarza rodzinnego. Np. z powodu jelitówki. Później poproś ginekologa o zwolnienie z powodu ciąży (z uwagi na rodzaj wykonywanej pracy). Pozdrawiam![]()
Ja w 1 ciąży z synem pracowałam również fizycznie. Tyle, że miałam w porządku pracodawcę i jak powiedziałam prawdę o ciąży to mnie ciut odciążył no ale dalej pracowałam fizycznie.Hej kochane.
Robiąc testy ciążowe wyszło że jestem w ciąży. Do ginekologa zapisana jestem na czwartek 11.10.
Trochę się boję, ponieważ pracuję fizycznie, czy nic się do tego czasu nie stanie?
nie ma czegoś takiego jak zwolnienie z powodu ciąży i warunków w pracy.
Ja tu raczej zadałam pytanie:” czy nic się nie stanie pracując w pracy fizycznej?”. Nie zadałam pytania, czy mogę pójść na zwolnienie.Ja w 1 ciąży z synem pracowałam również fizycznie. Tyle, że miałam w porządku pracodawcę i jak powiedziałam prawdę o ciąży to mnie ciut odciążył no ale dalej pracowałam fizycznie.
Nie rozumiem tego generalnie, że pójdę na zwolnienie bo jestem na początku ciąży. Pójdziesz na zwolnienie później o ile nie będziesz miała innych zdrowotnych przeciwskazań, żeby pójść wcześniej.
Nie fair to wobec Twojego pracodawcy bo być może będzie musiał szukać kogoś na Twoje miejsce. Gorzej jak sama sobie pod górkę zrobisz i później zostaniesz z ręką w nocniku.
no owszem, teoretycznie wziąć wolne można. Ale mam wziąć urlop z powodu „że kogoś oszukuje” , czy dla dobra ciąży?Można też po prostu wziąć wolneprzynajmniej wtedy nikogo sie nie oszukuje.
Ale ja odpisywalam temu, kto pisał, że powinnaś wziąć fałszywe L4 na np. jelitówkęno owszem, teoretycznie wziąć wolne można. Ale mam wziąć urlop z powodu „że kogoś oszukuje” , czy dla dobra ciąży?
Bo jednak zadałam pytanie, ciąża, a praca fizyczna?
Nie wydaje mi sie, abym na tym etapie kogoś oszukiwała. Testy pozytywne wyszly, oczywiście. Ale potwierdzenie będę miała dopiero na wizycie u lekarza.
Testy potwierdziły moje przypuszczenia, ale póki co, to tylko same testy.
Przez to, że ta ciąża jest upragniona, to wystarczyło mi same zrobienie testów, żebym zaczęła się martwić, żeby jej nie stracić.
Pozdawiam![]()