reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża a test z jedna kreseczką??Test pozytywny - ciąży brak??

Witam Was ponownie.
Spóźnia mi się okres. Już mam chyba 38 dzień cyklu. Zrobiłam dwa testy ciążowe i wyszedł wynik negatywny. wcześniej miałam ból piersi, dziwny śluz, nie umiałam nic jeść. Ginekolog przepisał mi tabletki dopochwowe, ale zrobiłam jeden błąd: wzięłam je przed miesiączką i nie mogłam przerwać kuracji, więc w czasie okresu brałam je. Teraz znów mi przepisał, ale inne. Nie chciałam popełnić tego samego błędu i czekałam na okres, ale się nie zjawił. Oczywiście nie przyznałam się lekarzowi, że brałam tamte w czasie okresu. Nie wiem, co mam robić.

reklama
Hej. A na co brałas te globulki bo trzeba by sprawdzić działanie ale nie myslę żeby to miało wpływ.Może to dolegliwości na które je brałas powodują brak @. A możesz byc w ciązy? Może trzeba powtórzyć test?

Te globulki były na zapalenie pochwy. Co chwilę ginekolog mi przepisuje jakieś globulki. Nie wiem, czy nie lepiej byłoby do miski z szałwią. Jutro jadę na test z krwi, bo kolejny test domowy pokazał jedną kreskę. Do tego dowiedziałam się, że mój chłopak bierze tabletki, które nie są zalecane dla mężczyzn w wieku rozrodczym, bo spowalniają ruchliwość plemników.

cześć wam dziewczyny może mi ktoś pomoże. Zaczne od poczatku. 27.06.2010 miałam ostatni okres cykl mam 28 dniowy. Po spóźniającym się okresie 4 dni zrobiłam test- pozytywny. po dwóch dniach spóźniającego się okresu zaczełam plamić dlatego nie sądziłam że to ciąża. tydzień później pojechałam do lekarza potwierdził ciąże ale nic więcej bo było za wcześnie ( powiedział że to 5 tydz.), biorę doupaston acard i kwas foliowy. Niestety dalej zaczęłam krwawic z obawy że jest nie tak wybrałam się do innego lekarza po 4 dniach a on mi mówi że ciąży nie ma a jeśli była to już nie ma i wysłam mnie na badanie bHCG gdzie wynik to 209.33 mIU/ml po trzech dniach powtórzyłam test i wyszedł 377.98 mIU/ml wten sam dzień pojechałam do lekarza (do tego co za pierwszym razem) zrobił USG i potwierdził że pęcherzyk jest i tyle ale wygląda na mniejszą co też wyniki bHCG potwierdzają proszę pomóżcie bo ja już naprawde zgupiałam. Najpierw mówią ze jestem poźniej że nie jestem a w dotatku mówili mi że mam torbiela który pęk. :szok:
Mama Oliwii 4.5 lat aniołka 17.04.2009r
[*] (5tc) i synka (16/17tc)
[*] 28.02.2010 kocham was

Ostatnia edycja:
Byłam na badaniu. Teraz dostałam miesiączkę. Coś mi się zdaje, że to przez stres. Mój Chłopak miał wyjechać za granicę, ale nie wyjechał i nie wyjedzie, więc przestałam się stresować i dostałam okres. Teraz oboje nie musimy się denerwować :)

Mam problem od ok 3 miesięcy mam inne @ tak jakby słabsze itd. Myślałam, że to przez przemęczenie ostatnio doszło do tego częste oddawanie moczu (myślałam, że zapalenie pęcherza) zawroty głowy, mdłości i zgaga (której nigdy w życiu wcześniej nie miałam). Ostatnie okresy były 27.06 i 27.07. Któregoś dnia bardzo śle się czułam zrobilam sobie dwa testy ciążowe kupione w aptece, oba wyszły pozytywnie. Mierzyłam sobie temp. mam powyżej 37 st od kilku dni mniej więcej mam 37,7. Dzisiaj byłam u ginekologa, badanie nic nie wykazało tak samo jak USG. Byłam na badaniu krwi Beta HCG i wyszło mi 1.20 mIU/mL. Co to oznacza? Czy nie jestem w ciąży? o co ty chodzi? Pomóżcie mi proszę bo odchodzę od zmysłów. Niby wyszedł ujemny ale skąd te objawy i 2 pozytywne testy? :( Już się nastawiłam na dzidziusia a tu nie wiem co myśleć :(

reklama
Do góry