reklama

Ciaza - archiwum

reklama
Wiesz, Tau, Ty jednak jesteś medyk i się znasz. Ja z poprzedniego pobytu w szpitalu pamiętam tyle, że nikt mnie o nic nie pytał, a jak pytał, to w taki sposób, żeby uzyskać pożądaną odpowiedź :-D:-D:-D

A dlaczego nie zgodzisz się na znieczulenie ogólne?
Rozumiem, że chodzi o narkozę?

Ja miałam po porodzie zabieg w narkozie (nieplanowany) - trwało to ok. godzinę, w sumie było fajnie, bo nic nie czaiłam, więc się nie martwiłam ;-) Nie miałam też żadnych skutków ubocznych w postaci bólu głowy, zawrotów, wymiotów itd.

Przez chwilę myślałam o narkozie, jako o środku zapobiegającym sfiksowaniu na stole operacyjnym :rofl2:

ooohh odnosnie tych znieczulen to tez wole byc przytomna w miare mozliwosci to chcialabym tez od razu moc przytulic dzieciatko.
Odnosnie umawiania sie na cc w moim przypadku posladkowego ulozenia malenstwa nie musze na szczescie czekac na bole i podejmowac probe normalnego rodzenia a poznije w pospiechu pedzic na cc. Znajoma polozna z PL powiedziala mi ze w przypadku ulozenia posladladkowego u nich w szpitalu sie tak robi, kobitka dostaje boli, przyjezdza, podejmuja probe normalnego porodu, przy okazji ja rozetna a jak sie nie udaje obia cesarke. To juz wole ten komfort umowienia sie na cc i spokojnego przygotowania do calej akcji.

ooohh odnosnie tych znieczulen to tez wole byc przytomna w miare mozliwosci to chcialabym tez od razu moc przytulic dzieciatko.
Odnosnie umawiania sie na cc w moim przypadku posladkowego ulozenia malenstwa nie musze na szczescie czekac na bole i podejmowac probe normalnego rodzenia a poznije w pospiechu pedzic na cc. Znajoma polozna z PL powiedziala mi ze w przypadku ulozenia posladladkowego u nich w szpitalu sie tak robi, kobitka dostaje boli, przyjezdza, podejmuja probe normalnego porodu, przy okazji ja rozetna a jak sie nie udaje obia cesarke. To juz wole ten komfort umowienia sie na cc i spokojnego przygotowania do calej akcji.

gonia- a kiedy Cie umowia na ta cesarke bo i tylko tyle powiedzieli ze jak sie nie obruci to w 39 tyg bede miala cesarke.Szkoda ze nie umawiaja na ta cesarke wczesniej hehe- pewnie polowa z nas by pobiegla juz teraz jakby mogla.;-)

Ja też wolałabym znieczulenie ogólne, ale wiem że dla Małej lepsze przewodowe więc tylko to mnie przekonało. Ja będę miała ZZO.

Chocoblok, a mam jeszcze pytanie do Ciebie, bo pisalas ze masz juz ustalony termin CC. Czy masz samo zaswiadczenie o przeciwwskazaniu do porodu SN, czy dostalas juz moze skierowanie do szpitala na CC? Bo ja sie tak wciaz zastanawiam czy do ustalenia terminu CC potrzebne jest skierowanie do szpitala, czy samo zaswiadczenie o przeciwwskazaniu do porodu SN wystarczy.
A ja i tak Ci odpowiem Tau ;-) U mnie jest całkiem inna sytuacja, bo rodzę w prywatnej klinice (która ma podpisaną umowę z NFZ) więc bez zaświadczeń i skierowań. :-)

U mnie jest całkiem inna sytuacja, bo rodzę w prywatnej klinice (która ma podpisaną umowę z NFZ) więc bez zaświadczeń i skierowań. :-)

A ile kosztuje u Ciebie CC?

Ja wyczytałam, że w św. Zofii, jeśli będę chciała mieć indywidualną opiekę lekarską (a wygląda na to, że będę chciała, bo chciałabym się umówić z konkretną lekarką), trzeba będzie zapłacić 2 tysiaki :szok:

A w ogóle, to na wątku https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/cesarka-na-zyczenie-22570/ wyczytałam, że bez problemu można sobie zorganizować zabieg, nawet bez wskazań :nerd:

A ile kosztuje u Ciebie CC?

Ja wyczytałam, że w św. Zofii, jeśli będę chciała mieć indywidualną opiekę lekarską (a wygląda na to, że będę chciała, bo chciałabym się umówić z konkretną lekarką), trzeba będzie zapłacić 2 tysiaki :szok:

A w ogóle, to na wątku https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/cesarka-na-zyczenie-22570/ wyczytałam, że bez problemu można sobie zorganizować zabieg, nawet bez wskazań :nerd:
Kalina, ja płacę 410zł, ale jeśli pamiętasz jadę "na koniec świata".

Teoretycznie można załatwić zabieg bez wskazań, wszystko zależy od gina i od szpitala, w którym przyjmuje. U mnie się nie dało :-(, a ponieważ chciałam już być spokojna i nie toczyć się teraz od lekarza do lekarza płacąc za każdą wizytę bez gwarancji, że coś załatwię, podjęliśmy decyzję o tej właśnie klinice.

reklama
Kalina, o Seprafilm zapytam jutro gina, zobaczymy co powie (jeśli cokolwiek wie ;-)).

Dziewczyny, a czym chroniłyście bliznę podczas prysznica? Wiem, że nie można jej zamoczyć, gdzieś czytałam żeby zakrywać ręcznikiem ale jakoś nie bardzo to sobie wyobrażam :eek:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry