kalina_malina
Fanka BB :)
Kalina, pójdźmy na całośćzdecydujmy się na cc bez znieczulenia ;-)może uda nam się lekarzy przekonać
To wtedy byłby poród SN

Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Kalina, pójdźmy na całośćzdecydujmy się na cc bez znieczulenia ;-)może uda nam się lekarzy przekonać

A właściwie 2 w 1To wtedy byłby poród SN![]()

ooohh odnosnie tych znieczulen to tez wole byc przytomna w miare mozliwosci to chcialabym tez od razu moc przytulic dzieciatko.
Odnosnie umawiania sie na cc w moim przypadku posladkowego ulozenia malenstwa nie musze na szczescie czekac na bole i podejmowac probe normalnego rodzenia a poznije w pospiechu pedzic na cc. Znajoma polozna z PL powiedziala mi ze w przypadku ulozenia posladladkowego u nich w szpitalu sie tak robi, kobitka dostaje boli, przyjezdza, podejmuja probe normalnego porodu, przy okazji ja rozetna a jak sie nie udaje obia cesarke. To juz wole ten komfort umowienia sie na cc i spokojnego przygotowania do calej akcji.
A ja i tak Ci odpowiem Tau ;-) U mnie jest całkiem inna sytuacja, bo rodzę w prywatnej klinice (która ma podpisaną umowę z NFZ) więc bez zaświadczeń i skierowań. :-)Chocoblok, a mam jeszcze pytanie do Ciebie, bo pisalas ze masz juz ustalony termin CC. Czy masz samo zaswiadczenie o przeciwwskazaniu do porodu SN, czy dostalas juz moze skierowanie do szpitala na CC? Bo ja sie tak wciaz zastanawiam czy do ustalenia terminu CC potrzebne jest skierowanie do szpitala, czy samo zaswiadczenie o przeciwwskazaniu do porodu SN wystarczy.
U mnie jest całkiem inna sytuacja, bo rodzę w prywatnej klinice (która ma podpisaną umowę z NFZ) więc bez zaświadczeń i skierowań. :-)

Kalina, ja płacę 410zł, ale jeśli pamiętasz jadę "na koniec świata".A ile kosztuje u Ciebie CC?
Ja wyczytałam, że w św. Zofii, jeśli będę chciała mieć indywidualną opiekę lekarską (a wygląda na to, że będę chciała, bo chciałabym się umówić z konkretną lekarką), trzeba będzie zapłacić 2 tysiaki
A w ogóle, to na wątku https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/cesarka-na-zyczenie-22570/ wyczytałam, że bez problemu można sobie zorganizować zabieg, nawet bez wskazań![]()