reklama

Ciaza - archiwum

:-) Tylko Kalina nie zapomnij powiedziec pani dr, żeby ta cc wcisneła Ci miedzy kosmetyczkę a fryzjera no i zebyś jeszcze zdazyła na komunię Fridy ;-):-D Wiesz jak to jest, ci lekarza to z naszym czasem i planami czasami wcale sie nie liczą ;-):-D

reklama
Odrazu widac Kalina, że się lubicie z Tau ;-):-D:-D:-D

No Tau ale żes dała teraz czadu. Ja tez widze tylko pierwsze zdjęcie. I powiem jeszcze tylko tyle, że ciecie po cesarce to jest jak delikatne draśnięcie w stosunku do tego co Ty tutaj mialaś :-)

O juz widac wszystkie fotki. Elegancko sie goiło, nie ma co. Ja obiecywalam, że pokażę swoja blizne po cc, ale jakoś nie mogę się zmobilizować. Chwileczke jeszcze cierpliwości proszę.

Ostatnia edycja:
a ja sie tylko wtrace, ze trzeba bylo jednak zamknac ten watek, bo Kalina sobie gniazdko uwila i teraz juz tylko tutaj zaglada i sie odzywa :crazy::-p
Nawet wyprawki juz nie kompletuje :crazy:
;-)
Ja jestem zdecydowanie przeciw zamykaniu tegoż wątku :no:;-)
Całą ciążę nie myślałam o niczym innym to chociaż teraz mogę się czasem wypowiedzieć :-D

Czy któraś używała tej membrany przeciwzrostowej albo o niej słyszała?

Chocoblok, pytaj pytaj, kochana, ja się też zapytam tu i tam, żeby było bardziej obiektywnie :tak:
Kalina, rozmawiałam z ginem. Żadna jego pacjentka nie stosowała bariery ani nawet o nią nie pytała. Wg niego przy cc korzyści nie są współmierne do kosztów. Na pewno polecałby barierę kobiecie, która nie rodziła a miałaby mieć jakąś operacje brzuszną, żeby jak najlepiej zabezpieczyć ją na czas ciąży. I tyle. :sorry::-)

Tau- troche z innego watku ale- dlaczego jest zakaz chozenia na basen po cesarce i jak dlugo. Domyslam sie ze trzeba trzymac ranke sucha, czy tez sa jakies inne powody?

Cześć Emo-Grubasy i cześć Rozczochrana :-D

Ja totalnie się już pogubiłam, łożysko się troszkę podniosło, co daje pewną szansę, że podniesie się całkowicie i cc będzie zbędna. Oczywiście mam to sprawdzić - za kolejne 4 tygodnie.
I już sama nie wiem, co robić. Trochę się już zaczęłam przekonywać do cc, a tu taka niespodzianka ;-)

Na dodatek okazało się, że Ksenia jest spora i pewnie się urodzi wielka. Jest to wskazanie do porodu indukowanego wcześniej. Znaczy się przebijanie pęcherza, hektolitry oksytocyny.. :szok:

Mam jeszcze trochę czasu i nie wiem, czy się nie rozglądnąć za cesarką na życzenie! :eek:

EMO GRUBASY????!!!!!!!
Ja tez sie nad tym zastanawiam bo w sumie chcialabym z jednej strony naturalnie a z drugiej juz tez sie troche nastwilam na cesarke- latwiej szybciej a len ze mnie ostatnio. Tutaj niestety nie ma opcji cesarka na zyczenie wiec dylematu nie mam wielkiego ale wolalabym juz teraz wiedziec na czym stoje.

reklama
A ja się cały czas zastanawiam jak mam przekonać tutejszych lekarzy w Irlandii do tego aby jednak zdecydowali się na cc u mnie
Przypomne, że miałam z pierwszą ciąża cc w 36 tyg Teraz się bardzo boje porodu sn poniewać synek jest bardzo duży, wg usg starszy o 3tyg, podobnie miałam z pierwsza ciąża bo synek urodził sie w pierwszym dniu 36 tyg a wazył 3330 jakby dobił 40tyg byłoby ponad 4kg a teraz mały wg usg tez bardzo duzy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry