reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bez penetracji?

Hej,
Zdaję sobie sprawę, że mój problem brzmi irracjonalnie, ale sprawa generuje u mnie na prawdę ogromny lęk i być może starsze, bardziej doświadczone i przede wszystkim bardziej wyedukowane kobiety będą w stanie pomóc mi się z tym uporać…
Mam 19 lat, z chłopakiem w 7 dniu mojego cyklu zdecydowaliśmy się uprawiać petting. Martwi mnie jednak fakt, iż mój chłopak poprawiał penisa, następnie po ok. 2 minutach dotknął mojej waginy z zewnątrz, poszedł umyć ręce i włożył mi palce do pochwy. Wytrysk był dopiero później, ale raczej nie było szans na to, żeby świeże nasienie miało kontakt z moją pochwą. Jedyne, czego na 100% nie było, to penetracji i wytrysku nasienia w okolicy mojej pochwy. Wracając, przestraszona tą sytuacją wzięłam tabletkę Escapelle. Po tabletce dostałam krwawienia z odstawienia, teraz jest już 10 dni po terminie okresu i nic. Zrobiłam testy ciążowe z moczu 10,14,21,27,32,33,34,35 i 36 dnia po zdarzeniu, każdy negatywny. W 35 dniu po zdarzeniu wykonałam też beta hcg - <0,2 mIU/ml. Czy moje obawy są logiczne? Czy mogę już wykluczyć ciążę i czekać na okres? Przepraszam za irracjonalność mojego pytania, jestem po prostu bardzo lękowym, niegotowym na współżycie człowiekiem, który potrzebuje merytorycznego wyjaśnienia i pewnej formy uspokojenia…
Dziękuję za poświęconą uwagę i zapraszam do dyskusji:)

reklama
Wiesz jak zachodzi się w ciążę?
Raczej nie wiesz
Jeśli jesteś nie gotowa to się tak nie bawcie .
Po co wzięłaś tabletkę?
Rozwalisz całą gospodarkę hormonalną ciała na kilka miesięcy.
Beta ujemna ,tabletka po.testy negatywne musiałabyś być Maryja dziewicą by zajść tak w ciążę.
Radzę wizytę u psychologa

W ciążę zachodzimy jak goły penis wejdzie do środka pochwy w ramach seksu. Bez wytrysku mówimy o możliwym ryzyku, a z wtryskiem to tym bardziej.
Wszystko inne bajki dla dzieci.

Wiesz jak zachodzi się w ciążę?
Raczej nie wiesz
Jeśli jesteś nie gotowa to się tak nie bawcie .
Po co wzięłaś tabletkę?
Rozwalisz całą gospodarkę hormonalną ciała na kilka miesięcy.
Beta ujemna ,tabletka po.testy negatywne musiałabyś być Maryja dziewicą by zajść tak w ciążę.
Radzę wizytę u psychologa
Jestem pod opieką psychologa. Fakt faktem, mam poważne zaburzenia lękowe, w zasadzie jedyne, czego szukam, to uspokojenia i wytłumaczenia. Przeraża mnie wizja preejakulatu na palcu w pochwie, choć wydaje się to być absurdalne..

Ale według opisu powyżej to nawet nie było palca w pochwie z preejakulatem
Źle się wyraziłam. Generalnie podczas poprawiania penisa mój chłopak mógł zebrać trochę preejakulatu i po ok. 2 min umieścić go w okolicy mojej pochwy. Martwi mnie możliwość „wepchnięcia” tych plemników dalej?

Źle się wyraziłam. Generalnie podczas poprawiania penisa mój chłopak mógł zebrać trochę preejakulatu i po ok. 2 min umieścić go w okolicy mojej pochwy. Martwi mnie możliwość „wepchnięcia” tych plemników dalej?
Nie, nie ma szans żeby z takich czynności doszło do zaplodnienia

reklama
Do góry