reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Napierajka powodzenia, trzymam kciuki.
Ja byłam wczoraj na USG i sama nie wiem co myśleć, wszystko niby jest ok ale lekarka która robiła USG (zresztą ta sama która prowadzi ciążę) powiedziała, że przepływy u jednego z dzieci pomiędzy pępowiną a mózgiem (mam nadzieję że dobrze to napisałam, bo nie wiem czy zrozumiałam) nie są super ale nie są też jakieś złe. Powiedziała, że na tym etapie ciąży, nie ma to aż takiego dużego znaczenia, poza tym cała reszta parametrów nie wskazuje, żeby to był początek zespołu podkradania, bo dzieci są wielkościowo (główki, brzuchy etc.) i wagowo praktycznie takie same. Stwierdziła też, że dzieci są trudne do badania, bo ruszają się jak szalone:-). Zastanawiała się nad kontrolą za tydzień ale ostatecznie podjęła decyzję, że mam przyjść 02.01.2014 (wtedy mam USG i wizytę u lekarza).
Co do twardnienia brzucha, to właśnie wczoraj też z nią o tym rozmawiałam, bo mam takie objawy od jakiegoś czasu. Trwa to dosłownie chwilę i puszcza, nie boli. Powiedziała, że mogę brać no-spę i magnez. Nie wiedziałam, że można brać magnez. Z tego wszystkiego nie zapytałam się jaki magnez mam kupić i jak go brać.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :tak:.

adb7- nie przejmuj się na zapas! Najważniejsze, co powiedziała lekarka, że dzieci są w miarę równe i nie ma syndromu podkradania. Na pewno wszystko będzie dobrze i nie ma powodu do niepokoju, skoro nie skierowała Cie na inne badania. Ja miałam podobną schizę w 13 tygodniu na usg genetycznym, gdzie lekarz powiedział coś o przezierności karku, niby nie jest super, ale nie miałam się przejmować. A teraz już prawie o tym zapomniałam, oczywiście z dzieciakami wszystko ok.
Napisz mi skąd jesteś, bo ja w Warszawie mam namiary na dwóch lekarzy, którzy są podobno najlepszymi fachowcami od usg, mają bardzo dobry sprzęt i często jak inny lekarz ma jakieś wątpliwości to właśnie wysyła do nich.
A co do pracy - to tak , pracuję i mam zamiar tak robić do końca stycznia przynajmniej. Mam pracę spokojną, siedzącą, dojeżdzam samochodem i powiem Ci szczerze, że w pracy odpoczywam - bo w domu mam mocno absorbującego 20-miesięcznego synka....:zawstydzona/y: A sił coraz mniej, żeby z nim się bawić.

Ciekawe, co u Napierajki - czy już po cc? Wiem z opowiadań znajomych, że im przyszło czekać na cc juz w samym szpitalu przez kilka godzin, bo co rusz wpadały nowe pilne przypadki....
Kciuki trzymam nieustająco!

Adb7 ja też biorę magnez. Jak pójdziesz do apteki to powiedz, że jesteś w ciąży i będą wiedziały
jaki Ci dać. Mi lekarz kazał brać 2 razy dziennie.
Twoje dzieciaczki też są 2 owodniowe i 1 kosmówkowe?

reklama
Milla76 to twarda babka z Ciebie:tak:. Też chciałam pracować jak najdłużej ale pojawiły się plamienia. Po 3 tyg wróciłam do pracy ale powiem Ci szczerze, że chociaż również mam spokojną i siedzącą pracę, to po 8h siedzenia tak bolał mnie kręgosłup, że chciało mi się płakać. Mam też dosyć daleko do pracy, bo mieszkam w Piasecznie a pracuję w Warszawie (do niedawna też tam mieszkałam). Chodzę do przychodni ciąż wielopłodowych przy Pl. Starynkiewicza. Z tego co dowiedziałam się od lekarzy i z rozmów z dziewczynami, które są pod opieką tej przychodni, to jedna z najlepszych tego typu przychodni w Warszawie (specjalizujących się w ciążach mnogich).
Jestem dobrych myśli ale sama wiesz jak to jest Milla76, człowiek usłyszy jedno słowo, którego nie chce słyszeć i już ma o czym myśleć :tak:.
Gabi004 tak moje dziewczynki są jednokosmówkowe, dwuowodniowe. To chyba kupię ten magnez, skoro sama lekarka wspomniała, że mogę brać,

Do góry