reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ciąża bliźniacza

WItam wszystkie mamusie podwójnych brzuszków ;-) Wreszcie dotarłam do sensownego forum więc dołaczam do was. Jesteśmy w 14 tc, czujemy się już dobrze,ale jesteśmy na zwolnieniu i mamy zalecenia do odpoczynku. Miałam krwiaka więc się bardzo martwiłam no i teraz już go nie ma wchłonął się ale mimo wszystko uważam na siebie. Chodzimy do gin co 2 tygodnie, brzuszek już widać i się ciesze że może za niedługo poczuje pierwsze ruchy, chociaż czasami wydaje mi sie że już czuję delikatnie :-).

reklama
Dopadła mnie niemiła przypadłość - hemoroidy :wściekła/y: Już dwa razy w toalecie przy załatwianiu grubszej potrzeby zauważyłam krew :-( Wizytę u gina mam dopiero za tydzień. Czy któraś z Was też to ma lub miała?

Ja też tak miałam. Zauważyłam u siebie że gdy przez dłuższy czas nie ide do toalety (a zdarza się to kiedy nie jem pieczywa wieloziarnistego i owoców i warzyw) to pojawia się u mnie krew ale też wypróżnianie jest ciężkie. Jak tylko zaserwuje sobie więcej błonnika to ide często do kibelka i problem znika. Jednak hemoroidy to częsta przypoadłość i sądze ze lekarz oprócz czegoś na częste wizyty w toalecie to ci nie zapisze. Dobre są podobno czopki glicerynowe, ale ja stosuje mój sposób i działa:-):-):-) powodzenia

Witaj nataliab w naszym gronie.

Ostatnia edycja:
Witajcie ja już po wizycie, wszystko ok, maluszki ważą jeden 1708g a drugi 1609g, DUŻO
oczy.gif
przewidywany termin cc mam na 4 grudzień, acha i mam 10kg na plusie. Pozdrowionka

Pani gin. u jednego dostrzega siusiaka, a przy drugim jak narazie nic nie dostrzega wiec mysle że będzie parka. W pon mam isc na konkretne badania żeby dowiedziec sie co z tą różnica w wadze. A na pytanie do pani gin o to czy jedno czy dwujajowe odpowiedziala że oni nie okreslaja, wiec ja niewiem co z tym. :confused2:

pewnie jej chodziło o to że oni określają owodniowość i kosmówkowość, czyli czy jedno-dwu owodniowe i jedno-dwu kosmówkowe. Zazwyczaj lekarze nie określają czy dwujajowe bo to nie jest miarodajne
Jeśli liczysz na parke to masz raczej dwuowodniowe i dwukosmówkowe, tak jak ja.

He6Qp2.png

Hej dziewczyny
ja sie powchwale dzisiaj byłam na wizycie Aj super znowu widziała swoje maleństwa jedno ma 7.5 cm a drugie 6.7 cm. Termin mi się trozke przesuną na koniec kwietnia. No ale pewnie i tak wczesniej jeszcze urodze.Cieszymy się z tż ogromnie.
jestem dwu owodniowa i dwu kosmówkowa :);-)
pozdrawiam

Witam Was kochane po kilkudniowej nieobecności:-)
Na weekend wyjechaliśmy do Berlina do brata mojego M a jak wróciliśmy zakuwałam ostro, bo wczoraj miałam obronę..i już jestem Panią mgr!!!:tak: Strasznie mi ulżyło, bo miałam troche problemow z ta moja praca i bałam sie ze do porodu nie zdaze z obrona, ale dzieki zyczliwej Pani promotor udało się!!!:tak:

Witam nowe mamusie!!!:-) Marcelina trzymaj się jak najdłużej i pisz do nas!!!
Martyna, Lolla i Nataliab super, że dołączyłyście do naszego grona!!!

Co do remontu, to u nas właśnie trwa..troche za pozno zaczelismy i jeszcze wzielismy mojego wujka ktory milo sie zapowiadal a grzebie sie strasznie!!!i szlag mnie trafia. Bo chcialabym juz miec zrobiona sypilanie chociaz nasza i wstawic noweg lozko i lozeczka dla dziewczynek..a tu syf niemilosierny wszedzie i jeszcze to troche potrwa..:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny
ja sie powchwale dzisiaj byłam na wizycie Aj super znowu widziała swoje maleństwa jedno ma 7.5 cm a drugie 6.7 cm. Termin mi się trozke przesuną na koniec kwietnia. No ale pewnie i tak wczesniej jeszcze urodze.Cieszymy się z tż ogromnie.
jestem dwu owodniowa i dwu kosmówkowa :);-)
pozdrawiam

super, to tak jak ja. Gratuluje a co byś chciała mieć?:-)

Anulka tobie oczywiście tez gratuluje tytułu

Czesc lily , który jesteś tydzień, bo wymiary dzidziusiów pasuja do moich i termin mam na 14.04. Czy robiłas test Pappa? Jak sie czujesz, jak brzuszek ? pozdrawiam srdecznie

reklama
Witam Was kochane po kilkudniowej nieobecności:-)
Na weekend wyjechaliśmy do Berlina do brata mojego M a jak wróciliśmy zakuwałam ostro, bo wczoraj miałam obronę..i już jestem Panią mgr!!!:tak: Strasznie mi ulżyło, bo miałam troche problemow z ta moja praca i bałam sie ze do porodu nie zdaze z obrona, ale dzieki zyczliwej Pani promotor udało się!!!:tak:

Witam nowe mamusie!!!:-) Marcelina trzymaj się jak najdłużej i pisz do nas!!!
Martyna, Lolla i Nataliab super, że dołączyłyście do naszego grona!!!

Co do remontu, to u nas właśnie trwa..troche za pozno zaczelismy i jeszcze wzielismy mojego wujka ktory milo sie zapowiadal a grzebie sie strasznie!!!i szlag mnie trafia. Bo chcialabym juz miec zrobiona sypilanie chociaz nasza i wstawic noweg lozko i lozeczka dla dziewczynek..a tu syf niemilosierny wszedzie i jeszcze to troche potrwa..:wściekła/y:

Gratuluje Pani Magister!!!:cool2:

Do góry