reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
walawenderki u nas jednorazowo 600e i do tego potem 420e miesiecznie na bliźniaki czyli na serio niezle.Nie ma sie co dziwic, ze tyle rodzin wielodzietnych jest,bo dofinansowania konkretne..szkoda ze w Pl taka lipa..100 lat za murzynami niestety.

Właśnie, mówiłam swojemu mężowi o Waszych prawach -przeprowadzamy się do Was.Tu parę lat wstecz też było bardzo dobrze, ale niestety wraz z nowym rządem, wszystko się poucinało.
Ja nie mieszkam w Polsce już bardzo długo, bo zanim przyjechałam tutaj to byłam jeszcze w Stanach, więc wciąż mam dobre wspomnienia z Polski.Może dlatego, że byłam w takim wieku, że zbyt wieloma rzeczami się nie przejowałam.
Zdaję sobie sprawę, bo większość moich znajomych narzeka, ale nie ma się co dziwić.
Tu jednak żyje się łatwiej - nie ma co .Tylko ta tęsknota.
Często odwiedzacie rodzine śmieci?

Ja nie wiem i nie chcę wiedzieć,bo się załamie :/ Ogólnie to w PL jest lipa...
Kurcze mam nieodpartą chęć na małe co nie co a męża nie ma,bo na chłopskich urodzinach jest :/ Czy wy też miałyście taką chęć codziennie przez 3 dni już?

hehe to rodzinne to 136 na dwojke wiec nie wiadomo co z tym zrobic, a becikowe nalezy sie kazdemu a jak komus przysluguje rodzinne to i drugi dodatkowy 1000 na kazde dziecko.

ewaw - nie wiem, ale na pewno to nie jest dużo pieniędzy
o rainmanka mnie wyprzedziła :-)
ja np mam o tyle dobrze że jestem dość wysoko ubezpieczona w pracy , więc za urodzenie dziecka mam 2400zł - więc za dwójkę będzie podwójnie, a mąż ma raptem chyba 1100zł za jedno dziecko - ale tak prawdę mówiąc co z tego że tyle kasy wpadnie, jak to wszystko jednorazowy strzał a co miesiąc jest tak jak rainmanka napisała 136zł to przecież starczy tylko na 3-4 paczki pieluch

Ostatnia edycja:
walawaderki nie ma lekko tez trzeba było pare lat pracować na te benefity ;-), a do domu jezdzilismy raz na 4 miesiące, teraz od marca nie byłam i dopiero planuje maj-czerwiec.Ja jak jade do pl to mi przechodzi ochota na powrót, jak widze chamstwo w sklepach,obsługe klienta, no i kasa głównie..

rainmanka no to masakra..

A co do pieluch to własnie znajoma dzis mi powiedziała, ze im w szpitalu kazali uzywać zwyklych pieluch z tesco, pampersów nie pozwolili,jak malutkie dzieci są..hmm dziwne.

Ostatnia edycja:
panstwo tak biadoli ze mały przyrost naturalny i mysla ze tym 1000 jednorazowym to nastapi szal urodzen, bo niestety 1000 na poczatku to zaden pieniadz a potem co?
Tossa a to super masz tym ubezpieczeniem, przynajmniej Ci sie zwroci troche to co wpłacałaś :) u mnie to tak planowalismy dziecko a o kasie troche nie pomyslelismy i mąż nie placil ubezpieczenia a potem wiadomo 9 miesiecy karencji

reklama
rainmanka jestem podciągnięta pod ubezpieczenie zbiorowe w pracy i fakt składka jest spora, ale 50% płaci pracodawca a 50% mamy potrącane z pensji , a mój mąż płaci trochę mniej a ma gówniane ubezpieczenie grupowe w pracy...
tylko mówię co z tego że będzie taka kasa jak to na raz a potem co miesiąc takie gówniane pieniądze ...

Do góry