reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Ciąża bliźniacza

Dziewczynki I ja sld najlepsze zyczenia z okazji dnia mamy.
Dla rozpakowanych zdrowka I sily a dla ciezaroweczek zdrowka I szczesliwego rozwiazania. Trzymajcie sie w trojpaku jak najdłużej.

My juz popakowani chlopaki moje spia. Ja jeszcze mam robote. O 1 w nocy pobudka I jadymy na lotnisko. W miare mozliwosci wpadne zobaczyc co u was.
Dziewczynki na finiszu trzymam za was kciuki. Nie taki diabel straszny jam go maluja.

reklama
Ale mi dzień zleciał. W dzień sobie trochę pospałam i to pewnie dlatego. Jutro przyjdzie duży obchód to może uda się odstawić magnez i coś się może zacznie dziać.

Marcikuk miłego pobytu w PL.

Elala czy ktoś ma do Ciebie numer tel (lub ty do kogoś) żeby dać nam znać co i jak? W końcu wtorek to już bardzo blisko! :szok:

Witajcie :))

Ale te weekendy szybko zlatują....i znowu sama codziennie do 17tej będę....ehhh...

Zaczyna się u mnie 34tc - moja lekarka od początku mówiła że to nasz plan minimum - oby do skończonego 34tc - wtedy Maluszki potrafią już same ssać pierś - i oddychać - tym bardziej ze sterydy dostawałam w 28tc. Tak więc mam nadzieję na jeszcze jakieś 2-3 tygodnie ciąży...tak żeby do tego 36tc chociaż dotrwać... W środę do lekarza idziemy to zobaczymy jak na masie przybierają nasze krasnale....chciałabym żeby tak do 2700g chociaż doszli...o 3kg to nawet nie marzę...

A wiecie od którego tygodnia uznają dzieci za donoszone? Tak się zastanawiam....
Dobrze że jest trochę chłodniej to lżej się w ciąży chodzi :D

MArcysiowa - ale masz ładny suwaczek :) Chciałabym dociągnąć do tego etapu - a ile ważą dziewczyny wg ostatniego usg? Dawaj znać co tam u Ciebie. Jak się czujesz?

Elala - trzymam za Ciebie kciuki z całych sił &&&&&

Zobaczysz jak szybko będą Ci mijać dni jak będziecie we czwórkę ;-)
Donoszona ciąża to 38 tydzień, ale wcześniaki są do 37 tygodnia. My trafiliśmy w 36+6 :-) Przy ciążach z jakimiś wątpliwościami czekają najpierw do 36tc, a potem do 37. Ja miałam miec już cc po niedzieli, ale maluchy wyszły w piątek.
Różyczko - twój suwaczek jest też imponujący. Jeszcze 2 tygodnie wytrzymaj i będzie super. 36 tc dla bliźniaków to już naprawdę bezpieczny czas. 3 kg - ło matko ;-) toż to bliźniacze giganciki :-) My 3100 ważyliśmy mając prawie 3 tygodnie ;-) Ale pewnie niech rosną jak największe w.brzucholku.

hej dziewczyny, u mnie niestety cholestaza nie odpuszcza codzien duzo czasu spedzam w szpitalu na monitoring maluszkow. Dzis w nocy dostalam wiecej bolesnych skurczow:sorry: staram sie lezec I nic nie robic aby doczekac do wyznaczonego terminu jutro. Mysle ze sie uda, bo nie jest zle. No ale w razie czego emek mnie naszykowal (umyl, wygolil :tak:).
Zaraz zmykamy znow na KTG. W razie czego emek ma instrukcje jak sie z wami kontaktowac,a I ma kilka nr tel. Takze na pewno napisze.
Myslami jestem z SWami.
Rozyczka 34 tc to juz masz zaliczony my tez mielismy taki plan minimum. Teraz to aby do 36 a potem to juz kazdy dzien bedzie dodatkowym bonusem:rofl2:
Marcysiowa do 6 czerwca juz nie dlugo - trzymaj sie.
Marcik - ty uz pewnie w PL. Jak znajdziesz chwila to skrobnij jak maluchy zniosly lot.
Gotadora dziekuje(bedziemy w kontakcie).
Lilonka - a jak duze byly twoje babelki jak sie urodzily???

Ostatnia edycja:
Różyczko moje dziewczyny ostatnio miały 2000 i 2250g. Dzisiaj na obchodzie lekarz patrzył, czy u mnie nie ma 37tc bo myśli o rozwiązaniu. Co do bezpieczeństwa to mój gin mówił, że dla bliźniąt to 36,5tc. Ja mam nadzieje wytrzymać do 37t i 6d czyli 06.06 wtedy dziewczyny beda mialy mam nadzieje ok 2,5kg kazda.

Elala jak sie czujesz za piec dwunasta?

Rozyczko a twoj lekarz nie chce cie polozyc do szpita wczesniej? Ja mialam sterydy dwukrotnie. Za pierwszym razem ok 29tc a drugi raz teraz jask mnie przyjeli. Podobno tak się robi i warto.

Marcysiowa - nic o sterydach drugi raz nie wiem...pojutrze będę u lekarza to zapytam.... Mam się położyć w 36tc.... dokładnie za 2 tygodnie w poniedziałek. Mam nadzieję że do tego czasu dotrzymam. Póki co nie mam żadnych dolegliwości świadczących o zbliżającym się porodzie - choć wiem że to się może z godziny na godzinę zmienić. Czuję się trochę jakbym siedziała na tykającej bombie :)

reklama
Ach dziewczyny tak Was czytam i o dziwo (choć w ciąży bym tego nie powiedziała) tęsknię do tego czasu, szczególnie tego zaraz przed cesarką :) to było wyjątkowe i potem jak się maluchy pojawiły, ach :) co jakiś czas sobie wspominam.

Miałam tydzień temu się odezwać, ale czas mi zleciał nawet nie wiem kiedy. Muszę rehabilitować jednego malucha metodą vojty, bo ma asymetrię i zajmuje mi to sporo czasu, nerwów...

Miałam zamieścić zdjęcie - oto Dawid i Piotrek P5276686.jpgP5266675.jpgP5266669.jpg

Powodzenia tym co mają cc na dniach! nie jest źle, dacie radę :)

Załączniki

• P5276686.jpg
    P5276686.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 68
  • P5266675.jpg
    P5266675.jpg
    30,5 KB · Wyświetleń: 61
  • P5266669.jpg
    P5266669.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 68
Do góry