• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża po 40

Andzike powiem tak zależy od parafii w jednej chrzczą na mszy w inne po jeśli rodzice kościelnego ślubu nie mają.Ale z tego co wiem jak rodziców chrzestnych macie praktykujących to problemów większych z chrztem nie ma.Ile trwa najdłużej tyle co msza (a sam chrzest chwilę) ile kosztuje no w zasadzie nic daje się bo niestety wszystko kosztuje łącznie ze świecami,prądem,kwiatami i czasem(czas to pieniądz) myśmy też dali 100 zł ,a teraz na roczek tylko 50 zł bo po prostu obecnie ciężkawo mamy.Nie lubię muzułmanów za ich głupie wierzenia bo dlaczego 4 żony ma mieć facet skoro allah stworzył tylko dla Adama jedną żonę??? i wiele innych głupot.Co do Chińczyków to szanuję (kłaczku jakiegoś pecha miałaś:eek:) Ale człowieka ocenia się za to jakim jest człowiekiem ,a nie za to do jakiego wyznania należy bo wiara ,a wyznanie to jak widac dwie różne sprawy.Andzike powodzenia:tak:Ja mam dziś niedobry nastrój nawet z M lekko się zważyłam nie wiem czy to przez ten dzień minął znowu rok czy co?

reklama
azula - nic dziwnego, że dziś masz słabszy dzień :-( trzymaj się...
Rodzice chrzestni... hmm... niepraktykujący :no: tyle dobrego, że chrzestna ma ślub kościelny :tak: chyba wyślę na negocjacje z księdzem moją mamę - upiekłabym dwie pieczenie na jednym ogniu, nie ma rzeczy, której moja mama nie potrafiłaby załatwić, a i ona poczuje się doceniona i potrzebna :tak: Na razie dostałam ofertę z jednej restauracji - ceny od 50 do 120zł za talerzyk:szok: w zależności od tego co chcemy na tym talerzyku mieć... Jak weselicho :-D

Ja mam do innych wyznań i nacji stosunek taki jak do wszystkich - dopóki ktoś mi personalnie za skórę nie zajdzie - nie przeszkadza mi ;-) a w czasie opalania tyłka nad tunezyjskim, egipskim czy tureckim basenem poznałam wielu takich o których pisze misia, jak i kilku normalnych ;-)
za to mojego Pawła w tym temacie słuchać nie mogę, bo poglądy ma dość radykalne :eek:

no ja zawsze powtarzałam i nadal powtarzam: żyj i daj żyć innym ale jak poczytam sobie o różnych wydarzeniach to dochodzę do wniosku że ... za chwilę Europejczycy będą gośćmi na własnym kontynencie a fundamentalizm dotyka każdej religii. Nic na to nie poradzę. Azula to normalne, że masz gorszy czas. Nic na to nie poradzisz. A facet tego nie pojmie w żaden sposób. Jakoś tak jesteśmy "zrobione" widzę to nawet teraz kiedy Kubula jest chory. Pan Monsz chrapie nawet jak Kubula wyje a ja się zrywam jak zrobi kwę ... Ollena lato wszędzie :-)

Kłaczek to nie jest tak, że masz nienawidzić bo zrobili Ci krzywdę. Chodzi o podstawy działania, u muzułmanów wyznacza to Koran i niestety jest bardzo radykalny jeżeli chodzi o tępienie niewiernych. Zasada jest jedna: wykorzystać, zarobić a jak prorok da znak to utłuc. Oli był miły bo miał z Ciebie kasę, Fred jest miły dla nas bo zarabia na nas, Paraminder jest świnią bo nie zarabia na nas itd itp. Co z tego że nic nie mam do Freda skoro wiem, że on tylko czeka na okazję żeby nas wykiwać i zarobić więcej by potem chwalić się w modłach jak to niewiernych w jajo zrobił :eek: Chińczycy to inna nacja i inne wyznania i miałaś pecha że trafiłaś na debili, z zasady to przemili ludzie i bardzo uczynni.
Azula dzisiaj masz ciężki dzień, nie ma co się dziwić....
Ollena masz swoją ciepłą wiosnę i dzieciaki szaleją w ogrodzie, bosko :-D
Misia statystycznie więcej ludzi ginie we własnym samochodzie niż w samolocie :-p
Andzike zawsze liczą jak danie weselne, nam wychodziło chyba 60 zł za obiad plus deser co dawało kwotę ok. 100 zł od łba za wszystko. Musisz się liczyć z takimi kosztami.

No podbudowałyście mnie trochę..myślałam, że tylko ja jeszcze nie ochrzciłam mojego diabełka :-D Nie wiem kuźwa jak się za to zabrac, chrzestnych nie mamy,czasu nie mamy, kasa cała w betonie:-D
Andzike wszystko zależy tylko i wyłącznie od księdza, jak Cię ( lub mamę ) któryś osłabi to idźcie do innego:-) W mojej rodzinie były chrzciny ( po godzinach ) gdzie matki nie było wogóle bo "kocia wiara" , tylko ojciec i chrzestni i spoko, ja nie widze wogóle w tym problemu, chciałabym nawet po godzinach, bez tego całego zawodzenia, śpiewów, wyznawania grzechów, ktorych nie mam :-D

widać, że nie chrzczone , nie?

DSCF3375.jpg

Załączniki

• DSCF3375.jpg
    DSCF3375.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 74
Anka, nie zgodze sie. Oli mial kase, ok. Etiopki nie mialy nic, poza tym ze pogadalysmy na ile jezyk puszczal (do bolu rak glownie) bo one tez slabo z angielskim i ze lekcje byly zabawniejsze bo zartowalysmy sobie z wlasnych usilowan. A jednak kiedy sie spotykamy czasem 'na miescie', zawsze postoimy i polejemy dupe... Kolezanki.

Aniu i kłaczku może obie się lekko mijacie z prawdą i oni sa tylko "wyznawcami" ,a nie wierzacymi.O np w Turcji każdy jeden w dowodzie wyznanie ma napisane islam (no może nie każdy choć chyba prawie 100% nie wiem słyszałam ,że każdy)choć ponoć to coraz bardziej laicki kraj tak jak w Pl ponad 90% to katolicy.Jesli jednak ma sie do czynienia z prawdziwym wyznawca Mahometa to jest tak jak pisze Ania sa niebezpieczni bo buddyści ,chrześcijanie nie mają nakazu mordowania w przeciwieństwie do muzułmanów.Kłaczku ,a może Tyś tarfiła na żółtych komuchów;-)

Ja tez jestem na etapie chrztu. Tyle, ze Mars juz sie rozmsylil, jako ze jest blisko i sam ma z ksiedzem gadac (ja przy Patryku zalatwialam), byl daleko to cfaniakowal.
Przy Patryku zgodzilam sie na chrzest w piatek, po mszy ale teraz nie bede naiwna i nie dam sie, dziecko ma byc ochrzczone na mszy niedzielnej. Nie zgodzi sie to dowidzenia, prosic sie nie bede i dyskryminowac dziecka nie pozwole..

Majuska - jak tak czytam, to widzę, że większość z nas jest "przed" :-D a myślalam, że tylko nam tak nieśpieszno... nie chcę Cię martwić, ale na Paćkę to chyba nawet święcona woda nie pomoże :-D
A Kościołów kilka w pobliżu mamy, gdzieś musi być cywilizacja i "ludzki" ksiądz...
Najchętniej bym też ochrzciła Kacpra po cichu, bez mszy, śpiewów i gości:zawstydzona/y:
anka_d - tak liczymy mniej więcej 120-140zł z napojami (bez alko, ew.kieliszek wina)
Ollena - o jakiej Ty dyskryminacji piszesz, bo nie załapałam? :eek:

reklama
Muzulmanie nie maja nakazu mordowania. Islam jest religia milosci tka samo jak katolicyzm. Gdzie w Pismie sw. mamy zapisana inkwizycje? Gdzie palenie czarownic i mordowanie "pogan", gdzie konkwista i nawracanie zelazem i ogniem? Sprobujmy jednak oddzielac normalnych ludzi od ekstremistow, od fanatykow interpretujacych po swojemu przeslanie religii. Jaki hidzab nakazuje kobietom oslanianie sie od stop do glow? ZADEN. Hidzab nakazuje okrywanie "aury" - stop, dloni, glowy (w sensie wlosow) i noszenie luznego, tuszujacego "wypuklosci" kobiecej sylwetki odzienia. Nie ma mowy o zakrywaniu twarzy - tylko zony Proroka mialy zakrywac twarze. Czyli kiks. Jakis fanatyzm, przerysowanie...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry