• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża po 40

Bry wieczór

Jak to się mówi, nie taki diabeł straszny jak go malują.... nie bałam się testów, tylko samej otoczki - jak to wygląda. Okazało się, że jest super. Po teście Pan mi wręczył papier - certyfikat potwierdzający zdanie testów, który jak się okazuje uprawnia mnie już do kierowania.
Muszę tylko doubezpieczyć autko i mogę próbować swych sił jako kierow

reklama
Zoyka znalazłam w sieci ;-)
Blog Kulinarny, Przepisy na Zupy - Blog Zakochane W Zupach. Sprawdź! |
ZUPY - Przepisy
W ogóle zupy, które zrobiły na mnie wrażenia to :-D
w Pustelni Złotego Lasu w Rytwianach: Pustelnia Złotego Lasu w Rytwianach jadłam CUDOWNĄ zupę serową z pulpecikami.
W Bieszczadach w Biesisku czosnkową i cebulową (ale to było prawie 10 lat temu - teraz jest inny kucharz na 10000000%). Echhh na samo wspomnienie potraw, które tam jadłam dostaję ślinotoku :-D
Kubula zasnął nad drugim daniem - widelczyk wypadł, łebek smętnie opadł w makaronik a teraz bryka radośnie - ciekawe do której :baffled: będzie radosny i brykający?
Andzike - robiłam krewetki zainspirowana Twoim przepisem - objadłam się po kokardę :-D
Jutro babka ziemniaczana - ciekawe czy Kubula zje? Krewetki mu tak sobie smakują.
Katrina nie popełniaj tego błędu co ja - kobiety za kółko !!!!!

Misia znam obie strony z przepisami. ) ostatnio nawet Wam pisała,ze robiłam z zakochanych w zupach - zupę ze świeżej brukselki). Teraz mi się przypomniało,ze niedawno pisałam o smaku ze stołówki studenckiej niejakiej zupie neapolitanskiej, i ... zapomniałam ją zrobić.

Misia - teraz kolej na brykanie Kubuli widocznie. Nasza Julka wczoraj ślicznie zasnęła o 13 i spała do 15 i dzisiaj to samo. Ha! Dzisiaj wzięłam z rączkę i powiedziałam idziemy pospać i poszła.

Zajadłym dobrego makaronu po chińsku.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Heloł !

My po torcie , jutro wkleję fotoreportaż z impry, działo się :-D

DSCF5555.jpg

Załączniki

• DSCF5555.jpg
    DSCF5555.jpg
    39,5 KB · Wyświetleń: 70
Katrina widziałam kiedyś taki przepis : brukselka, pulpeciki + beszamel i zastanawiałam się jak smakuje.
Zoyka za tydzień zrobię to Ci powiem :-)
Jutro jakaś zupka z kurczakowego trupka - pomidorowa chyba = baba ziemniaczana. M. kupił ziemniaczki w biedronce - bo na bazar mu się nie chciało iść ... "za daleko". Okazało się że jakieś do pieczenia, smażenia itd. ...pomijam 7 zł za 2,5 kg Ugotowałam RAZ i się ich nie daj jeść :-( Mają bardzo dziwną fakturę :-( Także tylko babka ziemniaczana z kleksem ze śmietany :-D
dziecko mi siedzi regularnie po turecku, trąbi jak jeździ jeździkiem i skacze jak kangur - obunóż ok metra ? przeraża mnie to dziecie. Spokojnie to już było.

Ostatnia edycja:
reklama
Misiu - dobrze smakuje tak zrobiona brukselka, tylko, ze moj obecny monsz nie luni tego warzywa, a dla siebie samej to mi sie nie chce robic. Zapytam Rafala czy luni brukselke, jesli tak, to moze sie skusze I zrobie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry