reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża po 40

Hejka :-D
Druga noc z biedrona obok i moja reka w jej lozeczku przyniosla niewiarygodne rezultaty... raz sie obudzila, miauknela "dilo" /smoczek/ i zasnela po wsadzeniu zatyczki do buziaka. Wstala o 6.30 bez placzu i wrzasku. Spalam, spalam i sie wyspalam.... :-)
Wanda ma jakis skok w mowieniu bo w ciagu dwoch dni nauczyla sie pieciu nowych wyrazow i zaczela laczyc je ze soba po dwa - i to z sensem :))
Ollena slodzic nie musze :-p podobni sa do siebie niesamowicie na zdjeciach i moze Ty tego nie widzisz a moze w naturze roznice sa bardziej zauwazalne.
Andzike usmiech Kacpra rozbrajajacy :))
Azula dzieci do siebie sa podobne jak rodzenstwo :)))
Flo sprobuje dzisiaj na nalesnikach ja przetrzymac, zobaczymy.
Kawaaaaaaaaaaaa, zapraszam :-D

reklama
Cześć,

Leje od rana. Noc cała przespana i witam się z kawą.

J mnie opier ,ze porównuję JUlke do innych dzieci bo twierdzi ze JUlka jest wyja,atkowa a porównywanie jest głupie bo Julka urodziła się o wadze ponad pięć kilo i zawsze będzie większa.

Co do węglowodanów to Julia chleba prawie nie je, jak je jajecznicę to bez chleba np. Może daje za duże porcje, a może to to,ze moja Mama za nią ciągle lata z owocami i marchewka z jablkiem a jak tylko idzie do sąsiadki to też podjada.

powitać, powitać :-)
Zoyka bez histerii z wagą Julki. Może Twoja mama i sąsiadka Julkę podkarmiają :-) zwłaszcza słodyczami.
Ja walczę z teściem, który namiętnie wpycha w Kubulę słodkie bułeczki :baffled: Teść się dość specyficznie żywi - kawa i bułeczka słodka + 40 fajek a moje słowa i słowa m. to grochem o ścianę.
Flo - Twoja teściowa i moja matka osobista ... nie wiem czy mam AŻ taką wyobraźnię :-D
Kubula ma nową miłość:
Маша и Медведь - Позвони мне, позвони! - YouTube
w ogóle mnie fascynuje fascynacja Kubuli językami :-D niemiecki, rosyjski ... ostatnio oglądał zafascynowany świnkę Peppę w jakimś narzeczu którego nawet nazwać nie potrafię :-D
Majuska dieta uboga w węglowodany nie jest dobra dla dzieci, zresztą dla dorosłych też nie. Chodzi o to żeby te węglowodany były dobrymi węglowodanami - razowe pieczywo, makaron itp. ...

Ostatnia edycja:
Zoyka ja tez bym nie histeryzowala, Julka faktycznie urodzila sie duza i moze ma budowe po kims, Twoj Jarek nie jest duzym facetem?
Moj brat urodzil sie 4kg i do dzis jest wielki w kazdym tego slowa znaczeniu;)
A co do soczkow to bez przesady, chyba nie pije tego litrami. Spytaj o slodycze. A duze porcje? Je tyle ile ma ochote przeciez nie wpychasz jej duzej porcji na sile!
Kazde dziecko jest inne, ot w tym problem.

Hej
my po kawie i wizycie w wyszalni. Chciałam sobie zajrzeć na wyprzedaże tu i ówdzie ale mi nie wyszło, bo dziecię zostawione w wyszalni z tatą po 20 minutach zaczęło pukać w szybkę wołając "mama"... Ech. Będę przeto chodzić z gołą d...
Misia - mam duże ilości gładkich skarpet, podkolanówek i rajty też mam. I jutro chyba z tym będę w Twoich okolicach.

Kacperku - ogromne buziaki z okazji osiemnastki !!!

Misia - u mnie laba się skończyła dawno temu, też jadę orać i laborać bez szans na kawę w ciągu, ale może właśnie jakoś po 16 już będę po. Będę się meldować.

Buziaki dla Kacperka:-)Zoyka Julka jeszcze mała ale myślę,że warto już zadbać o to by miał prawidłowe nawyki żywieniowe i by w przyszłości była zdrowa bo Julcia to śliczna dziewczynka.Siatki centylowe po coś są znalazłam tu kilka rzeczy

• Należy podawać świeże owoce i wodę zamiast dosładzanych soków.
• Porcje jedzenia powinny być dostosowane do wieku dziecka. Sugeruje się, że odpowiednia ilość posiłku powinna być wielkość zaciśniętej piąstki malucha.
• Posiłki powinny byś spożywane przy stole w kuchni, a nie przed telewizorem. Najlepiej, w miarę możliwości, zaplanować wspólne, rodzinne posiłki.
• Posiłki powinny być spożywane regularnie. Dziecko powinno zjeść 4-5 wartościowych posiłków dziennie i bez podjadania pomiędzy nimi (zwłaszcza słodyczy, słodkich, gazowanych napojów oraz dań typu fast food).
• Jedzenie nie powinno być traktowane jako nagroda!
• Wspólna zabawa lub wycieczka w wolne dni powinna zastąpić wyjścia do centrum handlowego, ponieważ model spędzania wolnego czasu pozostaje na całe życie.
Otyłość u dzieci | SOSrodzice.pl
Nadwadze u dzieci sprzyja cesarskie cięcie? | SOSrodzice.pl

Poza tym wydaje mi się,że starasz się by Julcia się dużo ruszała po prostu zwróć uwagę na babcię i sąsiadkę by nie podsuwały jej zbyt wielu smakołyków.

reklama
Do góry