reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża po hsg

reklama
Cześć Dziewczyny!
Mam do Was pytanie, kiedy najwcześniej po HSG metodą z RTG - czyli bardziej inwazyjna można isc na basen i kiedy można najwcześniej wspolzyc?
Wczoraj miałam ten zabieg, bez znieczulenia ogólnego i strasznie bolało, mam 2 jajowody niedrożne i ginekolog mi je rozepchal - sa teraz częściowo drozne. Ale ten bol byl nie do wytrzymania, nikomu nie polecam....
Witam się. Mialam wczoraj HSG taka sama metodą, cos okropnego [emoji26]
Dostałam dożylnie lek przeciwbólowo-rozkurczowy przed samym zabiegiem ale chyba słabo podziałał bo krzyczałam z bólu i czułam sie jakby mnie ktoś rozrywał od środka... ogólnie mówili , ze dają domięśniowo jakiś narkotyczny lek , zeby sie rozluźnić i zrelaksować ale pojechałam sama autem ok 70 km , wiec musiałam jakoś wrócić, wiec dostałam ten przeciwbólowy i do tego byłam 8h bez jedzenia bo musiałam byc na czczo i bylo kilka zabiegów, wiec sie naczekalam i słabo mi było po założeniu welflonu... ale okazało się, ze jajowody sa drożne , wiec chociaz z tego wszystkiego sumienie czyste , ale brzuch pobolewa i plamie [emoji22]
Powodzenia dziewczyny tym co nie miały jeszcze HSG i tym , które nadal sie starają o dzidzie [emoji4]

Nie mam pojęcia czy to dzięki sono HSG, ale w cyklu w którym zaszłam w ciążę miałam to badanie 7 dnia cyklu, było bardzo bolesne, ale wykazało, że oba jajowody są drozne. 15 dnia cyklu miałam owulacje i od razu zaszlam w ciążę [emoji2] aktualnie leci już 31 tydzien [emoji7] trzymam za Was kciuki! Mój lekarz też mówił, że pierwsze 3 cykle po hsg są kluczowe
Jeju ale wspaniała wiadomość, dajesz nadzieję [emoji3] niektórzy mówią, zeby odpuścić cykl w którym bylo HSG ze względu na kontrast... ale jak widać warto i w tym samym [emoji16] samo HSG dodatkowo udroznia jajowody , wiec u Ciebie ładnie sie zgralo, przeczyscilo i od razu ciąża [emoji4][emoji4] u mnie lekarz zrobił w 17dc a w 15dc mialam jeszcze jajeczko 20mm niepękniete i tak myślę czy w dniu zabiegu mi nie pękło dopiero... bo lekarz mówił, ze po owulacji nie robi juz HSG...

Jeju ale wspaniała wiadomość, dajesz nadzieję [emoji3] niektórzy mówią, zeby odpuścić cykl w którym bylo HSG ze względu na kontrast... ale jak widać warto i w tym samym [emoji16] samo HSG dodatkowo udroznia jajowody , wiec u Ciebie ładnie sie zgralo, przeczyscilo i od razu ciąża [emoji4][emoji4] u mnie lekarz zrobił w 17dc a w 15dc mialam jeszcze jajeczko 20mm niepękniete i tak myślę czy w dniu zabiegu mi nie pękło dopiero... bo lekarz mówił, ze po owulacji nie robi juz HSG...
Ja Ci powiem, że u nas było tak, że mieliśmy mieć inseminacje od razu po hsg, ale okazało się, że pęcherzyk pękł i lekarz powiedział, że nie zrobi na peknietym, ponieważ są mniejsze szanse i mówił, żeby się starać naturalnie. Byłam bardzo sceptycznie nastawiona, ale później zobaczyłam dwie kreski. Cuda się zdarzają :D dodam jeszcze, że nasza pierwsza inseminacja się nie udała (przed hsg, a mieliśmy też pod górkę że względu na jeszcze inne problemy) , więc nie ma co się załamywać, bo w następnym cyklu byłam już w ciąży i zaszlam naturalnie.

Ja Ci powiem, że u nas było tak, że mieliśmy mieć inseminacje od razu po hsg, ale okazało się, że pęcherzyk pękł i lekarz powiedział, że nie zrobi na peknietym, ponieważ są mniejsze szanse i mówił, żeby się starać naturalnie. Byłam bardzo sceptycznie nastawiona, ale później zobaczyłam dwie kreski. Cuda się zdarzają :D dodam jeszcze, że nasza pierwsza inseminacja się nie udała (przed hsg, a mieliśmy też pod górkę że względu na jeszcze inne problemy) , więc nie ma co się załamywać, bo w następnym cyklu byłam już w ciąży i zaszlam naturalnie.
Super, naprawdę cuda się zdarzają [emoji7][emoji7] duzo tez robi odpuszczenie , podejrzewam ze u mnie glowa była zblokowana , trochę za bardzo sie nakrecilam, a jeden lekarz mi powiedział, ze ciążą zaczyna sie w głowie...

Super, naprawdę cuda się zdarzają [emoji7][emoji7] duzo tez robi odpuszczenie , podejrzewam ze u mnie glowa była zblokowana , trochę za bardzo sie nakrecilam, a jeden lekarz mi powiedział, ze ciążą zaczyna sie w głowie...
Mi się wydaje, że głowa blokuje jeżeli obie osoby są zdrowe, natomiast jeśli są problemy medyczne to już myślę, że potrzeba trochę szczęścia, ale przede wszystkim pomocy dobrego lekarza :D dużo zdrówka życzę 😍

Mi się wydaje, że głowa blokuje jeżeli obie osoby są zdrowe, natomiast jeśli są problemy medyczne to już myślę, że potrzeba trochę szczęścia, ale przede wszystkim pomocy dobrego lekarza :D dużo zdrówka życzę 😍
Trzymam za nas kciuki! Ja jestem w drugim cyklu po hsg z niecierpliwością czekam na testowanie :)

reklama
Do góry