• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@nafoczka nie byłoby możliwości wyrwać tego zęba samemu. On się ruszał ale siedział głęboko. Górna 4.. poza tym ta ropa. Było dużo krwi, schodzila ta ropa. No widok straszny dla mnie z boku. W gardle mnie sciskalo jak płakała przy wyrywaniu...

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Nusia123 Kochanie ehhh nawet nie wiem jak Cie pocieszyć. Tak bardzo mi przykro. Cały czas o Tobie myślę bo wiem co przeżywasz. W 2013 roku na 3 miesiące przed ślubem wyczułam sobie guzka, poszłam do ginekologa i zrobił mi usg i faktycznie jakieś zmiany były. Zrobiłam biopsje (która tak bolała, że dramat), potem onkolog i u mnie wyszło na szczęście, że to nic groźnego. Do dzisiaj muszę się kontrolować. Pamiętam ten smutek, strach i przerażenie bo przecież lada moment wychodzę za mąż a tu takie jazdy. Jeszcze nic nie jest przesądzone. Tak jak dziewczyny piszą, jest to wcześnie wykryte i jestem pewna, że da się to wyciąć i potem będziesz tylko na kontrole chodzić. Jesteśmy wszystkie z Tobą i masz u nas wsparcie ogromne. Nie możesz się załamać!!! Dawaj znać na bieżąco co i jak. Będę się modlić za Ciebie. Trzymaj się Słońce :*:*:*:*:*:

@Funia90 gratuluję :) to jak już jesteś spokojniejsza to możesz zacząć myśleć o wyprawce. Ja ruchy zaczęłam czuć w 16 tygodniu,choć wtedy myślałam, że to nie możliwe ale 2 tygodnie później byłam pewna, że to jednak to. Ja od początku czułam, że nosze pod sercem synka i to się potwierdziło :)

@...Margotka9022... oj biedna Juleczka :*

@Ewelyn dlaczego mąż nie chce drugiego dziecka? Ile macie lat? czym się tłumaczy?

@zosiak wydaje mi się, że ten obcy człowiek będzie takim Twoim "patronem". Bedziesz miała wsparcie u Boga :) Fajnie :)

@Katarina91 jak byłam w ciąży to ginekolog zalecił mi femibion.

@witch84 witaminy biorę cały czas:) ale żelazo jeśli nie ma sie anemii moze spowodować więcej szkód niż dobrego. Poza tym, ja mam hemoglobinę około 13 wiec żelaza raczej nie potrzebuje, specjalnie jeszcze czytałam o tym artykuły wczoraj i lekarze twierdzą, ze jest bardzo potrzebne ale przyjmować wtedy gdy sie ma anemię. Któreś z suplementów tez miało w składzie witaminę A, byłam w szoku.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Nie wiedzialam, ze zelazo moze zaszkodzic. Ja w ciazy bralam jakis suplement, teraz nie pamietam od ktorego tygodnia ani co to bylo, czy mialo w składzie zelazo albo wit A. Pamiętam ze z dha bralam dopiero w trzecim trymestrze. W drugiej ciazy bralam omega med optima start i ono ma wit D, kwas foliowy, foliany i dha a jest to dla kobiet starajacych sie i w pierwszym trymestrze. A w jaki sposób te suplementy moga zaszkodzic.

Nusia przytulam kochana [emoji8] wszystko będzie dobrze, pokonasz to dziadostwo!!

Dziewczyny przyjmujecie w II trymestrze jakiś suplement z dha? Ja wczoraj zamówiłam na Allegro mama dha premium czy jakoś tak. Zastanawiałam sie nad kilkoma innymi chyba femibion natal 2 i prenatal duo ale obydwa maja żelazo, a ponoć nie powinno sie przyjmować jeśli sie nie ma anemii. Moze bierzecie tez cos innego co polecacie? Ta mama dha ma nawet spoko skład z tego co patrzyłam, jest tez metylowana wersja kwasu foliowego ale tylko 200 i 200 zwykłego

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja biorę mama dha Premium plus cała ciążę i nie narzekam ;-)

reklama
Hej dziewczynki :) Witam się jako druga ;)

Która z Was mówiła, że jej 8 idzie? @Funia90 Ty?
U mnie już któryś już raz próbuje się wybić i jej to nie idzie,
Dzisiaj się obudziłam i poczułam, że znowu ósemka próbuje się wybić.

Jak tam śpiochy?
Ja pije kawkę właśnie.
Ja poza kwasem foliowym nie biorę żadnych dodatkowych witamin w tabletkach bo mój ginekolog jest tego zdania, że najwięcej witamin jest w warzywach i owocach. :)

Milusińskiego dnia wszystkim życzę :*

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry