• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Olasec tez nie lubie Swiat, przespalabym ten czas..zwlaszcza w tym roku
@ivvonka dzieki za slowa otuchy, moze cos w tym jest bo przeciez nie moze byc ciagle pod gorke. Bylam dzis w kosciele i uslyszalam tekst: "dla Boga nie ma nic niemozliwego" strasznie mi utkwil w pamieci jakos tak mi lepiej.
@Totois30 nie dosc ze prawie caly dzien leca mi lzy ze smutku to jak przeczytalam Twoja historie to znowu to samo..
ale jest z Ciebie twarda babka :)) podziwiam i kibicuje z calego serducha. Przeszlas wiele i tak samo jak Tobie mi rowniez zalezy zeby usiasc kiedys przy wigilijnym stole w naszym domu chocby z jednym dzieckiem.
A ten smutny czas u mnie to samo z siebie jakos tak.. Wszystko do mnie wrocilo kazde wspomnienie z wizyty na usg, z pobytu w szpitalu, z zabiegu. Pamietam nasza radosc jak zobqczylismy dwie kreski. Jak bylam miedzy 6 a 7 tygodniem pojechalismy w podroz poslubna za granice. Na straganie w miescie zauwazylam takie nale butki zrobione na szydelku smialam sie wtedy do meza zebysmy je kupili bo nasz dzidzius bedzie mial pamiatke z pierwszej wycieczki z nami.
Tydzien temu bylam w pepco chcialam cos kupic i jak zobaczylam te wszystkie male ciuszki i te mamy ktore je przegladaly, wybieraly kupowaly, wyszlam bo znowy lzy i znowu smutek. Nie chce a to samo przychodzi. I dlatego te swieta takie sa, bo mimo ze spedzam je w rodzinnym gronie to zabraklo w nim malej czastki mnie ktora przeciez powinna byc. Dookola mnie pelno kolezanek w ciazy, sasiadek a ostatnio nawet dowiedzialam sie ze kuzynka jest w ciazy z druga coreczka. I kazdy taki szczesliwy a ja mam totalnego doła. Zycie jest takie niesprawiedliwe...

@anja93 jasne rozumiem. Mialabym tak samo ale naprawde odganiam te mysli i wyobrażenia bo boje ze troche mi to siądzie na glowe, boje sie ze bym sie podlamala byla niepotrzebnie nieszczesliwa a mam z czego czerpać pozytywna energie, M fajny duzo znajomych, mieszkanko fajne, nie mozemy sie zalamywac..boje sie ze to by sie odbilo na moim zwiazku. Zyj bejbe mysla ze to wszystko przed wami ze sie uda i bedziecie mieli swoje malenstwo a na razie dbajcie o siebie i bliskich:) jesli macie fajnych;)

Ostatnia edycja:
@ivvonka no to masz Ci los. A skąd wiesz że angina??

Mi córcie trochę położyło. Gorączkę chyba ma i zimni jej. Poszła już spać a ja z nią bo mnie prosiła. No niedobrze. Mówią że jaka Wigilia taki caly rok. Mój tato chory, M chory, córcia chora. Śpiny z M oddzielnie eh..

@anja93 nie smutaj się tak bo to Ci nic nie da naprawdę. A jak wpadniesz w doła to będzie tylko gorzej bo będziesz mieć cieżko się pozbierać. Ja wiem że zapomnieć się nie da ale trzeba żyć dalej i patrzeć w przyszłość a nie zamartwiać się przeszłością. Przyszły rok na pewno będzie dla nas lepszy od tego

To jest jedyna choroba, na która choruję co prawda rzadko, ale tę łąjzę znam i nie pomylę z niczym innym, także jak nie kaszlę, a gardło boli i jest białe obustronnie to nie ma innej opcji.

@anja93 jasne rozumiem. Mialabym tak samo ale naprawde odganiam te mysli i wyobrażenia bo boje ze troche mi to siądzie na glowe, boje sie ze bym sie podlamala byla niepotrzebnie nieszczesliwa a mam z czego czerpać pozytywna energie, M fajny duzo znajomych, mieszkanko fajne, nie mozemy sie zalamywac..boje sie ze to by sie odbilo na moim zwiazku. Zyj bejbe mysla ze to wszystko przed wami ze sie uda i bedziecie mieli swoje malenstwo a na razie dbajcie o siebie i bliskich:) jesli macie fajnych;)
No chce odgonic te zle mysli, bo przeciez mam dla kogo zyc itp ale to chyba tak przy swietach taka handra mnie zlapala... Bo mam teraz czas na myslenie i sie zalamuje. Ale spoko, od jutra postanawiam poprawe :)
Mamy fajnych znajomych, przyjaciol ale nikt nic nie wie to trzeba grac szczesliwych a w glebi serca dusic to co w srodku siedzi. Dzieki dziewczyny. Pojedzone??? Mam nadzieje ze milo spedzilyscie Wigilie, ja wlasnie z mama sącze lampke winka :) :) bo @ i tak pewnie przylezie na dniach. A jest szansa ze jeszcze cos moze sie zmienic czy skoro jak w 25dc byla biel absolutna to juz nici?
@ivvonka oooo nie tylko nie angina. Ale podobno najlepsze oklady ze swojskich jajek :P :P :P

reklama
@AgaB33 zdrówka dla Was.
Mówią że jaka Wigilia taki caly rok.
To ja Wam dedykuję ulepszoną wersję. Stary Rok jaki, Nowy Rok taki. Więc wystarczy do Sylwestra na nogi stanąć.

@anja93 u mnie też niewesoło bywało. Rodziły się dzieciaki w rodzinie, każdy wracał do domu po świętach a ja zbierałam się po rozwodzie, a tata miał mnie za zero. Przy łamaniu się opłatkiem poryczałam się, bo wszyscy najpierw odwrócili się do siebie, a ja stałam jak ofiara losu. To był moment, ale bardzo przykry. Wtedy postanowiłam, że to ostatni rok tak i że zaczynam od nowa. Lekko nie było:tułałam się po stancjach z karaluchami. Brałam każdą pracę. Dalej byłam zerem, ale na swoim okręcie i za swoimi sterami. I choć czasem było źle, bardzo źle i odechciewało się wszystkiego to w końcu po kilku latach się przejaśniło i wyprostowało. Dlatego wiem, że musi się poprawić, tylko nie wolno się poddać, ale wypłakać, wytrzeć nos, iść dalej odgradzając to co złe grubą krechą... A najlepiej to dwoma różowymi.
Przytulam Cię mocno i życzę Ci duuuuużo siły i wiary w to, że los potrafi być też miłą niespodzianką.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry