reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Teraz od wt do piatku dostałam duphaston, bo serduszko bylo niepewne na poczatku badania bylo slychac pozniej nie. I od sob teraz czekam aby aby szyjka puscila podobno tak lepiej aby samo sie zaczelo.... beta urosla z 40000 do 42 000 pewnie przez ten duphaston. Ale zarodek od tych kilku dni nie rosnie....

Beta nie rośnie od duphastonu. Ale ten przyrost faktycznie zbyt malutki....

reklama
@Ijusz jest wiele mam po 40tce. Mają zdrowe, fajne dzieciaki. Nie poddawaj się. In vitro wcale nie daje 100% sukcesu. Znam parę wiek ok.34 lata z dzidziusiem po in vitro i im dopiero za trzecim razem się udało.
Beta hcg to w skrócie hormon, który jest wytwarzany przez zapłodnione jajeczko i to on stymuluje organizm do wytwarzania progesteronu. Odwrotnie, nie. Jeśli jest utrata ciąży to Beta hcg jeszcze przez pewien czas rośnie, ale przyrost jest zdecydowanie za niski.

@Ijusz teraz udało Ci się zajsć to świadczy o tym, że wszystko pracuje jak trzeba i to nie chodzi o ilość lat tylko na ile lat "czuje się" Twój organizm. Mam nadzieję, że jeszcze szczęście usmiechnie się do Ciebie❤️

Moj dziadek juz 100 lat skonczyl wyglada na 70 i jedzi jeszcze autem :) mieszka sam, zdrrowy jak ryba, sam sobie gotuje a teraz planuje w domu zrobic remont lazienki i kuchni w koncu od stycznia ma 3-krotnosc emerytury....
Przeżywam bardzo mam nadzieje ze jeszcze sie nam uda, w sensie ze i Tobie i mi i ze będziemy sie jeszcze cieszyc z uroków bycia Mamą.

@Ijusz Poki co, myśl pozytywnie :) Miej nadzieje, ze jeszcze wam się uda..
Jak z siostra miałyśmy Ok 11-12 lat rodzice starali się jeszcze o braciszka dla nas. Długo nie wychodziło i tez mówili a bo to wiek już nie ten, a bo coś tam. Odpuścili i na świat przyszedł mój braciszek- miałam wtedy 14 lat. Później jak mama skonczyla już 40 lat urodziła następnego brata ;) zdrowiusienki i na dzień dzisiejszy cwaniak największy w rodzinie totalna wpadka to była ... wiec nie rozumiem takiego podejścia lekarza, ze mimo superowych wyników, trzeba myśleć o in vitro. Różne rzeczy się mogą w życiu zdarzyć, tylko musisz mieć nadzieje, ze dla ciebie tez jest ułożony jakiś szczęśliwy plan;)

@Ijusz wszystko przed nami :) a dziadkowi pozazdrościć tylko wieku i tego sprytu :)

@coco07 jak tam dzialacie już? :D u mnie jutro sądny dzień bo ma przyjść @ jak na razie cisza jedynie piersi nabrzmiale i w jajnikach coś ciągnie i odziwo twarz jak nie na @ :D

reklama
@Ijusz ja poroniłam w styczniu tego roku w 7tc. Poronienie samoistne zupełne. W piątek odebrałam betę, która potwierdziła ciążę, w sobotę zaczęłam odczuwać delikatne, bezbolesne skurcze. Nie chciałam panikować, w niedzielę dalej to samo, aż po południu zaczęło się plamienie. Zwyczajne jak okres. Pojechałam do szpitala, po USG i pobraniu krwi mogłam wrócić do domu i przyjechać z rana albo zostać na oddziale. No i zostałam. Rano wynik bety 0,28. Wtedy też z jakąś godzinę miałam nieco mocniejsze bóle i krwawienie. Później się unormowało i po południu wyszłam do domu. Reszta działa się w domowym zaciszu. Ponad tydzień czułam jak obkurcza mi się macica. Jak w połogu 6 tyg. czekałam na pierwszy okres. Poszło dość sprawnie, ale ciąża była mała. Beta niecałe 900, wiec mogła obumrzeć koło 5/6tc, sama nie wiem bo na usg w szpitalu zarodek był niewidoczny.

Do góry