• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Wiola.. ja już sama nie wiem, co z tymi lekarzami. Mnie też niczego nie mierzył, chociaż zrobił USG i w sumie powiedział, że warto byśmy się generalnie pospieszyli.

@Aneczka85_01 ja byłam pewna, że dostaję okres jak byłam w ciąży, więc spokojnie. Trzymam kciuki za pozytywny wynik.

@młoda1994 musisz to koniecznie skonsultować to z lekarzem, ale dawka 150 jest bardzo duża. koro TSH Ci spadło, to zdecydowanie masz za dużą dawkę tyroksyny. Ja po resekcji obu płatów (kiedy tarczyca nie działała mi w ogóle) brałam 100.

reklama
@Wiola.. ja już sama nie wiem, co z tymi lekarzami. Mnie też niczego nie mierzył, chociaż zrobił USG i w sumie powiedział, że warto byśmy się generalnie pospieszyli.

@Aneczka85_01 ja byłam pewna, że dostaję okres jak byłam w ciąży, więc spokojnie. Trzymam kciuki za pozytywny wynik.

@młoda1994 musisz to koniecznie skonsultować to z lekarzem, ale dawka 150 jest bardzo duża. koro TSH Ci spadło, to zdecydowanie masz za dużą dawkę tyroksyny. Ja po resekcji obu płatów (kiedy tarczyca nie działała mi w ogóle) brałam 100.
Właśnie ale u mnie jest problem. Bo kiedyś miałam wynik też po niżej normy zmniejszyli mi dawkę ze 125 na 100 i po miesiącu miałam już tsh 8 i później walczyłam żeby spowrotem obniżyć tsh do minimum 2.0

A próbował lekarz eksperymentować z mniejszą dawką? Pilnujesz dokładnie czasu przyjęcia leków - nie ma że raz jest to godzina, a raz 15 minut?
A masz jakieś inne objawy związane z niskim TSH - kołatanie serca, drżenie rąk czy problemy ze snem?
Bierzesz leki przeciwzakrzepowe?

reklama
A próbował lekarz eksperymentować z mniejszą dawką? Pilnujesz dokładnie czasu przyjęcia leków - nie ma że raz jest to godzina, a raz 15 minut?
A masz jakieś inne objawy związane z niskim TSH - kołatanie serca, drżenie rąk czy problemy ze snem?
Bierzesz leki przeciwzakrzepowe?
Niestety teraz jak zmniejszy mi dawkę żeby tsh podskoczylo to podskoczy tak że będę miała prawie 10 zawsze tak mam i później włączę aby obniżyć tsh do minimum 2.0

Pilnuje czasu takiego ze biorę i czekam godzinę za nim coś zjem czy się czegoś napije.

Trochę senna jestem nic więcej.

Nie biorę leków przeciwzakrzepowych bo nigdy nie miałam z tym problemów. I nie wyszło w badaniach problemów z zakrzepowoscia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry