• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja od zawsze byłam slodyczkowym dzieckiem. Wykradałam słodycze z szafek, nie zjadłam obiadu dopóki nie wiedziałam, że babcia kupiła lody na deser [emoji28][emoji28][emoji28]
Zawsze mi się waga wahała. Co przytyłam to robiłam dietę i chudłam.
Ale po 30 roku życia nie udawalo mi się schudnąć, max 5 kg i zaraz były z powrotem.
Jestem na wiecznej diecie. Mam napady głodu, nawet jak nie jem nic to nie chudnę.
Lekarz powiedział, że objawy są, ale są one tak naturalne,ze często nie wiążemy ich z niczym złym. Np zmęczenie, problemy z koncentracja, częste oddawanie moczu, brak chudnięcia mimo diety...

Problemy z cukrami to jest moja nieoficjalna przyczyna poronień. Tego się nie da do końca stwierdzić. Nie badalam zarodków, mogła być równie dobrze wada genetyczna. Ale lekarz powedzial, że problemy z cukrem mogą prowadzic do poronien, bo placenta również wytwarza insuline. Nadmiar glukozy może równiez powodować nieodwacalne uszkodzenia płodu. Nie zrozumialam dokładnie tych wszystkich zależności, ale jeśli gospodarka węglowodanowa jest w organizmie zachwiana, może on odrzucic plod, albo dojdzie do jego nieodwacalnych wad.
Rozumiem, ze ten cukier powinien byc wysoko ponad normę, prawda? Ja miałam na samiutkim początku ciąży 98 i nikt się tym nie przejął.

reklama
Dzięki za wyjaśnienie [emoji9] Gratulacje [emoji3590] Te wlewy to intralipid czy coś takiego? Z jakiego względu musisz mieć robione wlewy? Dopiero zaczynam przygodę z badaniami immuno dlatego tak pytam [emoji4]
Hej [emoji4] tak. Heparyna i encorton(stetyd) ze względu bardziej na 2 poronienia. Trochę graniczne mkalam ana2. Ale lekarka powoedziala ze juz szkoda kasy o czasu troche tez ten steryd profilaktycznie weźmiemy (bo przyszlam juz z ciaza trzecia do niej. Byla nieplanowana w staraniach [emoji2960][emoji85]).

Hmmm w sumie to jak sobie przypominam jestednak, to od razu mialam w domu luteine, acars, encorton i duphaston. Po 3 dniach mialam wizyte i pierwsze ,zastrzyki. No i u mnie szybka akcja z wlewami. Bedzie dobrze ! [emoji4][emoji106]

Oj nie.... balabym się tak późno. Pisz do innego.

Ja biorę kwas foliowy, Wit b, c, d. W środę byłam u gina mojego dwa tyg po łyżeczkowaniu i powiedział, że nie muszę brać acardu ani encortonu, tylko próbować tak jak jest. Jeśli nic nie wyjdzie przez dwa miesiące, to mam przyjść do niego na stymulację owulacji, bo u mnie w tym temacie były trochę problemy..

reklama
Cześć dziewczyny.
8.09 miałam zabieg łyżeczkowania, to był 11 tydzień, serduszko najprawdopodobniej zatrzymało się w 9 tygodniu.
Będziemy starać się dalej. Mamy córkę z pierwszej ciąży, 2 ciąża biochemiczna, no i trzecia obumarła.
Po ilu miesiącach po zabiegu łyżeczkowania wróciłyście do starań? Brałyście jakieś dodatkowe suplementy?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry