reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@roki_1991 Ty się znasz na tym, co wskazuje na problemy z krzepliwością? Bo ja tez miałam puste jajo i brak akcji serca. Tylko chciałam się dowiedzieć jakie wskaźniki mogą o tym decydować?
Mnie hematolog robił ddimery, białko s, białko c, homocysteine, czasy krzepnięcia i czynniki krzepnięcia (np. czynnik VIII), antykoagulant tocznia, pciala na aps.I mówił że kazda nieprawidłowość w tych wynikach może przekładać się na stratę ciąży szczególnie takiej na etapie implantacji i rozkręcania się maleńkiego serduszka.

@roki_1991 Ty się znasz na tym, co wskazuje na problemy z krzepliwością? Bo ja tez miałam puste jajo i brak akcji serca. Tylko chciałam się dowiedzieć jakie wskaźniki mogą o tym decydować?
Antykoagulant tocznia, przeciwciala antykariolipinowe igg i igm, przeciwciala przeciwko beta2glikoprpteinie igg i igm- to są badania na zespół antyfosfolipidowy. Do tego białko c, białko s, ddimery. Jeszcze jest wskaźnik aptt który mówi jak gęsta jest krew. I tak, problemy z krzepliwoscia często pojawiają się na początku, bo wystarczy na prawdę mikrozakrzep i odcina tlenu pożywienie dziecku.

Ok. U mnie tromobfilia Ok, antyfosfolipidowy - komórki NK wysokie i chyba ANA2 dodafnie
Wysokie NK na pewno trzeba zbić - Max do 10 jednostek. A jakie ana masz dodatnie i w jakim mianie? Robiłaś profil ana3?

Nawet jesli zwykle badanie krzepliwosci krwi z krwi jest ok, warto zrobic dodatkowe badania?
A co masz na myśli mówiąc podstawowe badanie na krzepliwosc?

Dziewczyny odebrałam dzisiajszy wynik bety 322.8, cieszę się, że jest przyrost 🙂
Super :) gratuluję i trzymam kciuki ;)

To robi się jeszcze czasy krzepnięcia i ddimery i jeszcze jedno badanie nie pamiętam przy braniu heparyny, ale to na pewno lekarz zadtcyduje kiedy.
To badanie to antyXA i mówi właśnie o tym czy dawka heparyny jest odpowiednia ;)

reklama
Cześć dziewczyny jestem tu nowa. Kilka dni temu dowiedziałam się, że ciąża obumarla w 6 tyg. ciąży, następnie szpital, zabieg, koszmar. Nie życzę największemu wrogowi. Jestem w bardzo dużej rozsypce, płacze codziennie, nie umiem znaleźć sobie miejsca, czuje, że zostałam z tym wszystkim sama. Czytam różne fora, podtrzymują mnie trochę na duchu, lecz tylko na chwilę...

Do góry