reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mój gin powiedział tylko, że dobrze, że zaczęłam brać sama luteinę zanim do niego przeszłam. A powiedz mi o jakieś konkretnej godzinie bierzesz ten Acard, czy to bez znaczenia? Bo gdzieś przeczytałam, że lepiej brać wieczorem.
W nocy wzrasta ryzyko choroby zakrzepowo-zatorowej, bo śpiąc nie ruszamy się intensywnie. Dlatego zalecenie jest na wieczór.

reklama
Mój gin powiedział tylko, że dobrze, że zaczęłam brać sama luteinę zanim do niego przeszłam. A powiedz mi o jakieś konkretnej godzinie bierzesz ten Acard, czy to bez znaczenia? Bo gdzieś przeczytałam, że lepiej brać wieczorem.
Ale to wszystko zależy czy bierzesz też heparyne czy sam acard :) jak sam acard to też bym brała wieczorem

W nocy wzrasta ryzyko choroby zakrzepowo-zatorowej, bo śpiąc nie ruszamy się intensywnie. Dlatego zalecenie jest na wieczór.
Ja dlatego że właśnie wydedukowalam że w nocy mniej się ruszam, wolałam brać na noc heparyne ;) i wtedy acard brałam rano

Dziewczyny czy to normalne, ze mam bardzo dużo białego śluzu? Co rusz myśle, ze plamie, a tu idę do wc i to sluz

Ja biore acard po godz. 10 rano i po 22 wbijam heparynę. Pytałam mojego gina o kolejność, to jego zdaniem nie ma to znaczenia. Mi było tak wygodniej, bo nie chciałam rano przed praca lub w pracy robić zastrzyku

Dziewczyny czy to normalne, ze mam bardzo dużo białego śluzu? Co rusz myśle, ze plamie, a tu idę do wc i to sluz

Ja biore acard po godz. 10 rano i po 22 wbijam heparynę. Pytałam mojego gina o kolejność, to jego zdaniem nie ma to znaczenia. Mi było tak wygodniej, bo nie chciałam rano przed praca lub w pracy robić zastrzyku
Też tak miałam
Ogromne ilości, dużo wymazow zrobiłam, a wszystko było ok. Czasem to myślałam że już moczu nie trzymam, a to był śluz [emoji23][emoji23] to było straszne i nie minęło po odstawieniu luteiny

Ja nie mam zaleconej heparyny

Też tak miałam. Co chwilę myślałam że krwawi i biegalam do wc. A z heparyna i acardem też robiłam tak samo ;)

Tez mialam duzo białego sluzu 🤔 potem pojawiła się krew bo podraznialam luteina dopochwowa nadżerkę 🤷‍♀️🤷‍♀️ a starchu bhlo co nie miara. Więcej super ze jest biały. Wszystko teraz musi się tam ladnie przygotowywać.
Ja bralam acard na noc, heparune rano. Dawala mi kopa do życia 😁 ale kolejność nie ma znaczenia. Ważne aby bylo miedzy nimi 12 h odstępu

reklama
Dziewczyny, jakie bierzecie dawki acardu? 75mg? Ja biorę 150 mg odkąd zaczęłam z początkiem września starania. Niestety od tego czasu cały czas plamię i zastanawiam się, czy ta dawka nie jest dla mnie za duża. Acard biorę czysto prewencyjnie, w badaniach nic nie wyszło.

Do góry