• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

witajcie.

loi tutaj jedna z nas chyba bett tez miala tak w ciazy,ze dosc dlugo plamila.najpierw miala krwiaka,a pozniej dlugo plamiła.jest juz po swietach,poluz sie i lez,juz nie trzeba chodzic do kosciola,odwiedzac rodzine.bedzie dobrze.emka mnie tez twardnial brzuch.najpierw jak cos porobilam robil sie taki ciezki,twardy,wtedy musialam sie klasc i caly dzien lezec,a pozniej juz sam z siebie sie stawial i bralam fenoterol i isoptin na skurcze tyle,ze ja mialam bezbolesne.co do dotykania brzucha.nie wolno ci.im wiecej dotykasz,tym bardziej pobudzasz macice do skurczow....enya ciesze sie,ze masz jakis plan,ze dazysz do jego zrealizowania.trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&.dziewczyna gratki.a jak znosi zabkowanie?

reklama
Dziewczyna , gratki 1 ząbka :)

Emka , dzięki za wsparcie . Też myslałam , że mamy wabrane , bo nie było jakiś konkretnych sprzeciwów i co lepiej żadnych propozycji z jego strony. Więc uznałam , że tak zostanie , niestety pomyliłam się , bo okazuje się żę to imię dla niego jest nie do przyjęcia. Będziemy musieli jakieś wybrać od nowa , takie aby podobało się nam obojgu. Jest ojcem i moim partnerem więc nie mogę podjąć decyzji sama , chcę żeby miał jakiś wybór bo to też jego dziecko. No nic zobaczymy co czas przyniesie .

Co do brzucha , to napinanie niekiedy aż za boli , nie zawsze .

Cześć dziewczyny. Mam na imię Ania i mieszkam w Glasgow. Piszę na tym forum bo chciałam się po prostu wyglądać. 13.03.2013 zaczynałam 11 tydzień ciąży niestety ten dzień był straszny bo dowiedziałam się że dziecko przestało rosnąć gdzieś koło 5 lub 6 tygodnia ciąży. Rozpacz płacz i tysiąc pytań dlaczego. Rozumiecie bo same to przeszlyscie. Dzień później poronilam samoistnie. To była moja trzecia ciąża bo mam już dwoje dzieci 11 i 13 lat i tak zastanawiam się co mogło być przyczyną . Idę jutro do lekarza poprosić o skierowanie na badania i jak myślicie o jakie mam poprosić. Nie miałam żadnych problemów w poprzednich ciążach dlatego ciągle się zastanawiam co było przyczyną.

Annagrzeda3, na szczęście w tym nieszczęściu najprawdopodobniej przyczyną był po prostu przypadek. Proces rozwoju zarodka jest niezwykle skomplikowany a nawet drobny błąd natury przy podziałach komórkowych na tak wczesnym etapie sprawia, że nie ma szansy na przeżycie. Pewien odsetek ciąż (nie będę podawać liczby, bo szacunki zależnie od źródła różnią się znacznie, od naście po dziesiąt procent) tak się po prostu kończy i nie świadczy to o niczym złym, co się w organiźmie dzieje. Masz już dwie udane ciąże za sobą, więc prawdopodobieństwo, że jest jakaś konkretna przyczyna, jest bliskie zeru.

Katherinne dzięki za szybką odpowiedź i powiem ci że Twoje słowo są bardzo pocieszajace. To samo powiedziała położna kiedy miałam robione usg po poronieniu. Wiesz strasznie mnie meczy jedno kiedy zaszłam od razu dostałam zapalenie pęcherza i to z krwawieniem i potwornym bólem. Dostałam antybiotyk przez telefon szok ale był za słaby i jeszcze przez 10 dni ciągle sikalam a później gorączka 39.5 przez dwa dni i kazali brać paracetamol ale w końcu się wkurzylam i poszłam do lekarza i dostałam mocniejszy antybiotyk ale dziecko już nie żyło tylko o tym nie wiedziałam. Powiem że zastanawiam się czy gdybym od razu dostała odpowiedni antybiotyk to może ciągle bym miała swoją kruszynke pod sercem.

annagrzeda3-widzisz ja w środe 6.03 widziałam serduszko, a 10 dostałam plamienia jasno brązowe zbadali mnie i serca nie było...nic nie biło... a poniedziałek miałam już zabieg a powoli dochodze do siebie i twierdze ze tak najwidoczniej musiało być...

annagrzeda3 bardzo mi przykro, widzisz moj pecherzyk byl plaski, od poczatku, serduszko bilo... nie plamilam, nie krwawilam poszlam na planową wizyte do lekarza i serduszko juz nie bilo, rozwoj sie zatrzymal wg usg na 8tyg4dni :-( na nic w miedzy czasie nie chorowalam wiec widocznie tak musialo byc, teraz sie okazalo ze mam swiezą infekcje wirusem cytomegalii wiec moze to to??????????????????

Ja dzis w pracy sie 8 godz. poobijałam i udawalam, ze pracuje :-) juz jestem po @ wiec coraz blizej staran, na wakacje chcialabm juz byc w ciązy ........

Loi co u Ciebie?
Dziewczyna gratki zębusia, tylko czekac na kilejne :-)

A ja mojego Jula zapisałam na wizyte do dentysty bo jeszcze nigdy nie byliśmy i trzeba sprawdzic co w jego paszczy piszczy :-D

reklama
annagrzeda witaj, (*) dla Aniołka. Zostań z nami, razem jest łatwiej.

Loi no Tobie faktycznie te sensacje pisane chyba. Trzymam &&&&, żeby choć w drugim trymestrze przeszły.

Małgonia napisałam Ci na prv.

Ja mam podły humor dziś.Mam 30 dc, więc się podjarałam, że może się udało i zrobiłam rano test - oczywiście jedna kreska, nie pozostawiająca żadnych wątpliwości, nawet cienia cienia nie było :no: To już 12 - 13 dpo więc wykazałoby już coś raczej. Zmyliła mnie nadwrażliwość na zapachy, którą miałam tylko w ciąży. Ale już pobolewają mnie piersi, więc wredota przylezie jutro pewnie. Jakoś mi się chce płakać... :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry