reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Cześć laseczki :-) długo mnie nie było, a tu tyle się działo... :-) u mnie w sumie też, ale niestety w złą stronę :-( nie chwaliłam się wam, ale mojego brata kobitka w lutym dowiedziała się, że jest w ciąży. Cieszyłam się, że nie będę sama, ale w piątek czar prysną :-( okazało się, że ma puste jajo płodowe i w sobotę miała zabieg :-( do tego wszystkiego mój J przyniósł grypę do domu i 4 dni leżał jak betka w łóżku, a ja biedna wszystko sama musiałam robić i jeszcze donosić mu do łóżka jedzenie, herbatki itp. bo nie miał sił wstać także kilometrów narobiłam tyle że ho ho. Dziś młody o 4 wskoczył do nas do wyrka i taki jakiś gorący był, ja mu mierze temperaturę, a tam 38.7 :szok: no i od rana znowu jazda zamiast do szkoły to wizyta u lekarza i angina :wściekła/y: no to teraz na mnie kolej... :sorry: aż strach pomyśleć jak coś złapię bo od razu na IP trzeba jechać, a nie do doktora :baffled: masakra jakaś...

benfica Ci lekarze to potrafią ludzi w taki stres wprowadzić, że szok, ale najważniejsze że wszystko ok.
maluś życzę braku @ :-)
mamatomeczka fajnie, że z mężem pośmigaliście po lasku :-) przyjemnie jest czasami oderwać się od rzeczywistości ;-)

no i nie wiem co miałam dalej Wam odpisać dziewczynki :zawstydzona/y:

my w 1 święto mamy na śniadanie jajecznice, później jakiś bigos, sałatka, żurek w sumie nic nadzwyczajnego no i ciasto, które też kupujemy bo nie chce się piec ;-)

dziewczyny powiedzcie mi czy ten test obciążenia glukozą jest konieczny? W którym tygodniu się go robi? Bo w sumie ja mam teraz wizytę 8.04 a moja gin nic nie mówiła o tym obciążeniu a to już będzie 28tydzień?

miłego dzionka dziewczyny :tak:

reklama
Witam was dziewczyny;-)
Mnie cos zlapalo:/
Wczoraj stracilam glos do tego kaszel suchy mnie meczy:/ dzis jest ciut lepiej ale zapisalam sie do lekarza.

Benfica super ze sa dobre wiesci;-)

Ja narazie niemysle co zrobic na swieta

Julia, Ewka, zdrówka dla Was Kochane :*

Ewka, przykro mi, że Twojego brata kobieta straciła maleństwo :( Świeczka dla Aniołka
[*] Co do glukozy, to nie jestem pewna, ale chyba do 28 tygodnia powinno się ją zrobić. Lekarz nic Ci o tym nie mówił?

Hej.:-)

ewka Ja nie miałam testu obciążenia glukozą, ale w Danii robią tylko jak są do tego wskazania, czyli jeśli ktoś w rodzinie ma, lub gdybym ja miała w pierwszej ciąży. Z tego co się orientuje to w Polsce chyba do 27tc. można zrobić.

agamemnon Chyba robisz taką samą zapiekanke jak ja, tzn., nie dziś akurat, ale często taką robie z tortellini, brokułem, serem, pyyycha.:tak:

malusiolka
To chyba ja na te gołąvki wpadne ;-) Mnie to znowu Lena namawia na pierogi ruskie, ale ja mam tylko w weekend czas na takie rzeczy, a w sobote od rana biore się za sprzątanie i potem nie mam siły, chyba będę musiała w niedziele zrobić. Albo już po świętach, bo będę już na macierzyńskim.

Co do Świąt to mam w planach zrobić na pewno 2 sałatki, jarzynową i drugą taką z makaronem, warzywami i sosem czosnkowym żeby pasowała też do grilla, bo pewnie wybierzemy się jak będzie pogoda. No i wiadomo barszcz biały, biała kiełbaska, jajka faszerowane pieczarkami zrobie, rolade szpinakowa z chrzanem i łososiem, upieke pieczeń i zrobie do niej sos chrzanowy, a to już bardziej na obiad. No i z 2 ciasta upieke. Będzie u nas moja teściowa i rodzeństwo męża. Mam nadzieje, że to wystarczy...

Ostatnia edycja:
mycha - widzę, że w Danii bardzo podobnie jak w UK z prowadzeniem ciąży... ja idę na obiciążenie glukozy - dokładnie będzie to 28tc i 1d... mi się o uszy obiło, że po 28 tc trzeba zrobić... w poprzedniej ciąży mi nie robili - mówili, że nie trzeba było... a teraz wszyscy zdziwieni, że nie miałam... dokładnie ta sama historia choroby... eh

Nie no właśnie o to chodzi, że moja gin nic nie mówiła żeby to zrobić a mi też do głowy nie przyszło żeby zapytać :sorry: we wtorek jak będę miała wizytę to zapytam co i jak :tak:

hej hej

Ja już nadaję z "nowego" mieszkania. Oj było roboty z tą przeprowadzką jeszcze nie wszystko wypakowane ale pomału coraz lepiej to wszystko wygląda.
Dziś byłam na kolejnym badaniu serduszka Fabianka i jest całkiem zdrowe, niedomyklaność się "naprawiła " samoistnie i jest dobrze, ale się cieszę :)

Ewka mi lekarz mówił, że trzeba, ja pytałam bo rok temu miałam robione obiciążenie w ciąży z Nadią, jednak musiałam wykonać ponownie.

Julia zdrówka !!

Maluś szkoda, że dopiero teraz zobaczyłam, ze u Ciebie były gołąbki, bo na pewno bym się pojawiła, uwielbiam gołąbki, Nadia zresztą też :)

Hej:-)

No ja po wizycie u lekarza i jestem na antybiotyku!
Jak spojrzala mi w gardlo to sie przerazila:p
Jakies bulwy itd...daje rade:-)

Mycha kochana a powiedz da sie znalesc prace w Dani bez znania jezyka? Moj P jest zawodowym kierowca i myslal zeby tam sprobowac...
Jeju ile robisz dan:-)

Wikki super ze z dzidziusiem jest ok!:-)

Malus no jestem ciekawa dlaczego ci sie spoznia:p

Dziewczyny, wieści od Kini czytajcie tutaj - https://www.babyboom.pl/forum/stara...e-szpitala-bez-komentarza-69402/#post10626384

Potrzebuje Kinia &&&&&& od nas.

Kinia, Kochana trzymaj się. Jesteśmy z Tobą i z Twoim maleństwem :*

Julia, zdrówka :* Kochana, u mni raczej @, bo brzuch mnie strasznie boli ;/ Ciężko mi usiedzieć, a od niedawna tak zaczął boleć. Niech już przychodzi @, bo nie wytrzymam. A co do dań na Święta, ja to zawsze dużo robię :P

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry