reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Przepraszam Cie bardzo!:zawstydzona/y: Widzisz miałam Ci napisać przepis, a w koncu zapomniałam. A więc robie go tak:
Składniki: (na 5-6 kebabów)
Tortilla (Ja kupuje Wrap, jest najlepsza, ale nie wiem czy jest dostępna w PL, można też zrobić ją samemu)
2 duże podwójne piersi z kurczaka
sałata
pomidory
cebula
majonez
jogurt naturalny
czosnek
przyprawa Gyros (używam też czasami przyprawy z Knorr Fix Kebab z sosem czosnkowym, ją sie miesza z olejem, jest pyszna)

Przyprawe do kebaba mieszam z 3 łyżkami oliwy. Pierś myje, kroje w kosteczke i dodaje do marynaty. Marynuje się tak ok. 15 min. Między czasie kroje sałate, pomidory, cebule i robie sos czosnkowy. Daje do niego 3 łyżki majonezu i 3 łyżki jogurtu naturalnego i wciskam czosnek, ok 3 ząbki i trochę soli i pieprzu. Zamarynowane mieśko, smaze już bez oleju. Tortille podgrzewam na suchej patelni co chwile je przekładając żeby się nie spaliły. Na podgrzaną tortille rozsmarowuje sos czosnkowy, nakładam mięsko, pomidory, sałate i cebule, polewam jeszcze troche sosem i zwijam w ruloniki, końcówke skręcam w folii spożywczej żeby nic nie wyciekało. To wszysto :tak: Nam smakuje bardzo i najbardziej pasuje mi do tego właśnie ta marynata z Knorr Fix.:tak:

reklama
Witam:0

Wspolczuje mdlosci dziewczyny!!! trzymajcie sie! mnie na szczescie coraz mniej mecza:)

Niestety dzis bylam na zakupach i boli mnie podbrzusze jak chodze...troszke kluje tam na dole...to cos zlego? czy taki urok ciazy? bo do tej pory nieodczuwalam zadnych boli z podbrzuszem..

mycha05 napewno po swietach wyprobuje przepis:)

mnie mdłości prawie ominęły w tej ciąży :) dokuczały mi tylko w 4 tc - prawie na zawał zeszłam jak mi nagle ustały w 5 tc... super... bo przy Hani to mnie mdliło od rana do wieczora...

Mychunia mam nadzieję, że nie będziesz miała mi za złe, ale dodałam Twój post również do https://www.babyboom.pl/forum/staraczki-2013-w-ciazy-f547/mamusiowe-przepisy-69116/#post10340804.

Benefica u mnie też choinka jest, ale sprzątanie.... To wszystko przez to, że Nadia w domu już dwa tygodnie i ciągle coś z tymi jej chorobami, a przy niej nic nie da się zrobić, dzisiaj cudem udało mi się poodkurzać chociaż na biegu.

Wiki hehe, mnie mdłości od poniedziałku trochę odpuszczają, czyli i z tym u nas podobnie :D

Julia może za dużo chodziłaś, albo dźwigałaś na zakupach i to z przemęczenia?

Ja dzisiaj na obiadek miałam ogórkową, a dla Nadii pieczony kurczak - bo ja niestety od mięsa stronię ze względu na fakt, iż mdłości są po nim okropne. Ale za to zaszalałam i zrobiłam sobie sałatkę warzywną dzisiaj. Teraz czekam na mojego ojca, bo ma zajrzeć na obiad i do Duśki. Mnie kichanie, smarkanie i kaszel trzymają od poniedziałku, mam nadzieję, że szybko przejdzie.

A dzisiaj musiałam z Duśką do sklepu wyjść i chciała kupić po drodze zielony wózek dla dzidziusia, butelkę dla dzidziusia i serek, bo skoro jej mama kupuje to i dla dzidziusia chciała kupić :D A jak widziała wczoraj zdjęcia to strasznie się cieszyła z dzidziusia.

Kinia Oczywiście, że nie... sama chciałam to zrobić, ale nie wiedziałam jak.;-)

Współczuje Wam mdłości, ja jako tako nie miałam, czasami mnie zemdliło, ale rzadko. Wymiotowałam 2 razy, w tym raz w ten poniedziałek także też już dość późno.Teraz od paru dni zastanawiałam się czy to co czuje to ruchy dzidziusia i dziś doszłam do wniosku, że to jednak są ruchy.:-D Tylko się położe na brzuchu i zaraz czuje delikatne smyranie na dole brzuszka, a czasami nawet malutki kopniaczek, super uczucie!:-):tak:

Dziewczyny nie nadrobię Was... Ostatnio u mnie jest kolorowy zawrót głowy. Nie dość że związany z uczelnią, to jeszcze ze świętami, także podczytuję Was, ale nie odpisuje na bieżąco.

U mnie bóle brzucha trochę ustąpiły, więc mam nadzieję, że idzie ku lepszemu. Mdłości chwilowo też jakieś lżejsze, ale lepiej nie chwalić dnia przed zachodem słońca :P No i smaki mi się utrzymują na raczej mięsne rzeczy, kwaśne, w każdym bądź razie nie na słodkie jak w pierwszej ciąży.

Jak u Was idą przygotowania przedświąteczne?? Ja mam póki co połowę domu wysprzątaną. Jutro planuję dokończyć. Łazienkę zostawiam sobie na poniedziałek. Wigilia u nas duża w tym roku więc pełne ręce roboty. Będzie jakieś 14-15 osób. W pierwszy dzień świąt robimy 1 urodzinki Zuzki, więc mamy dodatkowo imprezkę :D

Pozdrawiam Was gorąco! Życzę Wam aby te mdłości poszły już precz i wszelkie niedogodne objawy :*

Cześć dziewczynki. Ja dzisiaj dosyć późno do Was zaglądam, bo robiłam kartkę świąteczną niespodziankę dla niewiedzącej rodziny o maleństwie. W sumie dla teściowej, bo mąż chciał jej mimo wszystko niespodziankę zrobić. Zdjęcie usg zeskanowałam i trochę przyciemniłam i dałam parę gwiazdek świątecznych i taka kartka niespodzianka wyszła. W piątek mąż jedzie po nią do Wawy na lotnisko i wtedy ma jej wręczyć kartkę świąteczną z Nadią z przedszkola i kartkę świąteczną z drugim dzidziulkiem :) Szkoda, że nie zobaczę jej reakcji :D

Mika u nas się zapowiada, że w trakcie świąt przyjdzie kilka osób, a ja z robotą w lesie totalnym jestem, bo nawet nie mam posprzątane w domu. Chociaż nie, mam firanki zmienione, bo ostatnio zmieniałam i łazienkę wysprzątaną, ale to takie porządki cotygodniowe normalne, że w domu ogarnięte, ale żeby tak świątecznie to jeszcze nic, a nie :D

Kochane dodam, iż do staraczek w ciąży został dodany nowy temat, który ułatwi nam oglądanie zdjęć naszych maluszków. Proszę, abyście od teraz wrzucały może zdjęcia USG do tego tematu: https://www.babyboom.pl/forum/stara...cia-usg-naszych-maluszkow-69119/#post10342354 przynajmniej nie zaginą w natłoku opisów wizyt lekarskich :) Mam nadzieję, że pomysł Wam się spodoba.

Ostatnia edycja:
Hejka.:-)

Kinia No to Teściowa będzie miała niespodzianke.:tak:
Ja zawiozłam małą do przedszkola, zrobiłam zakupy, kupiłam nawet polską kapuste kiszoną, a więc pierogi na święta będą. :tak: Zostajemy na świeta w Danii, nie jedziemy do Polski, dlatego całe święta musze przygotować sama. Z porządków to zostały mi okna do umycia i kanapa do wyszorowania. Potem jeszcze w wigilie poprawki z tym co się nabrudzi. Lece właśnie brać się za te okna i kanape. Miłego dnia.:tak:

reklama
mikaaa ja dziś sprzątam łazienkę:D zaraz idę zaczynać:) a resztę już mam prawie wysprzątam zostanie tylko mycie podłóg ale to juz moja mama:)
Kinia świetny pomysł z tą kartką :D ale będzie niespodzianka :D mężuś Ci na pewno opowie jaka była reakcja teściowej:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry