reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

hej dziewczynki

Mamo Tomeczka - ściskam cię mocno. Jeszcze tylko chwilka i Anula będzie wpadała w swój rytm a ty bedziesz miała więcej czasu dla syna. Nasze dzieci jeszcze potrzebują mamusi nawet mimo tego że i samodzielne. My jeszcze od nich wymagamy rozumienia i pomocy bo w końcu swoje lata mają.
Jak twój emek wróci to zostaw go z Anulą a ty zabierz syna choćby do kina polecam "Wakacje Mikołajka"

Agamemnon - dżem z marchewki brzmi kusząco, cukinią tez bym nie pogardziła :-D a co na pępkowym będzicie robić bo mi się z drinkami kojarzy :cool2: (wyborowa limonkowa+sprite MNIAM)
Co do wózka to ja po śniegu jeżdzić nie będę, w zimę młodą będziemy autem odbierać a do sklepu wszędzie chodniki więc dam radę.

Benfica - ciężki nie jest (10-11kg) a spacerówka ma ok 9, składa się w laskę i można go w kącie postawić. Wakacje nad morzem z małymi dziećmi to niestety cięzka praca a wszędobylski piach nie polepsza warunków. Jedyne co to polecam wyjazdy w większych grupach z towarzyszem zabaw dla starszego dziecka no i przy młodszym ktoś zawsze pomoże.
My w tym roku bylismy tylko ze szwagrami ale na ogół jeździmy 3-4 pary.

Mychunia - jak glukoza wszyła?

Susełku - tsh się nie martw, spokojnie poczekaj do wizyty :tak:

Marchewko - co u Was? Jak Hania reaguje na brata?

reklama
a u mnie 27 tydzień :-D i znowu obudziłam się ze strasznym bólem nóg :wściekła/y:

agamemnon, iwo
wyniki glukozy dopiero dziś....

Cyntia literki super, też takie chce :-) ale z moim beztalenciem to ino pomarzyć mogę :wściekła/y:

Witajcie:)

co najlepiej zrobić z pysznym śniadaniem spuścić w kiblu, jejku moje dziecko z rana zajmuje miejsce żołądka i walczy z nim jak ten robi się pełny. Damy radę już niedługo:)

Iwo rzeczywiście wózek lekki:)

Mychunia daj znać czy możesz się zajadać słodkościami:)

JA dziś idę do pracy zanieść L4, a potem plotki z dziewczynami, a na koniec dnia hit urodziny 5latka:) więc dzień aktywny:)

Agamemnon czy dobrze rozumiem, że Ty prowadzisz autko?? ja mam lekki strach przed wsiadaniem już do auta, mieścić się mieszczę, ale muszę sobie fotel kłaść trochę bardziej co mi zmniejsza widoczność, a jak siedzę pionowo to mała wariuje:) więc już staram się nie prowadzić, a M już w związku z tym nigdzie nie pije, no chyba, że gdzieś tylko blisko podjechać mam:) A tak generalnie to też nie prowadzę, bo mam wrażenie, ze mam opóźnione reakcje:)

Benefica to rzeczywiście zmęczona po tych wakacjach wrócisz, ale z drugiej strony spędziliście czas razem:) i to się liczy, a teraz minie szybko przeprowadzka i będzie okej:)

Trzymajcie się:)

Ludziku - ja zamierzam jeżdzić do rozwiązania. Jak miałam corsę to myślę że juz brzuch by mi kierownicy dotykał a w obencym musiałabym miec 2 razy większy :-) moja uwielbia jazdę i wogóle nie dokazuje:-p

Dziewczynki a zapinacie pasy? Bo ja tak.

MYCHUNIA HELP!!!! Jutro mam gości i szukam fajnych pomysłów na obiad. Widziałam twój przepis na bitki z karkówki - jak smakują?

Ostatnia edycja:
Iwo - oczywiście, że zapinam pasy. Od dłuższego czasu używam adaptera BE SAFE i jest cudowny. Odkupilam od jednej kwietniowki w maju i jestem bardzo zadowolona, bo wygodnie i bezpiecznie mi z nim.

Mychunia - uroki ciąży :/ Dłonie też potrafią napitalac. Ale już daleko jesteś!! Szok!! :) Kompletujesz już wyprawkę?

Susel - biorę Euthyrox i TSH stopniowo mi rośnie - w lipcu na lekach miałam 2,2 i lekarz mówił, że jest super.
A bierzesz coś i skoczylo?
Ja miałam betę 110,4 12dpo i lekarz w przychodni nastraszył mnie, że za niska (a tydz. później z kolei mówił, że za wysoka i znowu trzeslam portkami).

Benfica / MamaTomeczka - powtarzajcie Waszym starszakom, że są ważni, kochani i cudowni :) Bo są, prawda?
Moja siora była zawsze faworyzowana i z tego w dzieciństwie były problemy, bo potrafiłam być wredna przez to dla niej.

Benfica - no to miałaś średni urlop :/

Agamemnon - a wiesz, że czasem mam ochotę mieć drugiego męża? :D Ale drugi byłby od czułości i seksu, o.
No, jeśli Ciebie dłużej nie ma, to znaczy, że zapitalasz po domu albo wokół domu, pracusiu ;)
Ja jutro będę robić sałatkę z cukinią do słoików, więc łączę się w bólu, bo też średnio mi się chce.
Wypchalam wsadem z poduszki z Leroy. Jakby co służę radą :)

A literki i inne pierdulki szyję ręcznie, nie maszyną.

iwo ja zapinam :tak: bitki rozpływają się w ustach :-) mój mąż bardzo lubi :tak:

cyntia na razie przywiozłam rzeczy od siostry i czekają na wrzesień :tak: we wrześniu chce wszystko przejrzeć i zrobić listę zakupów, a od października biorę się za zakupowe szaleństwo :-) ręce to mi czasem obydwie drętwieją :-(

Iwo no graulacje 3 teraz juz koncowka, ja pralam tapicerke w zwyklym proszku.
Cyntia literki ladne masz talent
susel z tego co pamietam bierzesz euthyrox wiec nie martw sie. Mi endokrynolog mowila ze przy ciazy czesto na poczatku rosnie gwaltownie albo spada, ja tez mialam ponad 2, a teraz juz ponizej 1.
MamaTomiAni strasznie smutny ten Twoj post. Ja sie wlasnie boje tego momentu jak sie urodzi drugie dziecko, czy bede umiala podzielic milosc na dwoje, czy moj Adas nie bedzie sie czul zaniedbany, w koncu male dziecko wymaga wiekszej uwagi. U mnie maz nie wyjezdza ale i tak do 17 bede sama z dzieciakami.
Benefica szkoda ze pogoda nie dopisala ale w sumie najwazniejsze ze pobyliscie ze soba wszyscy razem
Ja tez zapinam pasy, w koncu to zawsze bezpieczniej

mam wyniki ale nic z nich nie rozumiem :-(

glukoza na czczo 95 mg/dl
glukoza po godzinie 147 mg/dl
glukoza po 2h 152 mg/dl

ktoś mi powie co to znaczy? mam cukrzycę ciążową czy nie?

Oj Dziewczyny, ja wlasnie licytuje przejściówkę do pasa samochodowego, ale duzo chętnych. Moze ma ktos do odsprzedania używaną? Chętnie odkupię.

Agamemnon no mam juz 37 lat - w październiku urodziny. A rzadko sa ciężarówki po 30- tce. No ale ja sie podobno nienajgorzej trzymam, moj mąż na 30 wyglada, bo chudy blondyn, a ciaza nas jeszcze odmłodzi. Tylko zdrowie juz nie to:)) hehe jak stara baba marudzę :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry