reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Suselku kochany brzuszek jest :-) a jesli chodzi o zakupy to juz tak powoli ...powoliiii zaczynam zbierac. Dzis kupilam posciel bo tak sie w niej zakochalam ze balam sie ze nie bedzie pozniej. Ale tak naprawde spokojnie.

A orientujecie sie dziewczyny ile przed terminem porodu wyznaczaja termin CC ?

Ostatnia edycja:
reklama
suselku, ja mam wózek po H i ma on juz te pare lat ale jak go wybierałam to kierowałam sie głownie tym, ze jest masywny, ze ma dużą gondolę i ze fotelik samochodowy od niego jest fajny bo ma regulowane oparcie itp. No i skręta oś - to taka nowość wtedy więc spodobał mi się :tak:Nie doczytałam o wadze wózka i to był najwiekszy minut bo wtedy musialam na 4 piętro go taszczyć wiec masakra. Teraz mieszkając w domu to wózek idealny na te tereny :tak:

Susel super ze wizyta udana, musi sie tym razem udac. Ja o wozkach czytalam w necie ale w koncu kupilismy uzywany i jeszcze go mamy wiec dla malucha bedzie jak znalazl
Asiu fajnie ze jestes na tym watku, bo na staraczkach to w sumie juz dziwnie tak pisac
Ja tez mam nadzieje ze bede miec cc wiec sama jestem ciekawa jak sie to ustala tym bardziej ze synka rodzilam 2 tygodnie przed terminem

No wlasnie Gochson masz racje :-) starczki juz troszke nieaktualne. Ja mam skierowanie na cc, a ze moj gin nie jest poloznikiem w szpitalu to musze sie zdecydowac na jakis szpital i chyba nawet rozwazam pojscie prywatnie do lekarza, ktory chcialabym aby mi ta cesarke robil. Nie wiem tylko czy jedna wizyta to nie za malo i kiedy bedzie najlepszy moment na to.

Gochson, a czemu liczysz na cc? Masz zle wspomnienia z pierwszym porodem czy jakies zdrowotne wskazania?

Co do głupich snów, to w dwóch zagrożonych okresach, na początku, gdy plamiłam i ok. 20 tc, gdy miałam częstsze te pierwsze skurcze, to miałam prawie codziennie sny erotyczne, z których wybudzal mnie orgazm. Ryczeć mi się wtedy chciało....

Jeśli chodzi o wózek, to ja z góry szukałam wysokiego, z długą i szeroką gondolą. Bardziej wierzę opiniom z internetu niż sprzedawcom. My chcieliśmy klasyczny.

Agamemnon - no to miałaś atrakcje :D Fajnie, że wszystko dobrze!

hejka
U nas sprzątania ciąg dalszy, tak to jest jak emek ma wolne :-D Może i ja się zapisze na te warsztaty a czy to samemu trzeba iść czy z kimś? Bo u mnie to już będzie 14.10 i sama będe miała trochę stracha :sorry:

Asia - a czy to nie jest tak że ordynator wyznacza terminy CC? Bo jeśli tak to wystarczy jedna wizyta w szpitalu.

Agawaa - ja wózek kupowałam metodą prób i błędów, najpierw na pompowanych kołach co na 4p okazał się za ciężki, potem jakaś spacerówka która się badziewnie prowadziła i miała za krótkie rączki i wreszcie trafiłam na Peg Perego który nie miał żadnych wad. Dlatego też nie zastanawiałam się tym razem.

Susełku - świetne wieści przynosisz. Niech fasolinka zdrowo rośnie!

Agamemnon - ja bym chyba speniała słyszać okrzyki z porodówki :-(od razu by wszystko wrociło.

Mama Tomeczka, Kinia, Malusiolka, Marchewka, Kasiula - odezwijcie się!!!!!!

Grzanka, jak się nam uda to bardzo chętnie się spotkamy:) wiesz my będziemy miesiąc po porodzie, jak się mała urodzi w terminie, a kto wie co wtedy będzie:) ale mam nadzieję, ze wszystko okej:)

Iwo możesz iść z kim chcesz:) a zresztą tam położne są to zawsze możesz urodzić w hotelu:) - może co roku by urodzinki małej wyprawiali:)

Susel wybór wózka u nas to było tak - pojeździliśmy po sklepie, poczytaliśmy w necie, a też trafił nam się sprzedawca, który powiedział normalnie na co zwrócić uwagę bez określania firm wózków:) i w ten sposób wybór padł:) nie patrzyłam na ciężar za bardzo, bo nie mam schodów nigdzie - chyba, że mi windę wyłączą:)

a mnie dziś szybko spionizowali, bo od 8 do 14 nie mamy mieć wody, więc musiałam z rana się wykąpać, zostawić sobie zapasy wody, więc plan umycia kolejnego okna jest - mała się może już rodzić, bo jej starsza kuzynka już przyszła na świat:) dziś w nocy, więc mms mnie obudził, a potem mała się obudziła i do 4 się bujałyśmy w łóżku.

Moje głupie sny, są od początku - ostatnimi czasy to horrory na temat "zagrożeń, potworów domowych dla dziecka" - wczoraj to był na przykład pan kurz, który chciał porwać dziecko - więc zabrałam się za porządki:) w snach też rodzę, w różnych scenariuszach strasznych i mniej strasznych:) a ostatnimi czasy urodziłam w śnie w taksówce:)

Susel
nie mam pojęcia czy będzie kolejna seria warsztatów.

reklama
agamemnon ta Twoja nastepna wizyta to chyba tak zaraz przed terminem, co? myslisz ze jej doczekasz? ;-)

Asia mojej kolezance termin cesarki wyznaczyli prawie miesiac przed, ale to nie bylo w Polsce wiec pewnie niewiele pomoglam ;-)

Cyntia no to niezle te sny! :-D mi sie erotyczne tez kilka razy zdazyly, ale zdecydowanie bez takiego efetkownego zakonczenia :-D a co do wozka to skad wiedzialas ze chcesz taki z duza gondola?
przepraszam, ze takie glupie pytania zadaje, ale bardzo mnie ciekawi skad wiedzialyscie jakie funkcje chcecie nie majac doswiadczenia. bo ja np nie mam pojecia jakie funkcje sa wazne itp.

Ludzik ale mnie rozbawilas tymi snami i porodem iwo na warsztatach :-D:-D mala ma tam u Ciebie dobrze, bo zero stresow i tylko dobry humor ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry