reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

reklama
Mona ja czekałam na położną i się nie doczekam, bo wezwali ją do porodu i będzie w pt. a mogliśmy pospać z rana sobie:)

jak pracowałam w przedszkolu, i gdzieś rodziło się dziecko i pytałam jak tam rodzeństwo, to maluchy fajnie mówiły. "no fajny jest tylko ciągle ryczy", " je tylko i płacze i nie chce się bawić" "robi kupy, je i płacze i czasem śpi" - i rodzeństwo jest mieć fajnie, ale z drugiej strony, jak tak płacze i zabiera mamę maluch to wiem, że rodzeństwo może być męczące:) fajnie, że wasze starsze maluchy cieszą się, oby po porodzie im ta radość nie przeszła:)

MamaTomAni dziękuję za życzenia dla Nadulca. Super, że tak fajnie Ci się w weekend wszystko ułożyło.

Ludzik pewnie kwestia podejścia. U nas mówiło się dużo Nadii, że siostra też będzie potrzebowała uwagi mamy i że będzie czasami płakać itp. Generalnie teraz nie jest źle i dużo pomaga i to jej sprawia radość. Chyba właśnie taki jest klucz do sukcesu, żeby mówić też o wadach posiadania małego rodzeństwa ;)

My dzisiaj byliśmy u gastrolog i pani dr wkurzyla mnie niezmiernie, mleka nie zmieni, bo nie ma podstaw, a ja jak chcę to mogę dać małej esputicon. I nie ważne, że podobnych leków dostawała masę, bo to na zasadzie może pomoże. A hitem bylo: tu ma pani wyniki bad proszę skserowac iść z tym do pediatry niech on sobie dalej decyzję podejmie co z dzieckiem. No po prostu myślałam, że ja rozniose. I tak siedzę teraz w przychodni u pediatry z wynikami młodej.

Kinia jakiś bezduszny ten lekarz!!! - takich idiotów powinno się wystrzelać. Jak na moje brzmi to jak człowiek bez powołania. Mam nadzieję, że chociaż pediatra spróbuje Wam pomóc, a nie odeśle do domu.

No właśnie rodzice często zapominają powiedzieć dzieciom, że jak będzie rodzeństwo to też inaczej będzie w domu. Super, że wy Nadii tłumaczyliście wszystko w prawdziwych barwach:)

Ludzik też mam nadzieję, że pediatra pomoże. Nadal. Czekam. Wiesz uważam, że nie ma co kolorowac dziecku, a potem narzekać jak to dziecko zazdrosne strasznie itp

Ludzik - no właśnie my młodej nie kolorujemy bo wiadomo jak będzie, chciałabym tylko by mimo rożnicy wieku się dobrze dogadywały i szanowały

Kinia - w W-wie w szpitalu na Działdowskiej jest jednodniowy oddział gastroenterologii, świetni lekarze tam pracują. To tylko opcja ale jakby pediatra coś wspominała by tam sie wybrać na konsultacje to idź w ciemno.

Hej!
Jak mija Wam dzionek? My bylismy dzisiaj załatwić akt urodzenia no i na zakupy. W rossmanie są pieluchy pampers newborn za 17zeta! No wiec jak nie kupić :happy2: Młody się własnie przebudza pomału bo zaraz trzeba jeść, dostał dzisiaj krople do oczu z antybiotykiem bo mu kurcze ropiały tak ze masakra i ani rumianek ani sól fizjo nie pomagały, a było coraz gorzej. Nie wiem skąd mu się to przyplątało :confused:

Co do tłumaczenia rodzeństwo jak to będzie to jestem jak najbardziej ZA. No ale teoria, a praktyka to dwie rózne sprawy. Hubert może jakoś mega zazdrosny nie jest ale jednak. Codziennie jak mantrę powtarzam, ze też go kocham nad życie.

Kinia, współczuję, ze trafiłas na taką francę :confused2:

no i tyle, Synu oczy otworzył więc idę na bajerę
do potem

ważne pytanie!
Czy jak karmię i cycem i butlą to mam podawac wit K+D czy jedynie D ??

Agamemnon to chyba zależy od tego co jest głównym jego posiłkiem, czy Twoje mleko czy mieszanka. Bo jak Twoje to chyba musisz podawać D+K - najlepiej na to pytanie odpowie Twoja położna. Mój M też był po akt urodzenia dziś. A co do pieluszek to my chyba już na 2 przejdziemy, bo małej w pasie robią się te 1 przyciasne:) - tyje nam skarb:)

Iwo - dogadywać i szanować będą się, jak będą dużo starsze - najpierw mała będzie pewnie wrzodem na d...pie - i nic na to nie poradzisz, bo starsza będzie szaloną nastolatką, a młodsza przedszkolakiem, a wiesz czasem to wiocha z takim maluchem się pokazać:) ale nie przejmuj się, potem będą super siostrami, ciekawe kiedy my będziemy mogli zdecydować się na 2:)
Naszej oczka też ropieją, ale z umiarem, po soli ładnie się oczyszczają. Niektóre maluchy reagują tak na te krople, co po porodzie dostają.

Mychunia rób te zakupy, bo nigdy nie wiesz czy za 5 tygodni już nie będziesz tulić malucha:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry