reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Miłego wtorku :)

9k=

reklama
Witam się i ja, bo od rana musiałam trochę podgonić pracę :baffled: zwłaszcza, że w czwartek i w piątek będę musiała zostać z Gabrysiem w domu, bo idziemy na kontrolę do lekarki :happy:

julia :-( dopóki nie będziesz miała wyników badań, to jesteśmy tu dobrej myśli... a czego dowiedziałaś się na wizycie, że aż tak Cię zdołowało? Mierzyli teraz NT - jaka znów wyszła? mamaTomeczka ma rację - pomiary pomiarami, a ich dokładność to druga sprawa...&&&&&

emalia no betka rewelacyjna :-D tarczyca też :-D oby tak zostało już do samego końca :-D a jak Ty się w ogóle czujesz?

grzaneczko no kopę lat :-D mamy nadzieję, że wróciłaś już do nas na zawsze :-D

phoebe faktycznie nudy na pudy... zupełnie inne podejście do ciąży niż w PL... w zasadzie to ja bym się chyba nie czuła jak w ciąży - tyle czekania na wizytę i co - i nic :baffled:

mycha ja dołączam się do prośby o śnieg... połowa stycznia a za oknami szro, ani kulki śniegowej zrobić, nie mówiąc już o bałwanie... :-p

mamaTomeczka olejek też jest super :-D ja bym się chętnie nim smarowała, ale wkurza mnie, że potem wszystkie ubrania/piżama/szlafrok/pościel są tłustawe... ale używam go do włosów i maseczek, wolę go nawet niż oliwkę Hipp :tak: też muszę się wybrać na zakupy - kosmetyczne :baffled: a olejek i balsam są chyba teraz w promocji ;-)

No dobra - do roboty czas wrócić :nerd: miłego dnia :happy:

Dziewczyny dziękuję Wam za wyrozumiałość!! Fajnie, że można się tu wygadać... Wynarzekać... Poradzić... etc. :) Dziękuję:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*

Emalia
ja juz gratuluje bo beta piękna:) !!! :*

Phoebe chciałabym żeby była przed terminem!! znaczy w terminie bo w sumie 38 to już termin więc nie pogniewam się jeśli będzie chciała wyjść wtedy:D

mamaTomeczka kurcze już się zabieram z wysłaniem tego zdjęcia od dawna i zawsze zapominam albo mi się niechce komputera włączyć bo teraz to głownie z tel piszę:) a on cały w rozstępach:(:( ehhh...

Wczoraj mnie tak bolały plecy na dole, że ledwo wstawałam z krzesła:/ dziś jest ciut lepiej ale też bolą... to co było wcześniej i mówiłam, że boli to cofam! Wtedy to było jeszcze nic... A mama mówi, że będzie jeszcze gorzej... :/ w ogóle wczoraj się owkurzałąm bo bratowa męża przywiozła mi wczoraj pełno ubranek tak na początek z tym, że ja mam ubranka i chciałam od niej tylko kombinezon.... A ubranek nie potrzebuje bo później kłopot z oddawaniem:/ bo oczywiście mam jej oddać... Więc wziełam i spakowałam je do pudła i jej oddam z powrotem... I jak jechala do domu to mówi że jeszcze przywiezie:/ ja jej mówię żeby nie przywoziła bo kuzynka ma mi DAĆ! Tylko ona ze śląska i przywiezie mi dopiero na wiosnę więc muszę poczekać... Ale przynajmniej nie muszę się martwić które są jej żeby oddać... I później się przydadzą dla siostry jak by miała mieć dziecko bo też się starają... :) a to oddawanie to mnie wkurza przecież nie zapamietam które czyje...:/

Benfica dołączam się do próśb o śnieg:)

MamaTomeczka spokojnie u nas w ciąży są trzy usg- ja nazywam je długimi:) Między 11 a 14 tygodniem prenatalne, potem między 19, a 22 połówkowe no i ostatnie po 30 tygodniu:) a na każdej wizycie lekarz robi krótkie usg- bez pomiarów (przynajmniej u mnie nie mierzy) tylko patrzy czy wszystko ok, jak serduszko, jak dzidzia odwrócona, jak szyjka się trzyma:)

Asicka ja kiedyś widziałam, że dziewczyna, która miałą różne rzeczy dla dziecka od różnych ludzi, które potem musiała oddać to po prostu je podpisywała na metkach, które od kogo:) Ewentualnie możesz rozłożyć ubranka partiami cyknąć fotkę, wrzucić na kompa niech czeka fotka do momentu oddania, żeby wiedzieć co było od kogo:)

witam

Emaila wierze mocno ze tym razem sie Tobie uda!!! Trzymam kciuki za Was:* beta piekna:)

Dziewczyny opis na wizytach...
To nie jest prawdopodobienstwo wyliczone tylko to co wyszlo na usg nieprawidlowosci...
Dzis czuje sie kiepsko glowa mi pieka pewnie od placzu, corka sie rozchorowala:(

mamaTomeczka, wiem ale jak będę szła do kuchni dzieciom robić jeść, to od razu będę tak jakby na imprezie. Kuchnia jest przy samym salonie a to przestrzeń otwarta. Nie chce z nimi rozmawiać. Nie jest to takie proste.

dziewczyny - a gdzie w ogóle został przeniesiony nasz wątek? bo ja Wam tylko z telefonu odpisuję bo nie umiem go znaleźć ;/

benefica - jeśli oliwke nałożysz na mokrą skóre i wytrzesz się ręcznikiem nie będziesz mieć tego problemu... poza tym tak lepiej się wchłania... :)

Mar-chewko, tak się idzie na nasz wątek - Forum - Ciąża,poród,połóg - Mamy wędrowniczki - Staraczki 2013 w ciąży - Ciąża Ze Staraczek 2013. Mam nadzieje, że Ci to ułatwi :)

Phoebe U mnie 4d kosztuje ok 1500kr czyli ponad 700zl:szok: a w PL bede miala za 150zl ze zdjeciami i filmem na plycie, wiec jakby nie bylo to 550zl mam w kieszeni. A do PL i tak musimy jechac wiec przy okazji zrobie usg:tak:

MamaTomeczka
Rozumiem Cie, mi tez nie wszystko podoba sie w Ikei, ale od kad mieszkam w Danii to wlasnie taki skandynawski styl bardziej mi sie podoba niz kiedys. Jak bylam w paru domach i zobaczylam jak oni to fajnie komponuja to calkiem inaczej wyglada, ale ja calkiem tak jak oni bym nie urzadzila mieszkania.;-)

Lece obiadek robic, dzis piers z kurczaka nadziewana serem, szynka i natka, kalafiorek i ziemniaczki. W sklepie zobaczylam kalafior to mi slinka pociekła:-p

reklama
Dziewczyny przeczytałam Was, ale nie pamiętam co której odpisać a ciężko z czasem u mnie :( Dziś po raz enty byłam u mojego "zajebistego" promotora gnębiciela :wściekła/y:i po raz enty wymyślił mi poprawki do pracy mgr z kosmosu. Już nie mam siły do niego... A jak wracam do poprawiania tej cholernej pracy to już dosłownie ŻYGAM tą pracą! Nie mogę się już patrzeć na nią.... :no:
A jutro idziemy z Zuzią do szpitala na kontrolę. Idziemy normalnie na przyjęcie na oddział i w zależności od wyniku badań albo nas w ten sam dzień wypisują albo zostajemy.... :( Mam nadzieję, że wszystko już będzie ok.

A teraz wracam do dalszych poprawek tej cholernej pracy.... :angry:

Przepraszam że tylko o sobie i w dodatku takie smęcenie :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry