reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Asicka, jakby co Kochana pisz smsa. Powiadomię dziewczyny :*

Jeżeli któraś z Was ma jeszcze ochotę podać mi swój numer telefonu, aby powiadomić inne dziewczyny jak będziecie rodzić, to piszcie na PW ja też Wam wtedy podam swój :)

Emalia, super że beta aż tak wysoko do góry poszła :*

mamaTomeczka, ciesze się, że wyjaśniłaś to z nauczycielką. Ale ona też musi zrozumieć skoro dzieciak wolno robi zadanie, to powinna podejść i jakoś pomóc mu (nie chodzi o podanie rozwiązania) wtedy on poczuje się o wiele lepiej. Co do krzyczenia na dzieci można, ale nauczyciele też muszą uważać, aby nie za bardzo krzyczeć, bo dzieciak się zrazi. U nas kiedyś babka za takie zachowanie potrafiła z linijki po rękach dać. Ja na szczęście nigdy nie dostałam, ale nie można tak dzieci traktować. Czekam na te Twoje super spodnie :D

Paulinko, ciesze się, że Twój maluszek rośnie i jest wszystko w porządku :* Gratuluję synka ;) Drugi, ale najważniejsze aby zdrowe dzieciątko było :)

Asicka, a ja trzymam Kochana kciuki, aby CC ominęła Ciebie. Przy SN może być mąż, a przy CC już nie. A bliskość ukochanego w tym momencie jest dla nas potrzebna :)

Julia, mocno kciuki zaciskam :* Będzie dobrze Kochana :* Jak będziesz w stanie i będziesz coś wiedzieć to pisz :* Jesteśmy z Tobą :)

U mnie w miarę tylko najgorsze, że wczoraj kanaliza siadła i musiałam pranie ręcznie robić. Dzisiaj znowu prałam w rękach, bo starsza posiusiała się do łóżka (za dużo wrażeń wczoraj miała). Przez te pranie mam strasznie poobcierane palce i cały czas ropa mi leci ;/ Boli i to niesamowicie. Dzisiaj jak prałam, to łzy same leciały z tego bólu ;/

reklama
Paulinka Gratuluje drugiego synka :) Będzie miał Mikołajek przyjaciela do zabaw i rozrabiania :)
Benfica nie słyszałam o tym stwierdzeniu co napisałaś ale śmieszne :) Coś w tym musi być :)
emaila gratuluje pięknej bety :)
mycha05 Ale mąż będzie zaskoczony :) fajny prezent :)
U mnie się nic nie dzieje ciekawego , rutyna siedzenia w domu się zaczęła , ale szczerze mówiąc to wygodnie mi się siedzi , nie śpieszę się ciągle jak wtedy co chodziłam do pracy , mam dużo czasu dla mojego Adasia więc on też zadowolony bo ma mamę w domu :)

Malusiolka zaraz do Ciebie będę pisać jak tylko będę w stanie numer już dawno zapisałam w tel :D
i właśnie zależało mi na tym żeby mąż był przy mnie choć i tak może z tym być problem bo on teraz pracuje trochę daleko i dojechać to 6 godz samochodem a jak by miał jechać autobusem to z 8...:/ więc takie niepewne... Dlatego w razie co mama idzie ze mną :D no a jak będę mieć CC to wtedy weźmie sobie wolne i będzie czekał przed drzwiami:D

ASICKA powodzenia! :-)

JULCIA ciągle o Tobie myślę.. Kochana trzymaj się :* pamiętaj, że nadzieja umiera ostatnia.. poczekaj na wyniki :* Jesteśmy z Tobą!

ja coś mam słaby dzień.. ostatnio mam same słabe dni :sorry2: skończyłam I trymestr i zamiast lepiej to nic się nie zmieniło..

U nas w domu szpital.. Michul jako tako wyzdrowiał.. za to mój G. dostał anginy :shocked2: ma antybiotyk i oczywiście L4.. ciekawe kiedy mnie dopadnie :no:

Dzisiaj byłam z Michałem u lekarza i wszystko ok.. natomiast lekarka usłyszała szmery w serduszko i mamy skierowanie do kardiologa.. mam nadzieję, że to nic poważnego..

Ostatnia edycja:
natkusia u nas też szpital, Gabryś już ok, za to A na antybiotyku :baffled: może te szmery to wynik infekcji? Jak byliśmy ostatnio na kontroli, to lekarka podczas osłuchiwania spytała, czy Gabryś ma jakieś problemy z sercem - powiedziałam, że nie, więc chyba to było coś przez chorobę czy jak... nie martw się :happy2:

A tak w ogóle to cześć :-p

U Was też taka ślizgawica? Ulice są ok, ale chodniki... :szok: najgorsze jest skrobanie auta, bo warstwa lodu od wczoraj jest taka jak na stawie :szok: i cóż z tego, że wczoraj rano odkułam auto, jak po wyjściu z pracy miałam to samo... i dziś rano też :baffled:

julia :* czekamy razem z Wami :*

asicka dziś samopoczucie ciut lepsze?

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny.

Ja teraz leżałam kilka dni w szpitalu, w czwartek miałam zakładany szew na szyjkę, od wczoraj jestem w domku. Wczoraj miałam badanie kontrolne po założeniu i w badaniu wziernikowym szyjka wygląda dobrze, wydzielina prawidłowa. Sprawdzali też szyjkę na USG i ma...... 4cm!!!!!!!! Prawie sie rozpłakałam ze szczęścia jak to usłyszałam! przed założeniem szwu miała 2cm i co sie okazalo juz na stole operacyjnym była juz lekko otwarta i "ziejąca" teraz sie modle żeby żadne skurcze sie wcześniej nie przyplątały. No i wyprosiłam p. Doktor żeby zerknęła miedzy nóżki, Tydzień temu inny lekarz cos widział między nogami i wczoraj również i dr. powiedziała ze ewidentnie cos tam jest i ze raczej chlopak. Więc juz drugie badanie wskazuje na małego mężczyznę
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
zalecenia jakie dostałam przy wypisie to oszczędny tryb życia (lezenie 2 x dziennie po 1,5 godz, a tak poza tym to mam powoli funkcjonować byle nie sprzątać) w szpitalu dostawałam antybiotyk dożylnie, który teraz mam kontynuować doustnie jeszcze przez 5 dni (ze względu na podwyższone crp które miałam jakiś czas, jeszcze przed założeniem szwu) . Dodatkowo mam brać duphaston 3x1. W poniedzialek mam zrobić CRP i we wtorek mam sie zglosic na IP do kontroli.

mamaTomeczka, raczej Twój brzuszek rośnie :P Łoże małżeńskie przyda się Wam przy dwójce dzieci. Ja cały czas proszę o takie łoże mojego M, ale na razie musimy się powstrzymać. Pierwszy krok to przeprowadzka, a łóżko może poczekać. Chcieliśmy Roksance kupić łóżko, aby w kojcu już nie spałą (nie chce już), ale też poczekamy.

Dziewczyny, muszę jechać do złotnika obciąć obrączkę. Palce mi spuchły od tych ran co mam i jeszcze trochę, a w ogóle jej nie przesunę. Obetną, zespawają i poszerzą. Nie mam wyjścia.

tekla, ciesze się, że jest dobrze :) Oby tak do końca porodu. Ciche gratulację co do chłopca :*

Grzaneczko, jak tam u Ciebie? :*

Julia, czekamy :*

natkusia, wydaje mi się tak samo jak benficy, czy mamieTomeczka, że to przez chorobę. U nas z Oliwką mieliśmy tak jak miała 7/8 miesięcy, a okazało się, że to zapalenie oskrzeli (przez durnego lekarza) i szybko dało się to wyleczyć. Trzymam kciuki aby było u Was dobrze :* Zdrówka dla Michasia i męża :*

Benfica, zdrówka dla Gabrysia :*

Asicka, jak się czujesz Kochana? :*

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry