reklama

Ciążowe Kłopociki

reklama
Mnie ostatnio lekarz pytal czy czuję ruchy i czy dużo a ja mu, że pierwsze dziecko więcej się ruszało niż teraz to maleństwo, to on się spytał czy czuję przynajmniej 10 ruchów na dzień,a jeśli tak to wszystko jest w porządku.
Więc skoro lekarz tak mówi to chyba jest dobrze, a moja dzidzia nie jest aż tak bardzo aktywna ale napewno dużo więcej razy się poruszy w ciągu calego dnia niż 10.

U mnie ma być co najmniej 5 ruchów rano w ciągu godziny i tak samo wieczorem. A generalnie to chyba 10 w ciągu 12 godzin. No i moje dzidzi wzięło mnie dzisiaj na przetrzymanie :baffled:. W nocy po pobudce na siusiu dostałam kilka kopniaków (to chyba za szczęścia, że więcej miejsca mu zrobiłam ;-)), a rano zawsze wstawałam 6:30-7:00, a dziś Martynka "zaspała" i przyszła do nas o 7:30 więc się wszystko przestawiło i czekałam na te ruchy, aż się doczekałam koło 11 :baffled:. Teraz też się rusza więc już mi ulżyło. Zobaczę jak jutro rano będzie wyglądała sytuacja.

Zwalniam zwalniam jakos nie bawi mnie prespektywa odwiedzania malucha w inkubatorze:-(:-(:-(
Normalnie jak stanełam dzis przy mojej zaznaczonej rurze to az mnie zatkało:szok: Niby 2 cm ale hmmmmm
Normalnie jęcze jakby to moja pierwsza ciąża była:-p ale ja sie tak szybko nie poddam 2 tyg minimum

Ufff .... rusza się napewno - zalatana byłam i tyle a poza tym to mały człowieczek jest i ma prawo mieć leniwe dni.
Będzie dobrze a w razie czego ktg mogę zrobić.

reklama
Gdyby nie ten zaznaczony pomiar to nawet bym niewiedziała ze sie opuścił:tak::tak::tak:Ale napewno do bezpiecznego terminu dotrwam:rofl2:
Zamierzam założyc klapki na oczy i jak najwiecej wypoczywac przez najblizsze 2,5 tyg:-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry