reklama

Ciążowe Kłopociki

Nospa mozna brac i jest nawet opinia ze nospa pomaga w poronieniach tzn zeby sie nie poronilo.
Mnie normalna nospa nie pomagala i biore silniejsza nospe forte ja lekarz rodzinny mi przepisal a gin potwierdzi ze moge ja brac i jak cos mnie dlugo meczy to ja biore i nie boje sie o dziecko :-)
Co do apapu to tez mozna brac aoczywiscie ne codziennie ale co jakis czas jak juz czujemy taka potrzebe ze chcemy ja wziasc i ja o apapu slyszalam tylko opinie ze mozna bez problemu stosowac w ciazy :-).Ja np dzisiaj wzielam pol tabletki apapu i zaraz ide na spacer bo glowa mnie boli a pol tabletki z pewnoscia nie zaszkodzi moze tylko pomoc :-)

reklama
A ja z innej beczki. Dziś rano jak wstałam to miałam strasznie płaski brzuchol i jak co rano głaskanie i witanie:-p i nagle SZOK wyczułam taką kule w środku dookoła jej pusto. To tak jakbym w brzuchu miała wielkiego grejfruta:szok: i nic wiecej aż mówie do M czy tez czuje i tez był zdziwiony.:szok: Normalnie mi sie wydaje ze to była macica ale do końca nie jestem pewna:rofl2:

Dziewczynki ja jestem bardzo blada i wsio mi widac na ciele i mam strasznie
widoczne zyly na piersiach normalnie z daleka je widac szok i jest ich duzo.Wiem ze to przez to ze teraz w naszych zylach sprawniej sie transportuje krew ale wczoraj to az bylam w szoku jak widzialam ze zyly.One nie wystaja na szczescie ale sa strasznie widoczne i jest ich duzo macie tez tak ???????????

Witaj Dorotko! Ja mam ciemna karnacje (wszyscy mi zazdroszczą bo beż opalanka wygladam jak po wakacjach:-)) a też widać żyłki bardzo wyraznie-poprostu tak ma być:tak: taki teraz nasz urok;-)

A mi zaczęła się pojawiać ciemna krecha od pępka tam w dół :-). Kopniaki z tygodnia na tydzień mocniejsze;-). Jedno co mnie denerwuje w tej ciąży to okropne pryszcze na plecach,a na twarzy wyglądam jakbym miała uczulenie. Muszę od rana chodzić wypudrowana, bo nie mogę patrzeć na siebie.
Te hormony zaczynają mnie wkurzać :-(Mam nadzieję że po ciąży przejdzie!!!!!
A jak tam u Was?
Pozdrawiam :-D!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A to Nasza Natuni i fotki z dzisiejszej parady :laugh2:z Norwegii bo dzisiaj mieli święto narodowe .

dorota123456789 mi widoczne żyły pojawiły się też na brzuchu:szok:
^marta^ co do pryszczy to przed ciążą to zdarzało mi się że mnie lekko wysypało ale od czasu kiedy jestem w ciąży pojawiły mi się kilka razy takie pojedynczee małe i szybko schodziły same. Ale czytałam że w ciąży albo pryszcze przechodzą albo właśnie wyskakują:crazy:. Może po ciąży to minie:sorry2:

Witam. Mnie na szczęście pryszcze ominęły, przynajmniej narazie, ale za to przez pierwsze 3 miesiące okropnie swędziała mnie skóra, niektóre ubrania wręcz mnie parzyły. Teraz juz to się uspokoiło i mam nadzieję że nie wróci:-).
Z ciażowych dolegliwości pozostały mi tylko bolące piersi i modle się żeby już przestały mi się powiększać, nie chcę mieć ich większych niż brzuch, a coś mi się wydaje że na E się nie skończy:-p - mdłości, jadłowstręt, węchowstręt, nadmierne zmeczenie, sennośc minęły wraz z rozpoczęciem 4 miesiąca i już o nich prawie nie pamiętam.
Żyły też mam bardziej widoczne, zwłaszcza na piersiach.
Narazie cieszę się z coraz silniejszych ruchów dziecka:-)

Witajcie ja miałam dziś straszną noc. Dostałam skurczów mocniejszych jak przy miesiączce..bolało i bolalo aż w końcu pomogła mi no-spa ale rano poszłam do lekarza i niby wszystko jest ok, no ale tutaj badania ginekologicznego nie ma noi w zasadzie nic dalej nie wiem a brzuc mnie dalej pobolewuje. Co robić? Doktor przyspieszyła mi tylko usg na przyszły czwartek, ale to tak daleko.

6c8ac34a9d.png
2ff2fcf6e9.png
888f779fe9.png

reklama
W takim wypadku ja bym na Twoim miejscu poszla prywatnie bo nigdy nie wiadomo co sie dzieje, a jesli nie to zglos sie na pogotowie tam napewno zrobia ci USG ale licz sie z tym ze pewnie na kilka dni skieruja ci na obserwacje.Ja byym mimo tego dla wlasnego spokoju jak nie prywatnie zdecydowala sie na szpital.Napisz co postanowilas i jak samopoczucie?trzymamy kciuki napewno wsio oki!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry