• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Wiadomo ,że jak są wskazania do cesarki to jak najbardziej trzeba , ale samemu się decydować wydaję mi się ,żeto bezsensu ...
Mam koleżankę która rodziła pierwsze dziecko normalnie , wcale nie tak szybko i łatwo , drugie też szło normalnie ale przy przebiciu wód pojawiło sie za dużo krwi więc wzieli ja na cesarke , wiec teraz ma porównanie i mówi ,że jakby miała wybierać to woli rodzić normalnie .

Tak,ze pieszczoszka to jasne ,że się boisz bo niewiesz co to za ból , ja też się bałam i bolało strasznie do tego po podłaczeniu oxy to już masakra , ale zawsze myślałam że bedzie to jeszcze gorsze:-)tak,że nie ma tak żle ;-)

A zawsze możesz zdecydować się na znieczulenie jak bardzo się boisz bólu

reklama
I SN i CC ma swoje plusy i minusy.
ja jestem za porodem SN choć cholernie boję się nacięcia krocza:szok: to jest jedyna rzecz która mnie przeraża przy porodzie... a co do CC to jesli będzie trzeba no to ok ale sama z siebie pod nóż nie pójdę bo za bardzo przeraża mnie to że potem mogę to kiepsko znosić i męczyć się o wiele dłużej niż po SN i jeśli Bóg da to wolę tego uniknąć.

Ja Nataszkę rodziłam SN i teraz też bym bardzo chciała rodzić naturalnie. Strasznie chcę uniknąć cesarki,nie wiem czemu ale naprawde wolałabym jej uniknąć. Krocze miałam nacinane,owszem bolało przez kilka dni ale szybko o tym bólu zapomniałam,szybko się zrosło i teraz śladu nie ma :)

Majóweczki, kupujecie butelki zwykłe, czy od razu antykolkowe? ja kupiłam zwykłe i zastanawiam sie czy na wszelki wypadek nie kupic choc jednej antykolkowej? nie mam w tym doswiadczenia, stas kolek nie mial nigdy

reklama
No własnie...ja kupilam zwykle ale jedna antykolkowa dokupie, a jakiej firmy jest najlepsza? ja mam zwykle TT i Aventu, Avent jest niby antykolkowy ale nie ma zadnego specjalnego systemu wiec nie wiem jak to z nim jest...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry