• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

a to nasze dzisiejsze zakupy
nasz pupil oczywiście zawsze musi być w kadrze:-p
kolejny kocyk bo powstrzymać się nie mogłam:-p
P1000088.jpg P1000087.jpg P1000089.jpg

reklama
Carmella - fajny misio:tak: Ty masz paznokcie pomalowane leżąc na patologii?:szok: To Wy tam macie raj nie szpital. U nas od razu byś opierdziel dostała taki, że nie wiadomo gdzie się schować i wręczony zmywacz. Do porodu nie można malować, bo obserwują po paznokciach, czy te nie robią się sine.

oj, nie wiedziałam :O ale na stopach mam niepomalowane, a slyszalam, ze wystarczy mieć np do porodu niepomalowane, ale jedna jak szla rodzic to jej chyba dali zmywacz:) zapomnialam zmyc w domu :P ale dużo osób je widziało i jakby przeszkadzało to by powiedzieli, inne tez maja pomalowane:)

Nas na szkole rodzenia położna uświadamiała, co wypada a co nie na porodówce;-)
Na stopach to chyba nie takie ważne, bo sporo kobiet rodzi w skarpetkach, więc tych pazurków u stóp nie widać:-)

reklama
Carmella - fajny misio:tak: Ty masz paznokcie pomalowane leżąc na patologii?:szok: To Wy tam macie raj nie szpital. U nas od razu byś opierdziel dostała taki, że nie wiadomo gdzie się schować i wręczony zmywacz. Do porodu nie można malować, bo obserwują po paznokciach, czy te nie robią się sine.

Wg co to za tekst że u nas to nie szpital ... Jest zasada zmytych paznokci i braku tipsów... no ale właśnie też jest tak że jak nie ma się pomalowanych paznokci u stóp to też przejdzie taka opcja. Zapewne widzieli Carmelle i widzieli co ma pomalowane a co nie... Jak by coś było nie tak to zwracają uwagę od razu. (wiem o tym bo od jakiś dwóch lat jestem regularnie w tym budynku bo tutaj też znajduje się oddział onkologii i widzę jak się tu pracuje)
A co do porodowki mamy najlepszą w okręgu aż pod Poznań. Co roku ląduje tu 40% więcej pacjentek niż szpital może przyjąć, bo mamy bardzo dobrą patologie i oddział noworodkowy. A to że możemy powiesić sobie ręcznik na ramie łóżka i mieć położona książkę na parapecie to nie świadczy o tym że jest tu burdel...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry