• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

A ja widzę różnicę i sprawdzam składy, a te tanie mają parabeny, więc za darmo ich nie chcę:no:
Z tych pampersa miałam wszystkie i pomarańczowe oraz białe są suche, szybciej wysychają. Używam tylko niebieskich active baby, kupuję w promocji 3+1 lub 4+2 hurtowe ilości, bo przy dwójce masa tego idzie, a M. jak się spieszy to tak na szybko nawet nimi buty przeciera:-D

reklama
Zgadzam się z Elvie- białe chusteczki Pampersa są strasznie suche, na szczęście zużyłam już wszystkie które mieliśmy. Teraz testuję Johnsona ale te wydają mi się zbyt mokre. Następne w kolejce do testowania mam Nivea więc zobaczymy.

jeśli o wkładki laktacyjne chodzi to ja używam Lidlowych i jestem zadowolona. Nie przeciekają a momentami leci ze mnie jak z kranu :) No i cena bardzo przyzwoita. Minusem jest to, że nie ma ich w stałej ofercie,

wiadomo co mama to opinia:) kiedys nie bylo tego wszystkiego i jakos kobiety dawały sobie rade, maluchy tez. A teraz kazdy patrzy na skład,na jakosc ...
Wiadomo jednej cos pasuje a drugiej nie odpowiada to i tak juz bedzie zawsze:P

Ja dziś w nocy przeżyłam powódź - zalało mnie całkowicie - od cycków aż po kolana, cała pościel i nawet narzuta, którą skopałam na podłogę przy łóżku. Jak jakieś wkładki podołają takiemu czemuś to szacunek:) Używam tych Belli, ale tylko na wyjścia, w domu chodzę w samym staniku, L jest wniebowzięty.

Mam tak z tym mlekiem, że karmię co 2,5-3 godziny z jednej piersi, ale po ok 30-40 min. Tak więc cycka opróżniam co ok 5-6h i na początku karmienia mleko dosłownie samo leci, zwłaszcza w nocy, bo mały się budzi co 4 godziny. Jak na razie wszystkie nocki przespane, od 22-23 do 8-9 rano, z dwoma przerwami na cyca. Na początku używałam tych wkładek w nocy, ale przez nie musiałam przed karmieniem lecieć do łazienki cycki myć, a jak śpię z cyckami na wierzchu okutana w 2-3 pieluszki tetrowe, to wystarczy, że wacikiem się obetrę i mogę młodego tankować, nie otwierając oczu - L ma lżejszy sen i to on z reguły się budzi i ssaka do cyca mi podaje.
Wkładki same nie dadzą rady ,ale jak je włożysz w muszle laktacyjne to razem dadzą radę .
Ja tak się ratowałam właśnie.
Teraz już używam samych wkładek ,bo nawał mleczny już poza nami i oby tak zostało.
Muszle laktacyjne mam Medeli i są super bo z wentylacją (dziurki )
Wyjątkowe osłonki piersi - Medela Medela - Wkładki laktacyjne i formujące brodawki - Sklep BawiBobas
A obecnie używam wkładek laktacyjnych wielorazowych (do prania) i też mam spokój.
Jeden wydatek i cały czas w użytku .;-):-):-)
Imse Vimse wkładki laktacyjne 6 sztuk. :: naturalna mama

A ja widzę różnicę i sprawdzam składy, a te tanie mają parabeny, więc za darmo ich nie chcę:no:
Z tych pampersa miałam wszystkie i pomarańczowe oraz białe są suche, szybciej wysychają. Używam tylko niebieskich active baby, kupuję w promocji 3+1 lub 4+2 hurtowe ilości, bo przy dwójce masa tego idzie, a M. jak się spieszy to tak na szybko nawet nimi buty przeciera:-D
Dokładnie tak.
tanie chusteczki mają w sobie bardzo dużo chemii.
Ja w ogóle zrezygnowałam z chusteczek jednorazowych i używam myjek wielorazowych .
Można samemu zrobić lub kupić w zestawie .
CHEEKY WIPES - greenMAMA

Najlepsze są w ręczników IKEA i koszt wtedy niewielki.;-):rofl2::rofl2:

wiadomo co mama to opinia:) kiedys nie bylo tego wszystkiego i jakos kobiety dawały sobie rade, maluchy tez. A teraz kazdy patrzy na skład,na jakosc ...
Wiadomo jednej cos pasuje a drugiej nie odpowiada to i tak juz bedzie zawsze:P
Kiedyś do pupy to była czysta przegotowana woda i ręczniczki z flaneli,które się własnoręcznie cięło z pieluch w rozm.ok. 15/15 cm :-D:-D:-D
A jeszcze wcześniej co kobiety pod ręką miały to tym tyłek dziecku wycierały i też się dzieci wychowały ....
;-):-):-):-)

Ostatnia edycja:
my używamy chusteczek pampers głównie zgadzam się że te białe są niestety suche ale inne są ok, huggisy też są fajne te w tym jasnym opakowaniu bo są dość duże i porządnie nawilżone.Nivea też są fajne ja byłam z nich zadowolona. Co do tych tanich to ja ich w ogóle nie próbuję z tych względów o których tutaj piszecie. Jak na spokojnie zmieniam pieluszkę to zamaist chusteczek używam wody,wacików i mydełka nivea.
A wkładki laktacyjne mam johnsona i jestem zadowolona, innych nawet nie próbowałam jakoś te kupuję od początku.

reklama
Hejka, jestem tu nowa mamusia :-) Nasz smyk ma 4 miesiace i my uzywamy chusteczek NIVEA pure baby (granatowe, maja barzdo fajny zapach, skladu nie znam :confused:). Chcialam was spytac o rade! Slyszal ktos moze o pieluchach Bambino? Probowal ktos?? dzieki!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry