• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Ja mam smoki z Nuka :-) co prawda mój rzadko strzela ze smoka, ale mam na to patent - łańcuszki, które przypina się du ubranka. Przynajmniej jak wypluje nie muszę go co chwilę wyparzać :-)

reklama
Moj maluch tez oduzal sie nukami do czasu wychodzenia zebow i slinienia sie...nuki maja duza powierzchnie przylegania do buzi co powoduje w kontakcie ze slina odparzanie sie...Przeszlosmy wtedy na dostepna w De firme MAM...Kocham te smoki bo sa ladne i praktyczne.
Innowacyjne smoczki dla niemowląt i dla rodziców, którzy wiedzą czego chcą
Mloda tez juz uzywa tego 2-6 miesiecy...polecam i lancuszki maja fajne bo taka gumke ktora sie naciaga na glowke smoka z tasiemka i klipsem...sa tez specialne pudeleczka do przechowywania oraz przy zakupie opakowanie nadaje sie do sterylizacji smoczka...wystarczy nalac odpowiednia ilosc wody i wstawic do mikrofali.

chusteczek jednorazowych nie używamy :no:
pupy niczym nie smarujemy :no:
pieluchy nawet pampers są przesikiwane ,więc od wczoraj przeszliśmy na wielorazówki
Dla mnie bomba :tak::tak::tak:
Mega chłonność i skóra cały czas sucha ,a w pampersach po jednym sikaniu małej skóra była już wilgotna...
Emolientów też nie używamy ,tylko płyn do kąpieli.
A po kąpieli nakładam małej lotion i tyle z kosmetyków...:-D:-D:-D:-D

My mamy smoczek Nuk-a. Taki dostaliśmy w szpitalu i się sprawdza. Mam też Avent ale tym Ula zainteresowana nie jest. W kwestii chusteczek natomiast to teraz mamy Nivea i ja jestem mega zadowolona. Są odpowiednio wilgotne, a dzięki fakturze lepiej zbierają zanieczyszczenia. Pieluch używam pampersa, w szpitalu Bella Happy i też były ok. Krem do pupy to w zasadzie Linomag ale głównie na noc. Sudokremu użyłam może 2-3 razy bo była taka potrzeba, przeważnie jednak nie smaruję i staram się pieluchy zmieniać w ramach potrzeb. Do kąpieli Oilatum a potem emulsja bo skóra była mocno przesuszona. Już jest dużo lepiej więc chyba Oilatum będziemy używać co drugą kąpiel, na zmianę z Nivea.

my mamy smoczek MAM perfect 0-6 i u nas sprawdzil sie super. jest duzy wiec rzadko wylatuje z buzi. probowalismy avent i tt ale maly nie byl wogole zainteresowany.
co do pieluszek to uzywalismy pampers premium care a teraz zwykle pampersy. mam zamiar sprobowac dady ale narazie mamy zapas papmersow bo ciagle ktos przynosi :) wiec musimy je wykorzystac.
pupke wycieram malemu zazwyczaj wacikiem z ciepla woda czasami chusteczkami, na poczatku mialam nivea teraz papmpers i jedne i drugie sa ok.
tez nie smaruje niczym, jak pupka byla czerwona to zasypalam zasypka i na drugi dzien bylo ok

Wczoraj się dowiedziałam, że moje bezsmoczkowe dziecko musi mieć smoczka, bo już sobie kciuka upodobał. szybka akcja do Smyka, wydałam 100 PLN na smoczki i doopa.... Dziecię odmawia współpracy w tej dziedzinie. Nie mam tylko tego firmy MAM, dziś polecimy do hurtowni dziecięcej i poszukamy, może znajdziemy.

Co do pieluszek - ja myślałam, że go odparzają i huggisy, i pampersy i dady, i te Belli co w szpitalu dawali... okazało sie, że matka doopa i nie umie odpowiednio ich założyć. Teraz dociągam te przednie falbanki do tylnych i sie nic nie wylewa przy sikaniu, tylko od razu w ten chłonny wkład wsiąka i jest git i młody na dadzie jedzie, dzieki czemu rodzice nie stana przed dylematem - chleb czy pieluchy:))) Jak młodemu fundowałam odparzenia to Sudocrem działał cuda.

A co do chusteczek - opracowałam już system i jest jedna chusteczka a potem płatek kosmetyczny dziecięcy od huggisa z wodą przegotowana - zero odparzeń, zero pryszczy, zero nic. A sprawdziłam, że choćbym i 5 chusteczek do mycia koopy użyła, to jak na koniec zrobię jeszcze poprawkę woda, to płatek kosmetyczny i tak żółty będzie a z fałdek nic tak nie wymywa jak własnie płatek i woda.

A jak o markach mówimy, to chusteczki zdecydowanie Nivea, zwłaszcza, że pierwsze kupiłam w plastikowym pudełku i teraz tylko wkładam nowe wkłady, w zależności od tego co mam, i nic nie wysycha i się nie bawię z tym klejącym plastrem, tylko wieczko zamykam i otwieram jednym prztyczkiem - polecam.
NIVEA BABY Chusteczki Soft&Care 63 szt. Pudełko | dla dziecka \ Pieluchy i Chusteczki \ Chusteczki NIVEA \ Chusteczki | SuperKoszyk.pl™ - Sklep internetowy

A moja Amelka ma zakupione smoczki TT .Ale ona ich wcale nie ssie.Jej włożyć smoka to największa kara woli w momencie zdenerwowania własną rączkę bo czasem przy cycu też się nie uspokaja bo np za mocno jej leci i się denerwuje.A chłopcy to fajnie smoki ciągneli no ale każde dziecko jest inne:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry