Wczoraj się dowiedziałam, że moje bezsmoczkowe dziecko musi mieć smoczka, bo już sobie kciuka upodobał. szybka akcja do Smyka, wydałam 100 PLN na smoczki i doopa.... Dziecię odmawia współpracy w tej dziedzinie. Nie mam tylko tego firmy MAM, dziś polecimy do hurtowni dziecięcej i poszukamy, może znajdziemy.
Co do pieluszek - ja myślałam, że go odparzają i huggisy, i pampersy i dady, i te Belli co w szpitalu dawali... okazało sie, że matka doopa i nie umie odpowiednio ich założyć. Teraz dociągam te przednie falbanki do tylnych i sie nic nie wylewa przy sikaniu, tylko od razu w ten chłonny wkład wsiąka i jest git i młody na dadzie jedzie, dzieki czemu rodzice nie stana przed dylematem - chleb czy pieluchy

)) Jak młodemu fundowałam odparzenia to Sudocrem działał cuda.
A co do chusteczek - opracowałam już system i jest jedna chusteczka a potem płatek kosmetyczny dziecięcy od huggisa z wodą przegotowana - zero odparzeń, zero pryszczy, zero nic. A sprawdziłam, że choćbym i 5 chusteczek do mycia koopy użyła, to jak na koniec zrobię jeszcze poprawkę woda, to płatek kosmetyczny i tak żółty będzie a z fałdek nic tak nie wymywa jak własnie płatek i woda.
A jak o markach mówimy, to chusteczki zdecydowanie Nivea, zwłaszcza, że pierwsze kupiłam w plastikowym pudełku i teraz tylko wkładam nowe wkłady, w zależności od tego co mam, i nic nie wysycha i się nie bawię z tym klejącym plastrem, tylko wieczko zamykam i otwieram jednym prztyczkiem - polecam.
NIVEA BABY Chusteczki Soft&Care 63 szt. Pudełko | dla dziecka \ Pieluchy i Chusteczki \ Chusteczki NIVEA \ Chusteczki | SuperKoszyk.pl™ - Sklep internetowy