• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

To Amelka w niebieskim 100_0934.jpgśliczny komplecik w granatowe kwiatuszki bardzo dziewczęcy .Pewna mama z Niemiec tzn mąż Niemiec ona z Polski przyjechali do rodziny i się pyta czy to dziewczynka bo na niebiesko..Przyjrzała się raz jeszcze i stwierdziła ,że jednak dziewczynka .Jej córka około 5lat cała różowa:tak:.Ja lubię wszystkie kolory różowy też ale by mi się chyba mdło zrobiło gdybym stale i jedynie różowe landrynki oglądała:-)

reklama
A ja dobiedronki jeszcze nie dotarłam,więc nie wiem czy u nas były te naklejki...
Co do różowego...hmmmm...
a pamiętacie jakie kolory były kiedyś dla chłopców ,a jakie dla dziewczynek? :-D:-D:-D:-D
Bo moda na różowy dla dziewczynki i niebieski dla chłopca przyszła przecież z zachodu razem z pampersami .To pampersy dla dziewczynek własnie były różowe ,a dla chłopców niebieskie.;-):-):-)

As nie na śląsku zawsze chłopaki w niebiesko ,a dziewczynki różowo (ja tak pamiętam)ale wtedy i tak ubierało się w to co było.Pewnie masz rację ,że ta moda się nasiliła wraz z pampkami ale zapewniam ,że4 istniał wcześniej

U mnie też Pola jest czesto uznawana za chłopca no coż włosy urosna bedzie dziewczynka heheh
Szczerze to kupowalam i podostawałam duzo rózowych rzeczy dla niej ,ale mi sie zbrzydły juz jakos , mdli mnie ten kolor juz dlatego ubieram juz w inne kolory nawet chłopczece niebieskie:-D i dltego ludzie sie myla ??? hmm

choc kiedys byla cała na rozowo a facet sie mnie spytał chłopiec czy dzieczynka wiec kolor chyba nie wazny ...
a mam koleżanke ktora uznaje tylko kolor różowy ,jk była w ciąży to marzyła o dzieczynce ,bo powiedziała jak bedzie wyglodał chłopiec w rózowym:szok: i ma dzieczynke,ktora uznaje juz też tylko róż ,je nawet lody tylko rożowe :eek: a ta moja kolezanka nawet auto kupiła sobie rózowe heheheh

no właśnie jak zapytacie swoich babć to Wam powiedzą,że kolory były odwrotne.
kiedyś chłopcy chodzili w różu a dziewczynki w niebieskim. :-D:-D:-D
Pamiętam jak w 85roku mama odbierała ze szpitala mojego najmłodszego brata w pięknym różowym kompleciku w samochody :-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
As nie zgodze sie ze zawsze tak bylo jak pisze Azula u niej chlopcy zawsze w niebieskim, ja tez z poludnia i u nas tez tak bylo:tak: w okolicach Wawy wiem ze inaczej bo maz tu sie urodzil i tesciowa twierdzi ze ubieralo sie chlopakow na rozowo:eek: Siostra ma juz ponad 30 lat wiec mama by raczej mi powiedziala ze stroila ja w błekity;-)
Na szczescie ja z tego bezpiecznego rejonu pochodze:-D i nie chcialabym zobaczyc meża w różu:-D

a mi kiedys sp.babcia mowiła ze dziewczynka ma niebieskie- na niebiesko bo Matka Boska ma niebieska suknie a Jezus róz-czerwien-purpure i chłopaki na rózowo
ja lubie rózowy ale nie na całego chociaz moze sie zdazyło ze któras cała rózowa była ale niewgłebiam sie przy ubieraniu róz czy nie róż

As - moja mam z Siedleckiego i też mowi, że dziewczynki byly na niebiesko a chlopcy na rozowo.

Pomijając znaczenie tych kolorów, to rożowy jest mocno oczo-żeby nie przeklnąć- jeb-kolejna pauza-ny i po prostu w nadmiarze powoduje torsje. A tego nadmiaru na dziewczynkach jest mnostwo. Ja młodego ubieram roznie - najaberdziej lubie brązy i beże, ale cięzko teraz cos takiego znaleźć - latem było łatwiej. Poza tym - dziewczynka w niebieskim wyglada ladnie, sa nawet dedykowane dziewczynkom ubranka niebieskie - np. z motylkami albo spódniczki. Ale jak juz dżinsy to szyte rożową nitką... I to co pisze to nie czepianie sie - ale spojrzcie na polki w marketach - jest jedna, bura dla chlopakow i 5 rozowych az do wypęku...

A tu ciekawostka o kolorach:

Medilight-kolory i ich wpływ na człowieka Biolampa MediLight

reklama
A to może dlatego od babci dostałam różowy kombinezon, ale w kwiatuszki? :-p

Też różu nie lubię, ale nie jest tak, że nie mam dla siebie NIC różowego. Koszulę do spania mam różową :-p koszulkę z wróżką i jedną bluzkę, które do jeansów wyglądają dobrze. Ale chyba bym nie wyszła w różowej koszulce i do tego różowych spodniach. Mam taką sąsiadkę gdzieś w okolicy, ZAWSZE na różowo. No sorry, ale aż się z niej nabijamy, chociaż nie znamy, bo jeszcze nigdy jej w innych kolorach nie widzieliśmy. Nawet buty i włosy ma różowe! :szok:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry