• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Flaurka - bo to jakas taka chora moda :no: My przeciez tez bylysmy dziewczynkami i za naszych czasow nie wszystko bylo rozowe :tak: Moj pokoj byl na przyklad na zielono, bo to byl moj ulubiony kolor w dziecinstwie :-) Ja bym dziewczynki tez nie wychowywala na rozowo. Cos tam moze byc w rozu ale nie wszystko :crazy: Ale my to pikus: pomysl jaki problem w znalezieniu sensownej zony beda mieli nasi synowie, jak cale pokolenie wychowane na kiczowate pseudoksiezniczki :wściekła/y:Trudno bedzie o jakies sensowne babki :no:

A ja nie uważam, żeby różowa spódniczka, albo body rzutowało na całą przyszłość dziecka. bez przesady. Wiadomo, co za dużo to nie zdrowo, ale czasami na prawdę ciężko jest kupić coś bez różu, przynajmniej u mnie w mieście. Nawet w lumpie jak już jest coś dla dziewczynki to musi być różowe. Ja moją Ninię ubieram w różne kolorki, a i różowy lubię.

Ja też kupiłam naklejki,w zestawie właśnie żyrafa ze smoczkiem, słoń, hipcio, słonko, chmurki z tęczą i miś na chmurce. Są superowe. Też się nie mogłam zdecydować.

reklama
ja też lubie różowy ;-) ściany w pokoju mam np. różowe ( dwie ciemny róż i dwie jasny )
z reszta Laura w różowych ubrankach wygląda słodko ... jest dziewczynką więc może tak być ubrana .. bez przesady to tylko kolor tak jak każdy inny...

i nie sądze ,że kolor ubrania ma wpływ na wychowanie dziecka...
bez przesady..

Ostatnia edycja:
Pieszczoszka i tu cię zaskoczę- badania prowadzone przez psychologów i socjologów potwierdzają, że kolor ma znaczenie chociażby w tym jak nas odbiera otoczenie. Kolory pomagają w leczeniu różnych chorób (fototerapia jest stosowana chociażby w leczeniu depresji). Kolor nie jest bez znaczenia :-)

Pieszczoszka- no właśnie bez przesady- jeśli różowe będzie absolutnie wszystko to jest przegięcie. Nie ma co popadać w skrajności. Nie zaszkodzi ubieranie w różowy, ale jeżeli różowy stanie się "stylem życia" to też może być różnie ;-)

a to wiadomo ,że wszystko w różu to przegięcie... ale chyba nikogo nie porypało żeby tylko róż kupować i traktowac ten kolor jako jedyny

ja po prostu uważam ,że różowy jest ładnym kolorkiem dla dziewczynki i nie zamierzam z niego rezygnować bo jest kolorem jak każdy inny

no ja wlasnie mam na mysli takie mamy, ktore stosuja 100% rozu a zdziwilybyscie sie ile takich jest! :szok: Lubilam ogladac taki program w niemieckiej telewizji, gdzie ludzie pokazywali swoje mieszkania i pokoje takich nawet i 15-latek byly cale w rozu, ubrania, bibeloty (oczywiscie wszystko z zamkiem i ksiezniczkami), wszystko, wszystko, wszystko :szok: Nie widzialam ani jednej rzeczy nie rozowej :szok: Po dwoch minutach ogladania dostawalam oczoplasu. Nie ma nic zlego w wychowywaniu dziewczynki na kobiete czy dame ale na pusta plastikowa lalke ("ksiezniczke") juz tak :no: Poza samym faktem rozu liczy sie tez podejscie do mody. Jesli matka bezmyslnie daje sie manipulowac reklamie to tak samo podatna na manipulacje, nie umiejaca krytycznie myslec i szukac wlasnego stylu dziunie najprawdopodobniej wychowa :zawstydzona/y:

Ja tez bym chetnie dokupila do nas jakies naklejki ale u nas nie widzialam nic ladnego :confused2:

Bodajże Belinea wrzuciła kiedyś do galerii zdjęcie swojej pociechy w czarnej koszulce z angielskim napisem w stylu "Nie mogę codziennie nosić różowego". Koszulka cudna i obiecałam sobie, że jak kiedykolwiek dorwę taką gdzieś w sklepie to koniecznie kupuję :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry