reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Ja listy nie robie, ale odwolam sie do Twojej pieszczoszko.

- 2 koszule ciążowe -nie potrzebuje, spie w majtkach i zwyklych koszulkach
-2 biustonosze do karmienia -nie kupuje dopoki nie przekonam sie ze wyjdzie mi karmienie i kazdemu to radze
-majtki jedno razowe do szpitala i bawełniane - na po porodzie TYLKO i wylacznie podpaski cienkie Always ze skrzydelkami (te duze)
-laktator -tez nie kupuje, bo to wyrzucenie pieniedzy w bloto jesli nie bedziesz karmic
-kocyk dla dziecka do wozka,fotelika - mam 2 cieniutenkie kocyki bawelniane w sam raz na lato
-rożek usztywniany
-pampersy
-chusteczki nawilżone(oliwki ,puder,waciki itp)
-maść linomag -do czego to?
-smoczki
-sudocrem
-obcinaczka do paznokci -male nozyczki do paznokci ktorych my uzywamy sa najlepsze
-butelki
-wanienka -bede kapac w duzej wannie od razu, wanienka na nic nam sie nie przydala przy Patryku
-przewijak -przewijalam na lozku, najwygodniej
-łóżeczko
-wózek
-fotelik samoch.
-ubranka
-lezaczek
-pozytywka na lozeczko
-proszek do prania dla dzieci

Duuuzo pieluch tetrowych!!! bez tego ani rusz!!!

reklama
Pieszczoszka ja listy nie mam ale do twojej bym dopisała patrzac tak na szybko spirytus do pępka i podklady do przewijania.

Ollena ja myślę,z ę pieszczoszce chodziło o koszule rozpinane, do karmienia.
a allwaysy po porodzie :szok: no ja bym musiała paczkę na raz wkłądać. Podpaski po pordodzie nie moga mieć tej sztucznej powloki co to tak cudownie smrodki wchłania a nie wiem jak sie nazywa, wyłacznie naturalna bawełna. Najlepsze sa podkąłdy bela
Maredo - Wózki dziecięce, foteliki samochodowe, artykuły dziecięce - Podkłady poporodowe BELLA MAMA albo takie BELLA BABY Pieluszki jednorazowe 10szt opinie użytkowników - Cokupic.pl niby pieluchy ale bardzo czesto się je używa jako podkłady poporodowe

Pieszczoszka ja listy nie mam ale do twojej bym dopisała patrzac tak na szybko spirytus do pępka i podklady do przewijania.

Ollena ja myślę,z ę pieszczoszce chodziło o koszule rozpinane, do karmienia.
a allwaysy po porodzie :szok: no ja bym musiała paczkę na raz wkłądać. Podpaski po pordodzie nie moga mieć tej sztucznej powloki co to tak cudownie smrodki wchłania a nie wiem jak sie nazywa, wyłacznie naturalna bawełna. Najlepsze sa podkąłdy bela
Maredo - Wózki dziecięce, foteliki samochodowe, artykuły dziecięce - Podkłady poporodowe BELLA MAMA albo takie BELLA BABY Pieluszki jednorazowe 10szt opinie użytkowników - Cokupic.pl niby pieluchy ale bardzo czesto się je używa jako podkłady poporodowe

Dokładnie tak.
Nie ma lepszych podkładów od Belli.
Spirytus jest konieczny 70 % albo te jednorazowe Leko
Leko do dezynfekcji 11921 Apteka internetowa - Allecco.pl - E-apteka
Przy poprzedniej 2 nie miałam podkładów do przewijania i dałam radę ,ale ich po prostu nie było.
Teraz się zastanawiam...
Nie kupowałabym na pewno laktatora,smoczków i alway'sów ze skrzydełkami :szok::szok:;-):-):-)
Dla mnie produktem i sprzętem niezbędnym jest monitor oddechu ,bo bez tego zejdę na zawał :-D:-D:-D:-D

ja z Kubą też nie miałąm podkładów ale przy Michale ktoś mi polecil i super sie sprawdziły. Kładłam na przewijak albo tam gdzie przewijalam czy jak z wiytą szlam i jak młody zasikął albo kupa wypłynela to wyrzucałam bo siki to łatwo ze wsyztskiego sprać ale te kupy...

ja z Kubą też nie miałąm podkładów ale przy Michale ktoś mi polecil i super sie sprawdziły. Kładłam na przewijak albo tam gdzie przewijalam czy jak z wiytą szlam i jak młody zasikął albo kupa wypłynela to wyrzucałam bo siki to łatwo ze wsyztskiego sprać ale te kupy...
Ja nawet mam prawie całą paczkę w domu właśnie mi się przypomniało,bo kupowałam dla Abry do sikania jak była malutka :-D:-D:-D:-D to teraz się przydadzą .;-):-):-):-)
No siku na głowie to się często zdarzało ,ale kupy ,ani razu nie mieliśmy po za pieluszką :szok::-D:-D:-D

-co do podkladow Belli to ja tez polecam, uzywalam ich po pierwszym porodzie.
-co do podkladow dla malucha to ja kupilam sobie taka folie do przewijania dla maluszka i caly czas ja mam, latwo utrzymac w czystosci.
-przewijak kupilam przy Iwonce i bardzo malo go uzywalam bo bylo mi wygodniej przewijac na lozku
-z laktatorem bym poczekala bo niewiadomo czy bedzie potrzebny( mi byl potrzebny przez 3 dni)
- wanienke dla malucha kupilismy i uzywana byla przez 6 miesiecy,ciezko jest kompac takie malenstwo w duzej wannie

Do pielęgnacji krocza po porodzie dopisałabym jeszcze Rivanol do przemywania ,nadmanganian potasu ,Tantum Rosa .
Stosowane naprzemiennie goją krocze w tempie błyskawicy.;-):-):-)

Ja nawet mam prawie całą paczkę w domu właśnie mi się przypomniało,bo kupowałam dla Abry do sikania jak była malutka :-D:-D:-D:-D to teraz się przydadzą .;-):-):-):-)
No siku na głowie to się często zdarzało ,ale kupy ,ani razu nie mieliśmy po za pieluszką :szok::-D:-D:-D
oj kochana ja czasem odpinalam pieluchę a tam jak nawa z wulkanu płynęło i płynęlo... a raz rozebrałam dzieciaka i nagle strzał!! dzieciak w kupie, ja w kupie, podłoga w kupie, nawet kanapa za mną w kupie :-) obsrańce jedne.

dziewczyny Wy serio z tymi podkladami Bella???!!! Mama mi je przywiozla z PL, zalozylam jedna, od razu po namoknieciu wata zbila sie w jedna calosc, wywalilam cala paczke i kupilam Alwaysy, nie ma nic lepszego! chlonne, wata czy cokolwiek jest w srodku nie zbija sie w jedna calosc, cieniutkie i nie czuc ze sie je ma a duze, wiec starczaja na dluzej niz taka Bella, ktora doslownie po chwili musialam zmienic!
Nie wierze, ze dla Was byly ok;)

A dla malucha nie mialam podkladow, pieluchy wlasnie tetrowe idealne sie sprawdzily pod pupe:)

No i czy niewygodne kapanie w duzej wannie? nie powiedzialabym bo jednak wlewanie wody do wanienki, przekonszenie, itp swoje robi. A tak to do duzej wanny, duzo miejsca, z woda nie trzeba sie bawic i jest super:)

Do gojenia krocza kupie Tantum Rosa, ale mam nadzieje ze sie nie przyda tak jak ostatnio i obejdzie sie bez naciec.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry