reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Ollena i tak ze względów higienicznych musisz je co chwilę zmeniać - raz by się dobrze goiiło musi być ciągle świeżo i czysto, dwa zaraz zacznie śmierdzieć. I tak, my powaznie z tymi podkładami..
A wanienki ja nigdy nie przenosiłam. Mam stojak do wanienki (bardzo przydatny) wanienkę stawialiśmy na stojau a napełnialiśmy wężem od prysznica (nie wiem jak to się nazywa) a do wanny to się musisz mocno schylac, no i ile tam wody naleć byd ziecko wykąpąć. To już lepiej te 20 zl zainwetowac w wanienke i postawić ją na krzeslach albo na wannie nawet

reklama
dziewczyny Wy serio z tymi podkladami Bella???!!! Mama mi je przywiozla z PL, zalozylam jedna, od razu po namoknieciu wata zbila sie w jedna calosc, wywalilam cala paczke i kupilam Alwaysy, nie ma nic lepszego! chlonne, wata czy cokolwiek jest w srodku nie zbija sie w jedna calosc, cieniutkie i nie czuc ze sie je ma a duze, wiec starczaja na dluzej niz taka Bella, ktora doslownie po chwili musialam zmienic!
Nie wierze, ze dla Was byly ok;)

A dla malucha nie mialam podkladow, pieluchy wlasnie tetrowe idealne sie sprawdzily pod pupe:)

No i czy niewygodne kapanie w duzej wannie? nie powiedzialabym bo jednak wlewanie wody do wanienki, przekonszenie, itp swoje robi. A tak to do duzej wanny, duzo miejsca, z woda nie trzeba sie bawic i jest super:)

Do gojenia krocza kupie Tantum Rosa, ale mam nadzieje ze sie nie przyda tak jak ostatnio i obejdzie sie bez naciec.

Po porodzie wkładkę należy zmieniać co pół godziny ,więc bella starczają bez problemu.
Nie zdążą się zbić ,ani przesiąknać...
Trzeba wietrzyć jak najwięcej ranę ,więc ja problemu nie widzę .
Alway,s dla mnie nie oddycha i jest po prostu do kitu ;-);-);-)
Ja po Klaudii nie chodziłam 2 tygodnie praktycznie wcale tyle do łazienki ,wiec kąpania w dużej wannie absolutnie sobie nie wyobrażam ,ponieważ nie miałabym jak się nachylić nad dzieckiem.:no:
A tak wanienka myk myk na 2 krzesła i po sprawie.
Bez przesady 5-10 litrów wody do wanienki wlać to nie pismo ,a komfort dla dziecka lepszy moim zdaniem ,bo to jego osobista sauna .:-D:-D

ollena duza wanna byla dla mnie w tym niewygodna ze od takiego schylania kregoslup mi siadal i bolal strasznie.a mala wanne stawialam sobie na 2 krzesla i zawsze bylo mi wygodniej.
( ale za kazdym razem zaznaczam ze to moje odczucia i nikt nie musi sie z nimi zgadzac)

No Always tez sie czesto zmienia, ale nic sie nie zbija i czlowiek wygodnie moze chodzic i poruszac sie nie czujac tej podpaski a to wazne bo jednak 6tygodni trzeba sie z tym cholerstwem meczyc :( A ja nic wietrzyc nie musialam, bo rany nie mialam, wiec u mnie to bylo jak normalna @...

A co do wanienki to jak kto woli, jak sie schylac nie bede mogla to mm sie schyli. A co do ilosci wody to bez roznicy. No i o kase nie chodzi bo wanienke mamy ale z Patrykiem uzywalismy jej doslownie 2tygodnie i stwierdzilismy, ze to nie ma sensu.

ollena ja nie uzywalam podkladow przez cale 6 tyg pologu, uzywalam ich przez pierwszy tydzien po porodzie kiedy bylo dosc duzo tej krwi. potem kiedy wszystko sie uspokoilo , tez uzywalam normalnych podpasek.

No Always tez sie czesto zmienia, ale nic sie nie zbija i czlowiek wygodnie moze chodzic i poruszac sie nie czujac tej podpaski a to wazne bo jednak 6tygodni trzeba sie z tym cholerstwem meczyc :( A ja nic wietrzyc nie musialam, bo rany nie mialam, wiec u mnie to bylo jak normalna @...

A co do wanienki to jak kto woli, jak sie schylac nie bede mogla to mm sie schyli. A co do ilosci wody to bez roznicy.
6 tygodni :confused::confused::confused::szok::szok::szok:
Z Kubusiem na koniec 3 to praktycznie nic nie było.
A od 4 tygodnia leciałam normalnie na o.b. bo podpasek nienawidzę .
Od 7 tygodnia po porodzie ja już leciałam na tabletka anty ;-):-):-)
Z Kubusiem też nie byłam cięta ,ale jednak trochę tam w środku poorane jest przy porodzie nie oszukujmy się ,więc również należy krocze wietrzyć .
Procedura taka sama przez pierwsze conajmniej 2 tygodnie jak po nacinaniu i szyciu.;-):-):-)

Ja tez jestem fanką belli i tu w polskich sklepach kupuję. Always mnie zazwyczaj odparzają. Ja po porodzie kupiłam sobie tu jeszcze takie turystyczne jednorazowe majtki,zrobione z siateczki czyli przewiew był i oddychały fajnie :)

Po porodzie również polecam rivanol-mnie bardzo pomógł,tantum rosa nie miałam,myłam się szarym mysłem-biały jeleń bodajże.

Podkłady u mnie się sprawdziły i teraz też zakupię trochę,jak dla mnie fajna sprawa.

Natomiast jeśli chodzi o pępek to tu w UK nie zalecają nic stosować,dla mnie było to dziwne,ale ponieważ nie miałam spirytusu ani nic takiego to stosowałam sie do ich zaleceń,przemywałam delikatnie wodą podczas kąpieli,potem musiałam dokładnie osuszyć-odpadł sam w 5 dobie po porodzie bez żadnych komplikacji więc i tym razem nie będę nic stosować.

Ja ogólnie to prawie wszystko na start mam wiec naprawdę niewiele musimy kupić.

Ollena a moze ty cc miałaś? bo aż mi się nie chce wierzyć.
No ja krwawiłam prawie 6 tygodnia le podkłady używałam tydzień moze 10 dni, potem podpaski cienkie ze skrzydełkami wszem ale bawełniane j kupuje w rossmanie takie firella czy jakoś tak, cieniusieńki sa ale nie mają tego sztucznego siajstwa albo naturella (ale nie wszystkie) albo bella cieniutkie a na koniec zwykłe wkładki

reklama
kilkolek nie mialam cc, rodzilam sc bez zadnych problemow i naciec. No i w co nie mozesz uwierzyc??
No i ja zaraz po porodzie te duze Always, nie pamietam jak dlugo, pozniej tez Always ale takie male, normalne. O ile dobrze pamietam ja krwawilam 6tygodni z rozna czestotliwoscia a zaraz po tym dostalam @, chyba tydzien po skonczeniu krwawienia. A wspolzylam juz 2 tyg po porodzie bo tak mi sie chcialo i to bylo chyba najlepsze przytulanko w moim zyciu bo strasznie mocno wszystko odczuwalam;)
Tez nienawidze podpasek, wiec dlatego wybralam takie ktore sa najciensze.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry