reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

no nie mogę uwierzyć że mogłaś zachować higienę przy sztucznych i nieoddychających podpaskach i bez wietrzenia krocza
Ale higiena to sprawa osobista, nie powinnyśmy tym dyskutować

reklama
No moglam bo ja na tym punkcie mam bzika:) calkowitego! i mi przy tych podpaskach nic nie smierdzialo, bylo wygodnie i czysto:) wiec kazdy ma rozne opinie. A Bella mi sie zbila po 15minutach :/

:-)W koncu mozna poczytac :-)
Ja po cc z V mialam tylko 4dni mocnego krwawienia.Potem przez kolejne 5dni,tak jak @ i koniec.Pierwsza normalna @ dostalam chyba 3msc po cc,ale nie karmilam piersia-nie liczac prob 2 tyg.Uzywalam bawelnianych podpasek,a teraz sa nowe u nas ktore przepuszczaja powietrze i sa cienkie,a wytrzymale.
Co do rzeczy do szpitala,ja mam caly czas walizke spakowana dla mnie samej w razie "w",o rzeczach dla Leo nawet nie zaczelam myslec...chyba jednak czas zaczac ;-)

Ollena
- koszule do szpitala chce kupić mam już jedna ale kupie sobie jeszcze dwie bo po prostu zawsze mogą się zabrudzić krwią .
-biustonosze do karmienia chce kupić bo mam już jeden i już go nosze bo jest ekstra wygodny i kupiłam go za 9zł !!
-majtki jednorazowe na wszelki wypadek:) bawełniane po to bo się przydadzą tez do noszenia mi później.
-laktator tak na wszelki wielki ...przyda się to dobrze a jak nie przyda to nie załamie się;)
-maść linomag Wskazania:
Choroby skóry, jak nadmierna suchość skóry, wyprysk, wyprzenia, odparzenia, łuszczyca. Można stosować do codziennej pielęgnacji skóry dzieci i niemowląt. (polecana przez dobre znajome)
-obcinaczka do paznokci (muszę kupić bo małych nożyczek nie posiadam)
-wanienkę kupie na stelażu wiem,ze się przyda .. nie chce mi się schylać do dużej wanny poza tym mam do niej ciasne dojście.
-przewijak kupie taki co na łóżeczko można położyć.
pieluchy tetrowe mam (dużo)
Lista którą napisałam to jest to czego mi jeszcze brakuje a nie napisałam co już mam!
Bo kupiłam miedzy innymi podkłady na materac i oczywiście podpaski poporodowe bella które są na 100% świetne i skuteczne!!!!

kilolciu spirytus mam i to dużo:) (mamcia przyniosła z pracy bo pracuje w wytworni wódek gatunkowych he:D )

co do Alwasow nie lubię ich po prostu bo nawet przy miesiączce zwykłej jak ich używałam nie raz jakieś odparzenia miałam od tej siatki !

do pielęgnacji krocza oczywiście mam już tantum rosa

no ja właśnie tantum rosa mam z data ważności do maja i tak sie zastanawiam cyz na koniec maja to ja esczez mogę to uzyć czy już lepiej nowe kupić?

O majtosy to ja dlugo używałam. Wiem,z ę dziewczyny szybko używają zwykłych bawełnianych ale mi się lepiej goilo w tych siatkowych. Z kuba to wogóle ekspres, bo po 4 dniach już bylo legancko z raną ale z michalem miałam cukrzycę, poza tym popekałam dawał jeszcze za cięciem. Ra, ze przy cukrzycy się wolno rany goja a dwa, ze te szarpane goją sie koszmarnie więc te gacie bardzo mi pomagały. A jak tylko moglam to leżąłam bez niczego zeby wietrzyć.
Takie mi najbardziej odpowiadąły, mimo, ze wyglądają mega badziewnie Wielorazowe MAJTKI POPORODOWE HARTMANN (1) +gratis (2035215819) - Aukcje internetowe Allegro miałam tez baby ono i jescze jedne takie flizelinowe ale "zaduszała" mi sie w nich rana. Myslę, ze cena jest taka, ze mozna zainwestować.
Ja koszule do spzitala to licze jedna na jeden dzień. Raz, ze krew, dwa ze mleko z cycków, trzy po porodzie wypacamy cały nadmiar wody, którą zatrzymujemy w ciązy.
No i dodatkowo koszula do porodu (czasem dają, czasem nie, ja zawsze maiłam swoje) najlepiej taka co moze pójśc potem do wyrzucenia. Choć oczywiście da się wyprac tylko to chłop musi zabrrać do domu i sma się tym zająć, bo przeciez w szpitalu jej prac nei będziemy, a będzie baaardzo upaprana (przynajmniej moje były ale mze ja taa "rozrzutna jestem" ;-))

pieszczoszka, zmobilizowalas mnie tą listą, siedze piszę (ściągam od Ciebie), co mi przyjdzie do glowy to dopiszę. Co tam jeszcze masz?

edit:
jeszcze wkładki laktacyjne
i ja sobie kupię jesczez podkłady na łózko takie dla mnie jendorazowe o takie http://allegro.pl/podklady-podklad-na-lozko-do-przewijania-tanio-i2019094956.html albo większe lepiej. Nie sa konieczne. U nas w szpitalu bylo tak, zę na prześcieradlo kładli podklad ale też taki materialowy i jak sie zabrudził (a mnie na poczatku brudizł się często, bo lalo się jak ze świni) to trzeba było znaleźć salowa i poprosic o nową (wiem,z ę w innych spzitalach leżą po prostu te podklady na sali i mozan brać) dla mnei to bylo mega krępujące. Wolałam sobie akie cos polożyć, a jak się zabrudziło to wywalić niz sie przed kims tłumaczyć.

Ostatnia edycja:
co do podkladow Bella tez uzywalam i polecam, ale to przez kilka dni ja mialam cc:tak:Po pierwszym porodzie w szpitalu uzywalam podklady,a w domu po prostu dwie podpaski bella:tak:
U mnie opada kapanie w duzej wannie bo by mi kregoslup siadl:tak:
Pieszczoszka ja mam do szpitala laktator taki zwykly STANDARDOWY ODCIĄGACZ POKARMU - LAKTATOR (2028181345) - Aukcje internetowe Allegro jak co to pozniej kupie lepszy:tak: A jeszcze moga byc potrzebne wkladki laktacyjne:tak:

Te podklady na lozko wygladaja i dzialaja identycznie jak takie do nauki higieny dla szczeniakow... Zostalo mi ich troche po Wigorze. Myslicie, ze sie nadadza...?

wiecie, co mi się bardzo przydało na porodówce? dużo wody i.. skarpetki! nogi marzły mi na kość, a rodziłam we wrześniu.. dużo chodziłam, ale jak już przyszło leżeć na łóżku porodowym, to normalnie stóp nie czułam! błąd jaki popełniłam, to do porodu ubrałam koszulę do karmienia - kupiłam tylko takie- położna kazała mi też ściągnąć stanik (ciekawe po co:/), więc cycki cały czas mi wypadały i choć nikt na to nie zwracał uwagi - mi to przeszkadzało. po porodzie podcierałam się tylko nawilżanymi chusteczkami - papierem bolało jak diabli:)
wkładki laktacyjne.. już od początku 9 miesiąca ich używałam i zabrałam ze sobą. podpaski.. chyba też bella, ale mąż mi ich duuużo kupował, bo dosłownie na 10minut były. majtki poporodowe też, wezmę do szpitala 3 opakowania. po kilku dniach było jak przy zwykłej @, z tym, że leżałam na brzuchu z tyłkiem wypiętym do góry - nie bolało wtedy nacięcie:D

nie mamy jeszcze nic, ani dla mnie, ani dla dziecka, ale rozmowy na ten temat się zaczynają - maluszkowi kupimy najwcześniej w marcu, a ja od marca będę spakowana na wszelki wypadek:) wszyscy się z nas nabijali, że panikujemy, ale czułam się spokojna, a kiedy zaczęła się akcja porodowa, to nie musiałam o niczym myśleć - miałam jakąś paranoję związaną z goleniem się przed porodem, oczywiście zrobił to mąż, ale bez tego powiedziałam, że nie pójdę:szok: - nogi goliłam już sama:P i żeby nie było - mąż nie cierpiał z tego powodu - może tylko zaglądał, czy dziecka nie widać;p

reklama
Mamusie te juz doświadczone ;-) napiszcie prosze czy zakupić chociaz jedna butelke na poczatek w razie czego??? czy wstrzymac sie z takim zakupem??? zaznaczam ,ze chce karmic piersia ale czy się uda to czas pokaże :confused2:jak tak to jakiej firmy polecacie itp :tak:dziekuje z góry za pomoc bo ja jestem głupia w tym temacie :eek:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry