no ja właśnie tantum rosa mam z data ważności do maja i tak sie zastanawiam cyz na koniec maja to ja esczez mogę to uzyć czy już lepiej nowe kupić?
O majtosy to ja dlugo używałam. Wiem,z ę dziewczyny szybko używają zwykłych bawełnianych ale mi się lepiej goilo w tych siatkowych. Z kuba to wogóle ekspres, bo po 4 dniach już bylo legancko z raną ale z michalem miałam cukrzycę, poza tym popekałam dawał jeszcze za cięciem. Ra, ze przy cukrzycy się wolno rany goja a dwa, ze te szarpane goją sie koszmarnie więc te gacie bardzo mi pomagały. A jak tylko moglam to leżąłam bez niczego zeby wietrzyć.
Takie mi najbardziej odpowiadąły, mimo, ze wyglądają mega badziewnie
Wielorazowe MAJTKI POPORODOWE HARTMANN (1) +gratis (2035215819) - Aukcje internetowe Allegro miałam tez baby ono i jescze jedne takie flizelinowe ale "zaduszała" mi sie w nich rana. Myslę, ze cena jest taka, ze mozna zainwestować.
Ja koszule do spzitala to licze jedna na jeden dzień. Raz, ze krew, dwa ze mleko z cycków, trzy po porodzie wypacamy cały nadmiar wody, którą zatrzymujemy w ciązy.
No i dodatkowo koszula do porodu (czasem dają, czasem nie, ja zawsze maiłam swoje) najlepiej taka co moze pójśc potem do wyrzucenia. Choć oczywiście da się wyprac tylko to chłop musi zabrrać do domu i sma się tym zająć, bo przeciez w szpitalu jej prac nei będziemy, a będzie baaardzo upaprana (przynajmniej moje były ale mze ja taa "rozrzutna jestem" ;-))
pieszczoszka, zmobilizowalas mnie tą listą, siedze piszę (ściągam od Ciebie), co mi przyjdzie do glowy to dopiszę. Co tam jeszcze masz?
edit:
jeszcze wkładki laktacyjne
i ja sobie kupię jesczez podkłady na łózko takie dla mnie jendorazowe o takie
http://allegro.pl/podklady-podklad-na-lozko-do-przewijania-tanio-i2019094956.html albo większe lepiej. Nie sa konieczne. U nas w szpitalu bylo tak, zę na prześcieradlo kładli podklad ale też taki materialowy i jak sie zabrudził (a mnie na poczatku brudizł się często, bo lalo się jak ze świni) to trzeba było znaleźć salowa i poprosic o nową (wiem,z ę w innych spzitalach leżą po prostu te podklady na sali i mozan brać) dla mnei to bylo mega krępujące. Wolałam sobie akie cos polożyć, a jak się zabrudziło to wywalić niz sie przed kims tłumaczyć.