reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Oj zglupialam ;)

Koszul nocnych do szpitala wcale nie kupowalam, jedynie bluzka z krotkim, majtki i spodnie od pidzamy wchodzily w gre, na to bluza jak mi zimno bylo. ZADNA kobieta w szpitalu nie byla w koszuli, w pidzamach albo w dresach bo najwygodniej siedzi sie na lozku, chodzi itp.

Golenie przed porodem? maz? dlaczego? cala ciaze gole sie sama, do samego konca, codziennie lub co 2 dni wiec nie bylo problemu. Zaznaczam, ze bez lusterek itp, bo nauczylam sie w tamtej ciazy golic bez patrzenia, bardzo latwe i do dzis nie musze patrzec.

Ja jeszcze o zakupach nie mysle, do maja 5miesiecy! ubranka dla przyjemnosci wlasnej moge kupic, ale reszte?

Do kapania teraz kupie tylko Oilatum, bez zadnych kombinacji.

reklama
Ollena na oddziałach położniczych w polskich szpitalach nie wolno chodzić w pizamach, chyba że jestes po cc. Są szpitale które zabraniają nosic majtki. Najwazniejsze jest wietrzenie, satły dopływ świeżego powietrza. Poza tym musi być,z ę się tak wyraże staly dostęp do krocza, które ci kilka razy dziennie kontrolują.
No i w rozpinanej koszuli łatwiej się karmi przynajmniej na poczatku niż w zadartym t-shircie

racja kilolek! dokładnie mi mój gin od razu powiedział żebym sie zaopatrzyła w koszule ponieważ pizamy dwu czesciowe nie wchodza w gre!
Co do golenia miejsca intymnego zawsze gole się kremem depilacyjnym bo na maszynkę mam uczulenie i już mam problemy się tak dobrze schylić i nie widzę w tym nic złego ,że partner w takim zabiegu pomoże;) niech się na coś przyda:)

ja się w ciązy zaniedbałam i niegolę na razie. A. sie dopomina ae szzerze mówiąc nie chce mi się. Poprzednio się wcale nie golilam ale do porodu nie było problemu, bo u nas połozna podgala tylko jeden paseczek w miejscu gdzie będzie ciełaa tam w sumie i tak jest malo włosów.

mi się w ciąży golić tez nie chce... ale musiałam się już ogolić bo mój S stwierdził,że tak zarośnięta dawno nie byłam hehehe:D ogólnie zauważyłam,ze teraz mi szybciej włosy rosną:eek: i w sumie tez się zaniedbałam...odrosty na pół głowy a do fryzjera jakoś nie spieszy mi się za bardzo.... ale w sumie kto mnie tam widzi jak mało z domu wychodzę:-p

Rozumiem, maszynka mozna samemu, paskami z zelem nie bardzo. tez nie widze w pomocy meza nic zlego:)
No i nie wyobrazam sobie nie golic sie, chyba bym sie zaswedziala!!!!!!!! a maz by mnie z domu wydelegowal;) zreszta to tak jak nie golic sie pod pachami lub na nogach...chociaz wg nawet gorzej;)
przykladowo wyladowuje na pogotowiu z czyms nagle i taka zarosnieta?

A u nas krocza nikt nie sprawdza, tzn moze mi nie sprawdzali w szpitalu bo nie mialam naciec i popekan. Nikt nie kazal byc w koszuli, bo chyba tu nie wpadliby na to zeby cos komus nakazywac, bo kazdy ma chodzic jak mu wygodnie. Co kraj to obyczaj.

Ollena po prostu u Ciebie w szpitalach jest inaczej i tyle dla mnie to co piszesz to szczerze mówiąc też jest dziwne ale to dlatego że u nas tak nigdy nie było... u nas jest tak jak pisze kikolek i pizamy nie wchodzą w gre. Co do golenia to ja to robię co najmniej 1 w tyg i czy mi się chce czy nie to muszę bo jak się "zapuszczę" to mnie potem bardzo swędzi i jest jakoś tak nie przyjemnie:sorry2: przy wczorajszym goleniu zauważyłam że już brzuchol mi trochę zasłania i utrudnia niestety no ale co zrobić trzeba sobie jakoś radzić;-)

No dziwne, dziwne dla kazdego cos innego ;)) ale dobrze, ze nie rodze w PL szczerze mowiac za duzo nakazow i za duzo zakazow;)
A co do golenia jeszcze to nie rozumiem, ze w ciazy sie nie chce golic? czym rozni sie ciaza od nie-ciazy w tym przypadku? No i ja tez spytam (jak mnie pytalyscie o podpaski Always)..jak mozna tak zachowac higiene?;)

Ostatnia edycja:
ja nigdy nie lubiłam się "tam" golić bo to nic fajnego i na pewno nie jest moim ulubionym zajęciem ale tak jak napisałam wcześniej czy mi się chce czy nie to sobie nie odpuszczam i robie to minimum raz w tyg..

reklama
Martusia ja wole sie tam golic niz na nogach...jak mam golic nogi to jestem chora;) Tam to 2 sekundy i spokoj. Planuje od dawna isc do kosmetyczki na wosk ale nie moge sie zebrac:/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry