reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
kingutem ta gabka do kompania jest nie bardzo( w moim odczuciu), siedlisko bakterii i nic wiecej.bardzo latwo sie kompie maluszka na pieluszce tetrowej, podkladasz pod maluszka i wiesz ze ci sie nie wysliznie a z praniem i suszeniem pieluchy nie ma problemu.ja kupilam taka gabke przy Iwie i jakos mi nie pasuje

WIOLKA1509 w umie masz racje mało higieniczna ta gąba sa jeszcze plastikowe podkładki ale wydaja mi się nie wygodne dla takiego maluszka więc chyba zastosuje tą pieluche tak jak mówisz As 76 o nie wiedziałam że sa takie sa jakieś olejki pojemniki z uszczelkami i worki do prania napewno się rozejrze i koniecznie kupie a mam takie pytanie bo widze że jesteś zporientowana w temacie pieluch wielorazowy jak je prac? tzn czy je płuczesz wcześniej i pierzesz z innymi rzeczmi czy pierzesz osobno ?i czy 10 pieluch na poczatek tych z kieszonkami wystarczy jeżeli będę używać na zmianę z jednorazówkami (wiadomo wyjścia na spacer) i czy uzywałaś od samego początku używać bo czytałam że na poczatku aż pępuszek nie odpadnie to lepiej pampersy.super ten podgrzewacz :-) na wyjazdy napewno też się przyda :-) dziękuję bardzo za pomoc dziewczyny

WIOLKA1509 w umie masz racje mało higieniczna ta gąba sa jeszcze plastikowe podkładki ale wydaja mi się nie wygodne dla takiego maluszka więc chyba zastosuje tą pieluche tak jak mówisz As 76 o nie wiedziałam że sa takie sa jakieś olejki pojemniki z uszczelkami i worki do prania napewno się rozejrze i koniecznie kupie a mam takie pytanie bo widze że jesteś zporientowana w temacie pieluch wielorazowy jak je prac? tzn czy je płuczesz wcześniej i pierzesz z innymi rzeczmi czy pierzesz osobno ?i czy 10 pieluch na poczatek tych z kieszonkami wystarczy jeżeli będę używać na zmianę z jednorazówkami (wiadomo wyjścia na spacer) i czy uzywałaś od samego początku używać bo czytałam że na poczatku aż pępuszek nie odpadnie to lepiej pampersy.super ten podgrzewacz :-) na wyjazdy napewno też się przyda :-) dziękuję bardzo za pomoc dziewczyny
Pieluchy spierasz z kupki w wodzie i wkładasz do woreczka .
Pierzesz na 40 * C ,a wkładki do siatki i pierzesz normalnie z rzeczami na 60 * C .
Ja kupiłam 20 kieszonek
!3 Alva i 5 MINKEE z 2 wkładkami.
Czyli mam 20 pieluszek i 25 wkładek .
Nie zamierzam z taką ilością używać w ogóle pieluch jednorazowych...
W razie zbraknie mi wkładek zawsze mozna włożyć tetrę .

Od początku zamierzam używać kieszonek ,bo po obejrzeniu tych otulaczy to stwierdzam ,że nie dla mnie.
Grubość jest bardzo podobna ,no może kieszonki są 1-2 mm grubsze ,ale myślę ,że to nie robi większej różnicy...
;-):-):-)
Między otulaczem i owinięciem dziecka w pieluszkę ,a kieszonką rzekomo jest właśnie róznica w grubości na pupie ,ale sprawdzając na lalce stwierdzam ,ze nie ,wiec nie zamierzam się bawić w żadne otulacze.

Tu masz opisane pieluszki i wszystkie dostępne akcesoria.
Dobrze jest dla starszego dziecka już kupić papierki na stałe kupki ;-)
Pieluchowanie wielorazowe :: naturalna mama :: str. 5

Pieszczoszka - skoro masz butelki lovi, to pamiętaj żeby kupić podgrzewacz na większą butelkę (nam ktoś kupił na zwykłą i podgrzewałam w nim tylko słoiczki z obiadkami).

gąbkę, którą się podkłada pod dziecka mieliśmy i teraz też będę miała. w sklepie polecali leżaczek, ale dziecko z niego zjeżdżało i żeby było choć troszke zamoczone musiało by być pół wanienki wody, bo jak było w powietrzu, to przecież było mu zimno. gąbkę zmienialiśmy co miesiąc, suszyłam ją na grzejniku po każdej kąpieli i prałam 2 razy w tygodniu. tak było nam wygodnie - na pieluszkach się bałam, i nie mogłam utrzymać główki i myć jednocześnie (kręgosłup bolał mnie jak diabli). jak już Bartek siedział, to kąpał się w wannie na siedząco - miałam stracha i cały czas go asekurowałam, ale ani razu nic sobie nie zrobił:)

zaneta - poprzednio miałas chyba dzidzie w zimię, to grzejniki były ciepłe - w maju raczej się tego nie praktykuje;)

mam znajomą, która kapała dzidzię w umywalce - ma taka dużą, pielucha na dno i dzidzia sama w sobie wystawała główką do góry. Ja będe kapać w wanience w pokoju dziecka, bo łazienka malutka i straszne przeciągi od wentylacji, nawet przy zamkniętych drzwiach. Noszeniem wody sie nie martwię, bo mam obiecane, że kąpanie to sprawa tatusia - swoją córkę tylko on kąpał i ma wprawę.

reklama
Te pieluszki wielorazowe nie za bardoz uepirdliwe? nie dokladamy sobie wtedy wiecej pracy? pampera zmieniam, wywalam do smietnika na balkon (najlepsze rozwiazanie) i nic prac nie musze itd.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry