reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

ja sie zgadzam z agasim co do smoczkow! moj wcale nie chcial i chwala mu za to, bo oby sie bez pobudek nocnych co chwile i wkladania smoczka.. O ile wygodniej jest bez smoczka!

gia widze, ze masz tak samo jesli chodzi o plec jak ja :) imiona chociaz wybrane? masz jakies przeczucie co do plci? w jakich dniach bylo przytulanko? ile dni od owulacji lub w owulacje?

A już myślałam, że jestem jedyna co nie chce wcześniej wiedzieć. W pierwszej też nie chciałam, ale wydawało mi się, że będzie chłopak i tak było - nawet nie byłam szczególnie zaskoczona na porodówce, bo gdyby powiedzieli, ze dziewczynka, to w szoku bym była. I w tej ciąży też przez większość czasu tak miałam - uczucie, że to będzie chłopczyk, ale im bliżej terminu tym więcej wątpliwości nabieram. U mnie w rodzinie moje rodzeństwo (to bliskie i to cioteczne) Ci co mają dwójkę dzieci, to wszyscy maja parki bez wyjątku. Gdybym urodziła drugiego chłopca byłabym pierwsza, która się wyłamała :-D. Zobaczymy :happy:.
Co do imion, to tak jak pisałam na imiennym wątku - rozważania trwają, nie mam pewniaków. A swoją drogą piękne imię dla chłopca wybrałaś :-p;-).

reklama
Ja chcialam nie wiedziec jakiej plci bedzie maly, ale lekarz na USG nawet nie zapytal czy chce wiedziec, tylko powiedzial, ze chlopak. W sumie nie zastrzeglam sobie, ze ma cicho siedziec. No i w sumie z perspektywy to nie marudze, fajnie wiedziec z jakiej formie gramatycznej sie do swojego brzucha zwracac :rofl2:

Moja kumpela ma tego stokke i powiem wam ze ten wozek jest tragiczny bo dziecko nie ma swobody w spacerowce tylko siedzi tak sztywno i prosto. Faktycznie super po schodach sie go wciaga bo sie sklada jak taki wozek na zakupy na kółkach i łatwo go wniesc a tak poza tym to leciutki jest i fajny w prowadzeniu bo plynnie idzie. Cena tez jest "fajna" nie dałabym tyle za wózek

Ta firma to ma w ogóle zabójcze ceny.Na allegro widziałam łóżeczka i pościel tej firmy .łóżeczka mi się podobają.Ale ceny NIE

Olisiaa, fajny wózeczek:-)

Jeśli chodzi o ubranka to ja też stawiałam na uniseksy. Właściwie tylko te, które dostałam od znajomej WSZYSTKIE są różowe. Ubranka kupione przeze mnie nadają się i dla chłopca i dla dziewczynki. U nas podobno ma być dziewczynka, ale na 100% okaże się w maju, więc ja się nastawiałam tylko na uniseksy. A poza tym z myślą o przyszłości, że jak zdecydujemy się na drugie dzieciątko to jakby był potem chłopczyk, to wyprawka będzie pasowała i nie będę się musiała stresować, że nie mam ubranek. Ależ ja jestem praktyczna hehe. Jak już dzidzia będzie na świecie i płeć będzie znana to na pewno też będę kupowała typowo dziewczynkowe ubranka, ale teraz uniseksy są najbezpieczniejsze;-p

gia tez zdaje sobie sprawe, ze imie dla chlopca wybralam piekne :-)))
A co do plci to z Patrykiem tez nie wiedzielismy, ja cala ciaze klocilam sie ze wszystkimi naokolo, ze dziewczynka bedzie i przezylam mocny szok na porodowce.
Teraz z dnia zapodlonienia wnioskuje, ze bedzie drugi chlopak, zreszta po usg 4D z twarzy mozna wywnioskowac, ze to meska twarz ;)
A to, ze cala Twoja rodzina ma parki o niczym nie swiadczy i tym sie nie sugeruj, bo to nie od tego zalezy. Mi wszyscy niedoinformowani wmawiaja, ze skoro moj maz ma 2 braci i zero siostr to ja tylko synow moge miec. Dziwne, bo u mojego taty byla taka sama sytuacja i kazdy z braci ma corki;)
No ale trzymam kciuki zeby bylo to co chcesz! :-)

Tylko ja sama nie wiem co bym wolała ;-). Zanim zaszłam i na początku ciąży chciałam żeby to był chłopiec, ale mi przeszło - nie napalam się ani w jedną ani w drugą stronę. Zabrzmi to może banalnie, ale jednak najważniejsze żeby było zdrowe! Mój teść jak zobaczył zdjęcie buźki, to też stwierdził, że to na pewno chłopak :laugh2:. Co do zapłodnienia, to mi też raczej wychodzi, że chłopak choć nie mogę być pewna, bo ten sierpniowy cykl to miałam dziwny.
A Ty wolisz chłopca czy dziewczynkę?

Bo Gabriel to cudne imie dla chlopca jest :)

A co do watku zakupowego, to ja dzis pomyslalam o kupnie jakiegos dobrego... aparatu fotograficznego :-D Moj ma juz swoje lata i jego "szybkostrzelnosc" pozostawia bardzo wiele do zyczenia, a zeby dziecku fajne zdjecie zrobic, to raczej musi byc zdolny do dzialania natychmiast, a nie po minucie :happy: Macie moze cos do polecenia z kompaktowych, niezbyt drogich aparatow, ktore sa szybkie i fajne?

reklama
Do góry