reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

W UK też nie stosują nicezgo do pępka. Mi położna kazała myć normalnie,potem tylko dokładnie osuszać,sam odpadł w 5 dobie życia. Teraz też niczego nie będę stosować.

reklama
Oscenisept przyszedl od mamy z PL juz jakis czas temu:-) najwygodniejsze bo nie trzeba sie bawic w gaziki itp tylko psiknac i juz.

Co do podkladow do loezczka to nic takiego nigdy nie uzywalam, NIGDY materac nie byl pobrudzony czy olany, wiec teraz nawet bym nie wpadla na to zeby jakis podklad kupowac.

Ehh a ja się powoli wkurzam. Sklep na allegro z mojego miasta, to piszę czy mają opcję odbioru osobistego. Napisał, że przez allegro nie, tylko mailem zamówienie i wtedy oni przygotowują zamówienie i umawiamy się na odbiór. W poniedziałek wysłałam i cisza... kurierem szybciej by przyszło. A chciałam zaoszczędzić na czasie, grrr. Jak do jutra nie odpiszą, to zrobię zamówienie na resztę wyprawki dla małego gdzieś u innego sprzedawcy, bo jaja ten sobie robi.

No teraz ponoć nowa szkoła jest - nie smarować pepla niczym, kąpać, jak się zamoczy to dokładnie osuszać, w razie kłopotów Oscenisept, ale nie profilaktycznie. I tym Osceniseptem mamy psikać na patyczek i patyczkiem smarować tylko samo zaognione miejsce, albo osłaniać pieluszką ciałko i wtedy psiknąć. Mi pasuje, nie kupuje nic, w razie czego apteka pod nosem.

100_0342.jpg100_0343.jpgDo tego jest jeszcze spacerówka i fotelik smochodowy.

A to już mój dzisiejszy zakup ale w imieniu pra babci Oleńki - zestwa na wyjście:
100_0336.jpg100_0337.jpg100_0338.jpg100_0339.jpg100_0340.jpg

Śliczny wozek, super kolorek wybrałas. Ciuszki tez fajne. Patrzac na twoje zdjecia uswiadomiłam sobie ze nie mam ani jednego spiocha tylko same pajace :-)

reklama
Do góry