Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Nikt mi nie mowil ze moga wody poleciec z krwia
Zadzwonilam do szpitala powiedziec co sie dzieje i pojechalismy. Najpierw badanie z pierwsza polozna, okazalo sie ze wody mi calkiem nie odeszly, nadal zadnych skurczy wiec powiedziala ze prawdopodobnie pojade do domu na 24godz, tylko jeszcze mnie podlacza do tej maszynki co bada puls dziecka i skurcze (nie wiem jak sie to fachowo nazywa). Jak mnie podlaczyli okolo 8.30 zaczelam miec skurcze
W miedzyczasie jeszcze wymiotowalam kilka razy (tez podobno normalne
) i odeszla mi reszta wod.
ale jak mnie w koncu obejrzaly strasznie zajete polozne o 2.10 to szybko jechaly z moim lozkim na porodowke

okazuje sie ze to nie taka latwa sprawa jak by sie wydawalo
Ale wiem ze musze byc cierpliwa bo chce karmic;-)
Podobno sperma zawiera progesteron, a on jakos wplywa na akcje porodowa. Polecam;-)
. Wiem, że to śmieszne ale jak złapie za płytko to cię "pogryzie" dziąsłami. Najlepiej jest "zmusić" malucha żeby otworzył szeroko buzię. Ja lekko smyrałam Kubę pod brodką albo sutkiem po usteczkach i dopóki nie otworzył szeroko to mu nie podawałam. Nie ma w tym nic złego, dziecko szybciutko załapie o co chodzi i będzie rozdziawiać buźkę na cyca. Karmienie to najpiękniejszy kontakt z dzieckiem jaki możemy mieć, pamiętam jak przy karmieniu Kubuś zawsze gładził mnie po piersi albo ją łapał paluszkami. Byliśmy tylko my dwoje i nikt nie miał prawa nam przeszkadzać. 

nic tylko się bzykać

Piszecie, że przy drugim porodzie może pójść szybciej - mam nadzieję, że tak będzie 

A ten cały gaz w ogóle coś daje? Bo słyszałam, że tylko otępia
Gratuluję Ci w każdym razie, że dzielnie poradziłaś sobie bez znieczulenia
Jeszcze interesuje mnie, czy miałaś zakładane jakieś szwy i jak Oni tu to robią, dają jakiś zastrzyk znieczulający czy nic? Jak radzisz sobie z bólem? W PL nawet nie wiedziałam kiedy lekarz mnie zszył
, a pewnie dlatego, że miałam Alkę przy piersi 
Ale jest pewien problem, mój M się stresuje, że mi zrobi krzywdę
i robi to chyba troszkę za delikatnie, no ale nie narzekam 
Mam nadzieję, że spotkanie dojdzie do skutku 

) wyrabiala paszport dziecku. Nie wiecie czy ja musze miec wazny paszport przy skladaniu wniosku o paszport dla dziecka?