reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

Mamba ja os samego poczatku ciazy czulam sie okropnie, poranne mdlosci trwaly calymi dniami, bylam zmeczona i nie moglam jesc. Schudlam 5kg w ciagu 10 tygodni.Od kilku dni jest troche lepiej i zaczyna mi wracac ochota do zycia. Tak jak mnie wczesniej dziewczyny pocieszaly napisze tez Tobie, im gorzej sie czujesz tym silniejsza jest ciaza i mniejsze ryzyko poronienia:)))

reklama
mamba po cesarkach szybko doszlam do siebie co oczywiscie nie oznacza ze nie boli, boli jak cholera ale masz okruszka przy sobie i to jest najwazniejsze :tak:.
agatakat oj bidulka ciazko ta ciaze przechodzisz, poprzednia chyba lepiej znosilas.
Ja w pierwszej ciazy z synem wymiotowalam jak kot bite 3 miesiace :confused2:, masakra w 4 miesiacu ciazy wazylam zaledwie 47kg.:szok:.
Druga byla podobna do tej, czyli lekkie mdlosci bez wymiotow, dlatego mysle ze bedzie druga dziewczynka :tak:.
Karolina teraz zaczynasz II trymestr, nalepszy z wszystkich III trymestrow :-).

czesc dziewczyny

Ja po wizycie u poloznej, mlody lezy pieknie glowka do dolu pleckami do mojego brzucha, lezy po prawej stronie brzucha ( co jest rzadkie acz prawidlowe). Mam nadzieje ze tak juz zostanie. Wszystko prawidlowo, tetno i wymiary. Waga mam sie nie przejmowac wszystko jest ok i w normie. Krew pobrana i serducho jak dzwon.

Agatko bidulinko! bardzo mi przykro ze ciagle sie zle czujesz... GRATULACJE DZIS MASZ 100 DNIOWKE!!!

Mamcia ty jestes drobinka wnioskujac po tych 47 kg, ja jestem wysoka 176 cm i dzidzi duze (2 tyg do przodu jesli chodzi o wage i wymiary) brzuszek i przed ciaza byl wystajacy stad te 110 cm. Najwazniejsze ze Mlod zdrowy.

Dzis knedle ze sliwkami a co Wy kochane gotujecie na obiadek?

faktycznie 100dniówka ;) ale to z daty @, już jedną obchodziłam wedłóg daty usg :tak: ale co tam poświętowac można dwa razy :-D

aleksiel
jeszcze może się maluszek przekręcić ;-) ale jeśli jest spory to kto wie może już naszykowany do porodu :-) u mnie młoda była głową w dół ale brzuszkiem do mojego brzucha i na 2 dni przed porodem się przekręciła że plecami do mojego brzucha ;-) także wszystko jest możliwe :tak:

u mnie dzisiaj kasza, kotlety i marchewka z groszkiem.. młoda polizała dwa razy kasze a ja zwróciłam cały obiad :baffled: ot i takie gotowanie..

Aleksiel tak mam 160cm, ale teraz ciaze zaczelam majac 55kg. pozostalosci po ostatniej ciazy ;-).
Mnie wczoraj naszlo i narobilam klusek ziemniaczanych :-), natarlam sie tych ziemniakow ale warto bylo :tak:, juz lata nie jadlam klusek.
Moj M zlamal zebro :-(, masakra normalnie. Bolalo go kilka dni i dzis pojechal do szpitala, no i zlamane :shocked2:.

Karolina w którym szpitalu będziesz rodzic? ja w general.
ja po cesarce szybko doszłam do siebie ale mąż stresowal ze nie wolno mi nic robić i dlatego. dłużej po porodzie naturalnym dochodzilam bo pocieli i pozszywali mnie na dole to byl horror

Hej :)

Ale mialam wczoraj ochote na zupke chinska, zjadlam i po 2h zwrocilam ale warto bylo:D

Vernita -Rodzic bede tez w general, jejku az mnie ciarki przeszly jak napisalas, ze cie tak pocieli biedulko:/

reklama
tylko cesarka nie wyobrazam sobie inaczej i nie zgadzam sie na inny porod, to byl moj swiadomy wybor za drugim razem i teraz tez zazadam cc, do tego mam krotki odstep miedzy ciazami to moze sie rozejsc blizna.
Pocieli mnie w polsce nawet nie czulam ale zszywanie i gojenie sie to bylo straszne, jeszcze kilka lat po czulam ciagniecie blizny
Karolina fajnie ze rodzisz w general ja tam bylam za pierwszym razem i nie narzekam, choc wypis trwal caly dzien....

Do góry