reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Bernardetka kochanie ratuj bo juz mnie glowa boli od tych benefitowych komplikacji:-(
nigdy nie pobieralam zadnych zasilkow i kazdy mowi cos innego
doradzilas mi zalozyc self employed ale ja od 4 lat jak tu jestem zawsze pracowalam i tylko u ostatniego pracodawcy pracowalam 4mc zanim firma padla:wściekła/y:poza tym moj M jest self emplyed od roku ale wykazane ma male dochody
dzwonilam do job centre i citizens adv poradzili zarejestrowac sie po jobseekers allowance, bo dopiero 17tydz ciazy i moge pracowac, najwieksza pomoca teraz bylby jednak HB i CTB-mam nadzieje ze dostaniemy bo ciezko jest:-(
zadzwonilam zarejestrowac sie, godzina na telefonie:szok: i teraz spotkanie w job centre
chyba o nic innego nie moge sie starac teraz?
MA-11tyg przed porodem, CHB i CHTC i becikowe po porodzie?

reklama
Melka79 - nie idz do jobcentre bo ten zasilek i tak nie bedzie ci sie nalezal, oni tam nie maja zielonego pojecia o tym ze dla nas polakow takie zasilki sie nie naleza, musimy miec oplacane skladki na NIN przez 5 lat zeby miec jakiekolwiek zasilki z jobcentre. Jezeli twoj maz ma self-empl i ma male dochody , ty sobie zaloz self empl na 16 godz tyg i zlozcie o Working Tax Credit na pewno wam sie nalezy, przy okazji zlozcie rowniez o Housing Benefit. Tobie potrzebne jest self-empl dlatego zeby miec ciaglosc w pracy przed przejsciem na Maternity, kwote jaka musisz wykazac jest £30 na tydzien i to wystarczy do maternity, zaufaj mi bo wiem co mowie, jezeli pojdziesz do jobcentre to bedzie sie ciaglo miesiacami i nic z tego nie bedzie. Po porodzie zglosisz dziecko do Working Taxu dostaniesz Child tax credit i wtedy zlozysz wniosek o becikowe,oprocz tego oczywiscie wniosek do Child benefit. Jakby cos to pytaj i powodzenia. Pa;-)

Alex to super:-), zazdroszczę takiego planu, napewno dobrze wypoczniecie sobie w Polsce, a daleko masz od rodzców nad morze, my tak bo ja z woj. opolskiego pochodze, więc tak ok. 500 km mam.
Tajchi no słucham się, nie miałam wyjścia, ma on na to swoje sposoby i ciężko było ulec, choć wiedziłąm,że w tym dniu cyklu serduszkowanie może zaowocować synkiem, to nie odmówiłam, ach i nie żałuję:rofl2:.
Asinka z udanego sprzątania, oszczędzaj nam się Kochanie:tak:
Melka79 pozdrawiam:happy:
Bernadetta całuski, jak samopoczucie?;-)
Paula wszystko będzie dobrze, kilka godzin porodu i dzidzia będzie z Wami, zapomnisz, drugi poród rzeczywiście jest łatwiejszy, tzn, szybszy.;-)A tym mierzeniem brzuszka bym się nie przejmowała, mojej znajomej mierzyli i miła mały, a urodziłą dzidzię 3600, więc nie malutką, to nie jest bardzo wiarygodne badanie, bedzie dobrze.:tak:

Mój Karol pojadł z cyca, nawet dwóch i teraz śpi.:-)

Witam wszystkie mamusie te w dwupaku oczywiście tez :tak:
Medio Alex u mnie nic ciekawego leci dzień za dniem Olivka zdrowa w nocy tez ładnie śpi i nic kompletnie nie słychać choć może to i dobrze brak wiadomości to dobra wiadomość;-):-D:-D Ola chodzi do przedszkola i nawet ma już koleżankę z która się bawi ale nadal nie chce mowic po angielsku i martwie sie jak to bedzie jak pojdzie do szkoly :-:)-(
zQo pewnie ze Cie pamietamy trzymaj sie cieplutko i czekamy na wiesci

buziaki dla wszystkich

Medio - dzieki, dzieki u mnie po staremu czyli bez zmian, skurcze sa jak byly tylko troche rzadziej, brzuch twardy i boli mama moja mowi ze jeszcze tak ze dwa tyg:szok: bede sie kolysac bo w moim wieku(34) to normalne. Nigdy nic nie wiadomo, 24 lutego mam urodziny moze sobie prezent sprawie, kto wie;-):-).

Bernardeta kochanie, dziekuje za porady, niestety musze pojsc w sobote bo mam umowione spotkanie zeby potwierdzic dane ktore podalam rejestrujac sie przez telefon;-)
zobaczymy co powiedza, nie zebym ci nie wierzyla ale zarejestrowac sie na self employed zawsze moge ze wsteczna data:tak:poza tym najbardziej mi zalezy na HB, bo te ich marne grosze na bezrobotnym mnie nie ratuja:no: chcialabym tez popracowac jeszcze troche (jezeli oczywiscie ktos mnie wezmie na temp bo brzuszek juz widac), mam w koncu jeszcze 5m-cy a w domu dostane kota z nierobstwa:-)
dzieki jeszcze raz i pogaskaj brzuszek od cioci M:-):-):-)

tajchi, medio- dzieki dziewczyny jestescie kochane... ogromny buziak dla was mamuski... i dla dzidziusiow...

Medio - dzieki, dzieki u mnie po staremu czyli bez zmian, skurcze sa jak byly tylko troche rzadziej, brzuch twardy i boli mama moja mowi ze jeszcze tak ze dwa tyg:szok: bede sie kolysac bo w moim wieku(34) to normalne. Nigdy nic nie wiadomo, 24 lutego mam urodziny moze sobie prezent sprawie, kto wie;-):-).
No kto wie, może akurat dzidzia na urodzinki mamusi się pofatyguje:-D :-).
Trzymaj się jakoś pewnie już zmęczona jestes, ale już niedługo Kotuś:happy:.

Paula a już zakupki dla maleństwa masz już porobione, dla dziewczynek są takie piękne sukieneczki, że mozna wystroić jak Księżniczkę.;-)

Ostatnia edycja:
reklama
medio- kochana tylko czesc... ale powoli juz zaczynam... bo juz niedaleko do rozwiazania... zgadzam sie ubranka sa sliczne...

Do góry