reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

Witam, ja juz po scanie i chce sie wam pochwalic ze z maluchami wszystko dobrze, wymiary prawidlowe i sa praktycznie tej samej wielkosci. Jedno wazy 1060 g a drugie 1020g czyli ogolnie po 1 kg :tak: acha no i nadal sa parka:-):-):-) Ulzylo mi bardzo, bo ostatnio prawie nic jesc nie moge (moze dlatego ze jeden dzidzius bardzo wysoko sie ulozyl i uciska zoladek) i myslalam ze moze beda przez to za male albo cos...no ale na szczescie wcale nie odbiegaja rozmiarem od pojedynczego dziecka i oby tak dalej, tyle tylko ze mi juz coraz ciezej:eek:
Medio jesli chodzi o plec to jak juz pisalam podobno sa to chlopiec i dziewczynka. W mojej rodzinie moje ciocie sa blizniaczkami tyle ze jednojajowymi i z tego co czytalam jednojajowe blizniaki nie maja nic wspolnego z genami, powstaja przez czysty przypadek. A moje sa dwujajowe..wiec sama nie wiem jak to sie stalo, bo nie bralam nigdy zadnych hormonow ani nie leczylam sie na nic..Po prostu tak chyba mialo byc i tyle:tak::rofl2::tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc :-)
No to ja bardzo sie ciesze, ze u blizniakow wszystko dobrze :tak::-), oraz bioderka Karolka tez ok :tak::-)
A pytalas medio, czy wybieramy sie na swieta... otoz tak:-) i nie moge sie juz doczekac....:-)

iwee- ciesze sie ze dzidziusie zdrowe i prawidlowo sie rozwijaja... super...

medio- to swietnie ze z bioderkami jest ok...

bernardeta- oj kochana ty to sie nameczysz... jedzi i cos im powiec moze cie szybciej poloza... daj znac co i jak jak bedziesz juz w domku... trzymam kciuki powodzenia....

iwee, medio- bardzo się cieszę z dobrych wieści:tak::tak:.
bernardetka- mam nadzieję, że coś wywalczyłaś i odezwiesz się mając już dzidziusia przy sobie. powodzenia. ściskam kciuki.

Asinka z jak tam idzie Ci karmienie?

u nas oki, Karolek sobie śpi słodko, ja sprzatanko no i pranko, codziennie mam mase prania, bo mały nadal sporo ulewa.

Medio mam problem z karmienem piersią małej piersi pełne mała ładnie ciągnie.
Ale strasznie mnie bolą jak ciągnie. Może coś mi doradzicie jako doświadczone mamy
Bo jak na razie karmienie to dla mnie ból- a nie przyjemność

Nie chciałam nikogo wystraszyć moją opowieścią z porodu- naprawdę. przy Oli też miałam ciężki poród
Trzymajcie się dziewczynki i trzymam za Was kciuki

Jeśli czujesz ból widocznie mała zle złapała Ci pierś i dlatego boli. Spróbuj może z innej pozycji i niech malutka złapie całą otoczke. Karmienie nie powinno bolec mnie przynajmniej nie bolało i sutki też nie miałam poranionych. Wiki mi na początku jadła tylko z jednej piersi i miałam zastuj pokarmu w drugiej. Pilnuj żeby z obu Ci jadła. Początki są trudne ale się nie podawaj i próbuj cały czas:tak:

Witam dziewczynki po urlopie!!!!!!!\
w koncu wróciłam,podróż z małym mineła bardzo dobrze do Polski jechalismy na noc więc całą droge spał,a wracalismy na dzień i nie spał ale był grzeczny.
Rozpisze sie więcej póżniej.
asinka ja tez miałam problem z karmieniem bolaly mnie piersi kupiłam sobie taki nakladki do karmienia i kilka dni tak małemu dawałam az wygoiły mi sie sutki i potem było juz tylko lepiej.Życze wytrwałosci to naprawde fajne jak maleństwo siedzi prze piersi.
Pozdrawiam Was

reklama
Asinka ja nakładek nie polacam, na długi czas bo to zaburza ssanie u malucha, stosowałam 2 dni, ale położna pomogła mi wrócić do samego cyca. POLECAM z całego serca, mam stosuje od urodzenia Lola maść MALTAN, kupiłam ją w Polsce, dla mnie suuuuuuper. Dziecko, może jeśc, nawet jak masz posmarowane piersi, bo jest na bazie glukozy. Poleciła mi ją koleżanka i u mnie sprawdziała się w 100%, miałam też inne purelan 100, alantan plus,ale to nie to, jak ktoś wyśle Ci z Pl priorytetem w kopercie z bąbelkami to w ciązgu 3 dni powinno dojśc.Mój Lolke tylko na cycu od urodzenia nie miał butli w buzi, pozdrawiam, nie poddawaj się!
Tajchi witaj:)

Do góry